Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся си една китара...


Recommended Posts

Здравейте. Към края на това лято вече ще съм събрал достатъчно пари за да си взема нещо вече наистина сериозно. Имам представа какво ми трябва, но все още не съм се спрял на нищо което уж отговаря на изискванията ми; а именно:

Стил: Thrash, Groove, Melodeath, etc etc etc схванахте идеята...
Форма: Flying V
За предпочитане е да има floyd rose
Нямам конкретни изисквания за адаптери, дърво, марка и всички други неизброени спецификации.

 

 

Очаквам предложения, вие сте :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демек ти нямаш никаква идея какво искаш, освен че трябва да прилича на стрела.

 

А в същото време ние нямаме никаква идея с какво да ти помогнем, понеже и аз едно време си мислех, че 450 лв. за китара са нещо немислимо и си купувам Светия граал.

Нека опитаме пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kramer Nite V или Kramer Vanguard, едното тяло е махагон, другото елша... цена $300. По-евтино няма, а и ти не казваш за какви пари става дума :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е към края на лятото значи си избързал с темата. Китара тип "стрела" е изключително НЕудобен инструмент за "начинаещ" а и не само! В стиловете, които си изброил от огромно значение са адаптерите, дървото не чак толкоз но и то има голямо значение, което ще разбереш на по-късен етап. Лошото, е че повечето младежи държат на външния вид, който не е от голямо значение но пак ще го разбереш на по-късен етап. Пропуснал си да споменеш с какъв бюджет ще разполагаш! Флойда е от голямо значение за мен специално, аз трудно възприемам китара без такъв въпреки, че имам и такива без.

Моля не възприемай убидно, това което съм написал целта ми не е да се заяждам а да се опитам да те насоча правилно!

1. В последните няколко години съм с адаптери EMG 81/85 на няколко китари, за подобен стил музика са страхотни и повярвай ми това са адаптерите за твърда музика!

2. Китарата трябва да е удобна, както на тяло така и на гриф. Примерно аз харесвам фендерски дебел гриф, така съм свикнал, китари тип Джаксън и Ибанец не са моя инструмент. А лесполското тяло не ми допада зареди баланса колегите ще разберат какво имам предвит не е удобно сравнение с фендерските тела.

Извода е следния:

Важното е инструмента да е удобен за теб и да има необходимия хардуер, който да позволява твоя инструмент да звучи убийствено. Иначе и аз си продадох два броя единя беше с форма V а другия с форма X :greenball: това са ми двете грешки в житейския път като музикант. Собственик на XY в никакъв случай няма да каже, че това са неудобни китари, само дето трудно се подпират някъде докато не свириш а докато си вкъщи седнал без колан ти минават какви ли не идеи през главата но за всеки влак си има пътници...

Сам ще се убедиш в това но според мен инструмента трябва да е удобен, външния вид не чак толкоз от значение. Ние не сме нито дизайнери нито актьори а музиканти!

Това е извода, който съм направил за себе си дано е от полза. Всеки сам решава къде да инвестира парите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.