Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

От известно време преглеждам форума и мисля, че не успях да намеря тема, която да отговаря на моята болежка. Ако съм я пропуснал моля да ме извините.

Та, въпроса ми е следния:
Мога ли да свържа китарата към кубето и след това кубето към компютъра със съответните озвучения? 

Ще се запитате.. защо ми е цялата тая врътка след като имам кубе? 

Ами направих грешката да си купя кубе без да се посъветвам с по-знаещ преди това и закупих Volcano PL-10 като най-евтино от останалите, реших, че след като съм начинаещ не би било толкова зле. 

Ако ги свържа по този начин, ще имам ли проблем с латенцията, както когато е Китара -> Компютър без кубе, и изобщо възможно ли е да се свържат по този начин?

Освен преходници, какво друго би ми трябвало? Какъв кабел? 

Кубето си има Input и Phones вход/изход.

Благодаря предварително.

Поздрави,

Cheffo

Отговорено

Не би трябвало да има закъснение......А ако имаш прилична звукова карта и успееш да си нагласиш звука чрез Guitar Rig или Amplitube, може да докараш звук, който да прилича на нещо, но не очаквай да е кой знае какво....

Отговорено

Здравей! Има 2 начина. 

1. Китара-кубе-изкуд от кубето (от слушалки или друг директен output)-кабел-звукова карта на компа-софтуер-запис.

2.Китара-кубе-микрофон пред кубето-звукова карта (по-добре да е по-хубава)-компютър-софтуер-запис.

Успех в записването и в музикален план. Поздрави... :punk_guitar:  :thumbs_up:

Отговорено

Просто ползвай изхода за слушалки - който кубето си има - и го бодни в Microphone In или Line In(по-добре) в звуковата карта на компа.

Не очаквай да звучи оргазмично.

Отговорено

Аз не разбрах каква е ролята на кубето в цялата история, след като можеш да свържеш китарата направо към компютъра. Доколкото разбрах не искаш да записваш, а да преобразуваш звука, тъй като не си доволен от звука, излизащ от кубето. Според мен проблемът лесно може да се реши с един процесор, все пак започват от 50 лв...

Отговорено

Благодаря за отговорите

@sbondokov , целта на цялата врътка е да избегна разходи. Като представител на Габрово би трябвало да ме разбираш ( надявам се няма да се обидиш, просто се шегувам). 

Не очаквам нищо забележително, просто се чудих дали мога да загрубя малко звука, защото с това кубе не мога да докарам звук много по-различен от акустична китара, а овърдрайва само замазва, но така и не докарва някой по-хеви саунд. Имам само 3 копчета да въртя, Volume, High & Lows, няма за гейн, и се надявах да мога да регулирам това, чрез някой софтуер

Относно кабела, трябва ли да е като за Китара-Кубе или обикновен саунд кабел? 

Благодаря предварително.

Поздрави,

Cheffo

Отговорено

Относно другите постове:
Не искам да изрязвам кубето тъй като доста потребители се оплакват от ужасен шум и пръщене добавено към латенцията, когато включват китарата директно към компютъра

Кубето само по себе си не лагва. Мисля, че не би трябвало да лагва когато го включа в компютъра. 

Утре ще се разходя до Канев във Варна и Аудио Фактора да видя за кабели и преходници. 

Ще пиша какво се е получило :)

Отговорено

По-добре е китара-кубе-звукова карта, отколкото китара-звукова карта. Кубето си има китарен предусилвател и корекции, което е голям плюс.

Най-чисто е на кубето да се направи send-return изводи и компа да се включи в send, а изхода на компа - в return.

За ниска латенция трябва добра външна звукова карта и ASIO драйвери.

Кабелът кубе-звукова карта може да е всеки стандартен нискочестотен екраниран кабел.

Отговорено

@L.K. А сега може ли и на Български за по-неграмотните като мен :D

Значи което искаш да кажеш е .. всъщност не мога да схвана send-returt нещата

До колкото до аудио картата, тя е ..не съм точно сигурен, тя е вградена към дъното, което е Gigabyte EP35-DS3L, опитах се да намеря точния модел но не се получава, утре по светло ще отворя кутията да видя дали пише :)

Отговорено (Редактирано)

-За да се направи External Loop (SEND > RETURN) на проста машинка ще трябват пари и специалист.

-За да се промени звука, трябва да се промени схемата и да се вкара регулатор на усилване (GAIN) (или MASTER) - зависи от конкретното конструктивно решение. Пак трябват пари и специалист.

-За да се се промени звука по друг начин трябва отпред да се добави ефект. Пак трябват пари.

Стартовата позиция, която си декларирал ясно дефинира - без пари. По-късно добавяш, че трябва да ти се обяснява по определен начин, което изключва и личното участие.

Скоро имах участие в една американска нет-общност, където имаше подобен проблем - един китаец искаше да оправи боклуците, които е закупил за търговия (100 000 "професионални" активни озвучителни тела) БЕЗ ДА ПЛАТИ нищо. А 50% бяха за брак поради проблеми заложени още от разработващите и изработващите (некадърни китайски Copy/Paste производители). Всички участващи (квалифицирани международни специалисти), се опитвахме да му обясним какъв е правилния път, но резултат нямаше.

Чудя се в твоя случай как ще се развие темата.

ПП. Ззбравих да допълня, че директното свързване на изход за слушалки, а още повече изход от високоговорителя към звуковата карта, още повече към кикрофонен вход е крайно неправилно и опасно за звуковата карта. Пази се от съвети на некомпетентни хора, защото те не носят отговорност за последствията от "съветите" си.

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

целта на цялата врътка е да избегна разходи. Като представител на Габрово би трябвало да ме разбираш ( надявам се няма да се обидиш, просто се шегувам). 

Напълно те разбирам. Потвърждавам, че никак не обичам да се набутвам, обаче и аз като теб опитах най-различни варианти, но резултатът беше трагичен, накрая прежалих 70 лв за процесор X V-amp и се родих (почти повярвах, че звуча като Кери Кинг  ;) ) 

Отговорено (Редактирано)

Ако продължаваш да търсиш звук,няма да се разминеш без ДАВАНЕ НА МНОГО ПАРИ, а както каза - Иван  Лечев ,след дълги проби на различни звуци, стигаш до извода - хубав(не реплика) инструмент и лампов усилвател,но за това трябват много пари !!!

А и тук във форума много колеги го пеят този извод от сумати време,ама ганьовската глава "увира" трудно ............. :greenball: .

Валяк мерси за това инфо,щото си  обясних някои неща! :cheers2:

Редактирано от iliev.p
Отговорено

iliev.p Не търся определен звук, нито търся супер гига или дори добър звук. Не мисля, че ми е нужен хубав инструмент и лампов усилвател, за да си дрънкам в нас. 

Направих темата, за да попитам дали е възможно и дали ще се получи нещо, но получих и отговор, от  Parni_Valjak, например, които ме разубедиха. 

Имам една излишна звукова карта, която мога да я прежаля ако стане нещо.

Дори и нищо да не се получи със звука - ще го преживея и просто по-нататък ще си взема процесор

Благодаря за отговорите.

Поздрави,

Cheffo