Evtim Djerekarov Отговорено Август 21, 2006 Отговорено Август 21, 2006 (Редактирано) Да, и на мен ми се сториха много абсурдни измерените стойности, но има още един вариант - уреда може да зарежда капацитета на кабела, и така да тече някакъв ток, който да отчита. Този случай е малко вероятен, така или иначе, капацитета на кабела е пикофаради. Редактирано Август 21, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
niki123bg Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 Има една дреболия при Проел кабелите, за която не съм сигурен че оказва влияние, но според няколко души с които съм говорил си е проблем. Става въпрос за това, че по-новите им инструментални кабели (имам една камара от старите, които не бяха така) имат освен бялата пластмасова обвивка на активният кабел и една черна върху нея. Тази обвивка (черната) трябвало да се махне защото била проводима и ако случайно се опира в активният кабел на практика го свързва масата, макар и с минимална оттечка. Сега като се замисля, не съм си правил труда да измеря с уред и може това да са митове, но в момента няма как да измеря. Just my two cents... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 Да, такава обвивка има за цел да екранира от ВЧ полета (RF interference) и е с определена обемна проводимост и е от проводима пластмаса . Явно този случай е точно такъв. DH100LU05 ( Pro cables ) OFC red copper conductor. First shield in conductive PVC, second shield in red copper braid, Ø 6.5 mm resistant PVC external jacket. Цитирай
shadow Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 При кабелите е най важна спойката,ако стане добре проблеми няма. Иначе най добре е с готови кабели-слагаш и забравяш за проблемите. Дълго време сам си правих кабелите ама постоянно се повреждаха, от една година съм с готови и не са мръднали. :guitar: Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 научи се да запояваш сложи ли термошлаух?? мойте от година не са мръднали Цитирай
shadow Отговорено Септември 3, 2006 Отговорено Септември 3, 2006 Мога да запоявам,това съм учил,но никога не стават кабелите както трявва. Сигурно жаковете които продават тук са много некачествени,дори припоя не може да хване.Затова е по лесно с готови,то не е и много по скъпо. Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 3, 2006 Отговорено Септември 3, 2006 ами именно затова че явно не можеш да запояваш добре не хващат припой щаковете че са смотани смотани са, но вземи една пиличка или шкурка, почисти малко мястото, ползвай колофон и ще видиш как ще хванат Цитирай
Sad But True Отговорено Септември 4, 2006 Автор Отговорено Септември 4, 2006 Човека може да е мерил собственото си съпротивление, понеже сигурно е държал пробниците за контактните площи. Използвах крокодили,чичо Поне толкова опит и познания имам.По-долу видех обаче нещо писано за изолациата(черната изолация върху централния проводник,и май наистина там прави номера. Цитирай
Recommended Posts