george_speed75 Публикувано Май 20, 2013 Публикувано Май 20, 2013 Кажете някакво упражнение за пеене + свирене ,защото двете малко трудно ги съчетавам. Цитирай
genatawa Отговорено Май 20, 2013 Отговорено Май 20, 2013 (Редактирано) Разгледай в Youtube там има полезни хора с добри съвети които биха ти помогнали. Пиши и в Google има много писано по тази тема. Ако го направиш на английски би било голям плюс (търсенето). Редактирано Май 20, 2013 от genatawa Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 20, 2013 Отговорено Май 20, 2013 На първо време трябва да знаеш песента до толкова, че движенията да не се извършват от мозъка ти, а от самата ти мускулна памет.Впрочем има такива като мен, които могат да пеят (..."пеят"...) докато свирят само ако са сигурни, че има друг глас зад тях. Демек мога да изпея песента с вокала, но само ако той е там, иначе ще започна да се обърквам. Или накратко казано - с група мога, в нас не мога. Цитирай
Infinity Отговорено Май 20, 2013 Отговорено Май 20, 2013 Текста и мелодията(вокалната) наизуст до болка. Оттам нататък е по-лесно, учиш я на фрагменти: интро, канто, бридж, рефрен... така че хем да ти излиза свиренето с пеенето, хем да не се разминават. Можеш да го правиш със записа за начало, докато му свикнеш... Ако знаеш и свиренето наизуст и без грешка още по-лесно. Цитирай
Icarus Отговорено Май 21, 2013 Отговорено Май 21, 2013 Пееш докато свириш. Друг вариант е да свириш, докато пееш Всъщност няма майтап, това са добри упражнения. За да станат по-лесно нещата е добре първо да си разбрал песента, кога къде какво се случва с ритъма, хармонията и мелодията. Ако ги схванеш и трите поотделно, и добре, след това съчетаването е въпрос на изглаждане. 1 Цитирай
Valserp Отговорено Май 23, 2013 Отговорено Май 23, 2013 Започваш с по-прости песни(където сричките на вокала съвпадат с ударите върху струните) и постепенно засилваш предизвикателството с по-сложни. Упражняваш се минимум 3 пъти на седмица и след 2-3 години ще се справяш с 90% от стандартните поп-рок парчета. Колкото повече свикваш и задобряваш на китарата - толкова по-лесно ще става, тъй като ще мислиш много по-малко за ръцете си. Сори, няма пряк път - само кОпане. 2 Цитирай
jabs Отговорено Май 23, 2013 Отговорено Май 23, 2013 Гледам че автора на темата проявява силен интерес към любезно поднесените му отговори.... 1 Цитирай
L.K. Отговорено Май 25, 2013 Отговорено Май 25, 2013 Ако ще - и други четат. Започни с пеене и тактуване с ръка, крак. После добави с китарата първо по едно силно първо време. Като добиеш увереност свири цялата китарна партия. 1 Цитирай
Panzergrenadier Отговорено Май 25, 2013 Отговорено Май 25, 2013 Докато пееш не слушай рифа, а просто сменяй механично пръстите! Усещай пръстите без да ги чуваш... Цитирай
Valserp Отговорено Май 25, 2013 Отговорено Май 25, 2013 ^ по същият метод - много китаристи свирят солата си. Безценен съвет. Цитирай
george_speed75 Отговорено Май 26, 2013 Автор Отговорено Май 26, 2013 Докато пееш не слушай рифа, а просто сменяй механично пръстите! Усещай пръстите без да ги чуваш... Как така да не слушам рифа? Имаш в предвид да не свиря с бекинг трак? Цитирай
lyu_records Отговорено Май 27, 2013 Отговорено Май 27, 2013 Упражнението е свириш и си пееш а повторението е майка на знанието. На мен ми беше трудно да свиря и да пия но след дългогодишни упражнения се научих. Цитирай
slavo.ing Отговорено Юли 29, 2013 Отговорено Юли 29, 2013 където сричките на вокала съвпадат с ударите върху струните Ей това е много добър съвет. Тъй като трудностите са в синхронизирането, намери песни където това е по-лесно. П.П. Никога не съм разбирал съвети тип "потърси в Гугъл". Целта на форума не е ли все пак да създадем една база от информация на български, която да излиза при търсене в Гугъл, вместо да караме хората сами да си го правят? Цитирай
savov Отговорено Юли 29, 2013 Отговорено Юли 29, 2013 (Редактирано) И аз мисля, че най-добре да знаеш на изуст поне едно от двете... музиката или текста и след това да се мъчиш... между другото - имам колеги музиканти и то доста добри професионалисти... инструменталисти, които са ми споделяли, че им е трудно да пеят и свирят едновременно. Явно който си го има заложено не му е проблем, но се оказва, че иначе не е никак лека задача. Успех! Редактирано Юли 29, 2013 от savov Цитирай
Recommended Posts