Mapex Публикувано Юни 4, 2013 Share Публикувано Юни 4, 2013 Всички сме виждали разни неща нашарени по резонаторните кожи на бас касата ..Понеже имам чисто бял еванс и съм решил да напиша нещо на него. Въпроса ми е как може да стане това ?Не искам да слагам лепенки ,тъй като повечето пъти става грозно ! Дали със спрей ще се получи добре и няма да се деформира от вибрациите ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юни 4, 2013 Share Отговорено Юни 4, 2013 В зависимост от спрея може и да ти разтвори резонаторната "кожа"(!) Може да се направи със щампа - най-добре да се обадиш в 2-3 рекламни агенции, които се занимават с печат и да питаш за казуса си - ще ти обяснят и ще ти дадат цени на различните варианти. Разбира се, най-яко би било със ситопечат, но и цената ще е яка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Юни 4, 2013 Share Отговорено Юни 4, 2013 ^^ Резонансните кожи не реагират на спирт, МБД, ацетон и кореселин. Отделно със спрей може да се рисува отгоре без проблем, въпроса е какво ще успееш да нарисуваш. Ако уточниш на каква основа са спрейовете, които "разтварят" милара, може пък и да научим нещо ново... До автора на темата - става супер яки неща с аерограф, но се работи с бои на водна основа и нямам идея колко е издържливо. Един стар боен другар си беше направил 22 инчова лепенка на Дарт Вейдър, но въпреки твърденията му мисля, че беше прецакал звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mapex Отговорено Юни 4, 2013 Автор Share Отговорено Юни 4, 2013 Ахам С аерограф може да се рисува и с ацетонова боя ,ако не се лъжа,но е доста скъпо .Мисля със шаблон внимателно да направя един знак (каквато бе и идеята)Иначе стикери и аз съм лепил -грозно е и променя звука ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Юни 5, 2013 Share Отговорено Юни 5, 2013 С аерографа е скъпо, но пък се получават много арт решения. С ацетонови бои май аерографите работят по абсолютно изключение, защото техниката на рисуване се изменя от самата консистенция на боята (която е доста по-гъста) и става много трудно работата със светлосенки. По правило обаче винаги над рисуваното с бои на водна основа се полага няколко пласта лак, който запечатва. С случая с кожата от милар това няма как да стане. На Албена преди няколко години имаше един пич, който рисуваше върху какво ли не, твърдеше, че го е правил и си имало начин. Но рисунката струва поне 250-300 лева Направи шаблон и мацай смело! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
insert Отговорено Юни 5, 2013 Share Отговорено Юни 5, 2013 Вземи си спрей на акрилна основа. Аз така направих и нямам проблеми нито със звука, нито дава дефект по изображението въпреки вибрациите. Направи си шаблон от бирен картон или плака и действай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 5, 2013 Share Отговорено Юни 5, 2013 Аз на моята резо кожа съм си направил логото на групата. В рекламна фирма от фолио на режещ плотер. Излиза 3-4-5 лева. Вече 3+ години не е мръднал! П.П. Сега се сещам, че тази кожа кога ли ще я сменям... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Юни 5, 2013 Share Отговорено Юни 5, 2013 ^ Когато си смените логото. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Юни 5, 2013 Share Отговорено Юни 5, 2013 А я кажете за ситопечата... Като пуснем новата партида тениски, колко му е да пуснем и кожата със същото сито... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts