duane Публикувано Август 24, 2006 Share Публикувано Август 24, 2006 Тъй като ми писна от фирми като Динакорд, Визиартс и от техните цени, се чудя дали идеята за качествен HiFi Subwoofer е добра или той не е в състояние да предаде точна звукова картина в ниските честоти? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Август 24, 2006 Share Отговорено Август 24, 2006 На Динакорд цените никак не са им лоши, сравнение с европейските (с щатските сравнение не е много уместно да се прави ). В кратцем проблема не е само субууфера (бил той и хайфай), а и акустичното третиране на помещението в което го правиш, големината на помещението, а и калибрирането на самия суб. Самият хай-фай суб няма да е много подходящ, кросовърите не са им особено добри (освен ако не е хай-фай от 1200$ )....говорителите тоже, а и не слизат особено ниско по правдоподобен начин. Това е от опита с 4-5 Сони-та, Джейвиси и неколко Криейтива, които все пак са нисък клас колони... вкратцем дървена далавера... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Август 24, 2006 Share Отговорено Август 24, 2006 Работата на субуфера е да свири честотите под 50-60 херца, така че ще се справи. Пробвал съм, излиза нещо , ама не е това, което трябва да е. Работата е там, че не е направен за монитор. Не можеш да ореш с пръскачка за лозе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 24, 2006 Share Отговорено Август 24, 2006 хм... не е ли под 200-300Hz???? иначе полза не виждам - кви са тея звуци под 50хз - това е само яко думтене, трещене и резонанси всякакви Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mozart Отговорено Август 24, 2006 Share Отговорено Август 24, 2006 Ето едни Хай-Фай събуфери Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Август 25, 2006 Share Отговорено Август 25, 2006 Забра'и да споменеш, че почват от 1700$ Такъв става хехехе И аз искам... <_> Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 (Редактирано) Бре какви 200-300 за Суб бре ! Ми то ла - то на първа ти е 440 херца а долното под него 220 херца и си се пее спокойно, а още по-долното е 110 херца и ... след това евентуално Суба ти може и да се обади. За СОНИ не съм съвсвм съгласен защотото преди месец два случайно минах през СОНИ в ЦУМ....както и да е ...имам една любима (не знам що) песен на Дестинис Чайлд - съРвайвър (както е модерно днес да се казва щотото преди да има БиТиВи си беше без Р-то) Отплеснах се... та на тази песен има една бас линия...синт вероятно ама не мога да го хвана от дълго време какво точно свири и нещеш ли НЯКАКВО СУБче от някаква сиситемка на СОНИ и го изцърква в ушето като да е от втора октава. МАНИЯ. Не бяха любезни и не ми показаха кое точно свири ..ама нейсе...Не съм чувал такова нещо досега...представям си на какво е мастерирано... Редактирано Септември 28, 2006 от jabatajabata Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 Тъй като ми писна от фирми като Динакорд, Визиартс и от техните цени, се чудя дали идеята за качествен HiFi Subwoofer е добра или той не е в състояние да предаде точна звукова картина в ниските честоти? пич цените в динакорд бяха зле но последните 6 месеца са доста нормализирани, съвсем малко по скъпо е от европа... някой неща още са скъпи, тей като са внасяни одавна на стари цени и хората се надяват да ги пробутат на някой, ама надали микс на хай фи система с съб ууфър е крайно НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, тей като 90% от това което се продава тук има само ниски и високи, средите са ужасни, те тия системи не стават за слушане на музика, камо ли за правене... игри и филми, тва е предназначението им аз си взех скоро от динакорд КРК РП5 - двата монитора излизат 630 лева и мога горещо да ти ги препоръчам, качестовото им е много добро имайки предвид че за тия пари други монитори не може да намериш... то е по евтино от кадърно хай фи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 (Редактирано) Микс няма да си правя на ХАЙ-ЕНД даже... Щото нямам Номера е, че това нещо свиреше сериозно. Мисля че цялата система беше около 20 хиляди лева с плазмата която е около 9-11 хиляди. Така за останалото (ЗВУК) остават 8-9 хиляди. Е питам как да го сравня с 600+ лева, че и да съм доволен ... просто няма начин. За средите си прав за системи с цена около 300-500 лева. Ама това че на тях пише ХАЙ-ФИ е щото уж покриват 20-20к ама колко е вярно... минеш ли 2-3 хиляди лева за Хай ФИ нещата не се сравняват изобщо...ама според някои (вероятно прави) пак не стават за мастер де....но със сигурност няма да е зле ...въпросът колко от нас имат Хай фи за над 3000 лева, че да пробваме как се миксира. Но в крайна сметка то ухото е по-важно от монитора. Лошото е че ние гледаме техниката и не признаваме, че сме (примерно) глухи, а на запад ги избират според ушите. Ако си купя монитори - трябва да са над 5000 лева. Иначе просто е безмислено и твърде виетнамско - като АЛЕСИС от ДИНАКОРД. Лошото е, че дотогава ще оглушея и няма да ми трябват Редактирано Септември 28, 2006 от jabatajabata Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 добавка Ако се научим да чуваме нещата после ще се научим и копчетата как се връткат. Обратното никога не води до добър резултат. Пример за НЕКАДЪРНОСТ (сори ако някой е работил по това ама да не е щото СРАМ) дублаж на анимационен филм на български + песни към филма (да речем един поне - ЛИТЪЛ СТЮЪРТ). Пуснат на два канала...на повече не знам ..нямах навремето. Пари ли няма , техника ли няма... не - просто ушите нямат връзка с главния мозък и с ръцете ... а самочувствието ...е го това има... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 абе никой не казва че няма хубави съраунд системи, ако става въпрос виждал съм система на ямаха дето само рисийвъра струва 5000 лева, колони с честотен обхват от 18 Хз до 40 (да точно 40) Кхз но тия неща изобщо не са по темата, човека иска нещо ефтино което да му върши работа, а евтина съраунд система няма да му свърши никаква работа за смесване... същата работа биха му свършили и едни слушалки за 20 лева Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 ДА разговорихме се малко НО ЕВТИНО НЕ МОЖЕ.ФАКТ. То не че във фууфер за 1700$ има вложени повече от 60$ ама за толкова го дават Ноу Хау -то! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anadem Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 Аз пък си мисля, че човека може да има в предвид дали може да върже хифи суб-а към монитори, а не да смесва на евтина съраунда система. Пък може и да бъркам ? :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 29, 2006 Share Отговорено Септември 29, 2006 ако това е бил върпроса му отговора също е НЕ мулдимедийните суб ууфъри нямат линейна честотна характеристика и изопачават нещата, главно поради дизайна им, който е направен с цел максимална производителност, а не максимално качество тези ууфъри които се водят монитори и се връзват към съраунд системи от монитори са скъпи, около 1000 лева мисля че може да се намери Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
duane Отговорено Октомври 3, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2006 Аз пък си мисля, че човека може да има в предвид дали може да върже хифи суб-а към монитори, а не да смесва на евтина съраунда система. Пък може и да бъркам ? Да. Точно за това си мислех . Но май се разубедих. Благодаря на всички за мненията и помощта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts