Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Не е много лесно, да се свири на нея, май?! :wallbash:

Честита ти нова придобивка! :thumbs_up:

Много добре звучи! Как я озвучаваш? :music:

Забелязъл съм, че след тамбурата, като хванеш китарата и "нямаш спирка"! :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Най-голямата разлика между тамбурата и електрическата китара е звукоизвличането. Тука си трябва натиск за да издаде звук. Трудноста в случая обаче е конфликта между суинга и триоловата пулсация на хорото - едното дърпа назад а другото напред - а сега де :wallbash: :wallbash: :slap:

Още не я озвучавам - това е запис с микрофон от стаята - акустичен звук. За в бъдеще обаче ще ми трябва озвучена. Приемам идеи всякакви. Пиезо адаптери? Най-добра марка? Кое е най добре за този инструмент?

П.п.: спирките са задължителни независимо от техниката :girl_cray2:

Редактирано от Tozi
Отговорено

И аз съм отвикнал или по-точно съм се разглезил с китарката! :secret:

За озвучаването, ходих в магазин "Камертон" и пробвах всички предложени ми варианти! Спрях се на един микрофон /най-скъпия наличен/, но той е за вграждане - разпробиване на тамбурата за жака. Естествено нищо не съм дупчил! Монтирах го, като времянка и така и ще си остане! С него качеството на звука е доста приемливо, но трябва да се внимава с усилването.... Не помня модела, но пазя кутийката в офиса!

• 2 weeks later...
Отговорено

Крушов Зелмер. Настройвам я като китара - ми си сол ре. Като и посвикна може да пробвам и други настройки.

П.п.: Кирил е прав за "нямаш спирка" - след тамбурата дясната ръка става като бормашина!