jabs Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) Ние двамата освен да те заразяваме с ентусиазъм за друго едва ли ще сме ти в помощ ама поне ентусиазма ни е много така че давай смело, снимай и пиши. И при тебе работата ще стане, щом ние се оправихме горе долу и то без жертви. След твоя пример и други ще се престрашат и като нищо след една година всеки български китарист ще си е направил поне по един миниатюрен китарен амп, щот така налага новият фешън а ние гордо ще наблюдаваме отстрани създаденото от нас чудовище Редактирано Май 31, 2013 от jabs 4 Цитирай
bluelemon Отговорено Май 31, 2013 Автор Отговорено Май 31, 2013 То не е една беля. Трябваше да си правя захранване и "кабинет" после. 4 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) за всички се отнася: Добре, че поне не ползвате високи напрежения! Иначе рязко ще се намали популацията от китаристи-CPY. Сега обаче е ОК. Най-много да не "звукне", което не е болка за умиране. Заниманията обаче имат един съществен плюс. Участващите научават от първа ръка същността на техническото действие. Особеностите и основите . Това ги премества от позицията "това е фасулска работа" в позицията " това май иска знания и способности" . Реултатът е повдигане на нивото на знания и друг вид отношение към заобикалящия ни свят. Редактирано Май 31, 2013 от Parni_Valjak 7 Цитирай
jabs Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Мда. Тук подкрепям с две ръце. Само бих добавил че всъщност са три етапа, поне при мен бяха: 1. С това никога няма да се справя, много е сложно, дали да се захващам, ужас, що се бутам между шамарите и където не ми е работа... 2....Я! Проработи! Лесна работа, хванах му цаката .... БУМ...ПРАС...(миризма на изгорял стар чорап, искри, пожарогасител до бюрото ).... 3... Опа. Я да се върна към етап първи 2 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Номерът е да се стигне до границата на компетентност Лошото идва, когато се опитва да се прескочи... Е, баш тук се вижда на кой колко му е ума Цитирай
synchu Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 E хайде де. Аз до момента не съм получавал фойерверки, въпреки добрите възможности пред мен Внимание, четене и измерване ... Според мен е важно това, което Валяка написа. Аз за себе си първо научих и изчетох много, потвърдих това което винаги съм знаел - че нищо не знам и трябва да увелича четенето и измерването, ergo много съм доволен Да не отвличаме безкрайно темата - bluelemon - цялата конфигурация изглежда култово! 1 Цитирай
n1k0 Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) Аз винаги съм бил на някакъв междинен етап (по скалата на jabs) - ако ми е ясна теорията и основните моменти, предпазливо пристъпвам към реализация, без излишно самочувствие и с премерен риск (в случая 9-12 волта ). Edit: Оп, някой вече го е казал с други думи Редактирано Май 31, 2013 от n1k0 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Май 31, 2013 Автор Отговорено Май 31, 2013 ^^ Тенкю! Вече съм събрал сергията и почвам да свиря че не стаа иначе. До края на годината съм си поставил задача да имам поне 10 парчета за трибют... 1 Цитирай
jabs Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) Горното беше в рамките на шегата. Сега сериозно: ясно е че всяко начинание, предприето без предварителен анализ, подготовка, обмисляне и трезва преценка на моментните възможности е обречено на провал. Независимо дали става въпрос за хоби или професия. Може да се майтапим, но зад дреболиите които произвеждаме има и труд и четене. С това спирам да спамя и се извинявам че разводних хубавата тема. Млъквам Редактирано Май 31, 2013 от jabs Цитирай
Mayvena Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 @bluelemon: би ли постнал обобщена схема на отрочето си? Това, което се получи след всички промени по оригиналната схема, че така ми е малко трудно да се ориентирам. Благодаря Също искам да попитам дали да предвидя охлаждане за 386 когато почна да правя схемата? Цитирай
bluelemon Отговорено Юни 4, 2013 Автор Отговорено Юни 4, 2013 (Редактирано) Затрудняваш ме малко Ще го напиша, понеже са дреболии. От схемата на усилвателя не съм сложил гейн контрол и 7 и 8 крак са на късо. C4 също съм го махнал, а на мястото на C3 съм сложил 10uF. Ключа между C3 и C4 го няма и там няма връзка. Това е по усилвателя. Отпред съм добавил електра дистъра, като R1 е 2М и на входа преди кондензатора към маса съм турил 1М съпротивление. Всъщност нищо съществено. По зор ми беше офборд свързването. Охлаждане не съм слагал. Редактирано Юни 4, 2013 от bluelemon Цитирай
n1k0 Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 7 и 8 на късо? Да не би да имаш предвид 1 и 8 на късо - т.е. макс гейн? Цитирай
Mayvena Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 Благодаря А всъщност за какво е този ключ, който си махнал? Цитирай
bluelemon Отговорено Юни 4, 2013 Автор Отговорено Юни 4, 2013 (Редактирано) Сори майна. Всъщност са 1 и 8 и не са накъсо, а изобщо не са вързани. "With pins 1 and 8 open the 1.35 kΩ resistor sets the gain at 20 (26 dB)." Понеже нали се ползва външен драйв и затуй. Ключа в оригиналната схема работи като grit switch, един вид някакъв драйв, който обаче е гаден. Редактирано Юни 4, 2013 от bluelemon Цитирай
Mayvena Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 Ясно Още веднъж благодаря Като сглобя чудото ще се похваля и аз Цитирай
Recommended Posts