group_home Публикувано Април 25, 2013 Публикувано Април 25, 2013 (Редактирано) Имам семплер и наскоро аналоговите "record input" заминаха, разглобих машината и всичко вътре изглежда наред, няма надути кондензатори и други видими проблеми. Единствено забелязах, че на гърба на единия от въпросните конектори има фабрично бяло покритие, подобно на бяла лепенка, което има синя точка в средата, изглежда като стопено. Конекторите са за 1/4 моно жак (ляв и десен). Може ли някой да ме насочи къде точно е проблема в моя случай. Откъде мога да купя такива нови конектори? Прикачвам и снимки на проблемните конектори (оградил съм ги с червено) Ето снимките: ТУК и ТУК Редактирано Април 25, 2013 от group_home Цитирай
lyu_records Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 Снимка от другата страна ще е от полза в случая! Цитирай
synchu Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 С гадаенето по снимки се занимаваха в една телевизия едни интересни лели. Така ще е доста трудно. Но ако буксите са проблема, то това е лесн. Поразително приличат на тези: http://www.rapidonline.com/cables-connectors/6-35mm-professional-jack-socket-63509/ 1 Цитирай
group_home Отговорено Април 26, 2013 Автор Отговорено Април 26, 2013 synchu - Президент !!! Буксите са абсолютно същите 1:1 Сега остава само да успея да ги купя и да намеря някой да ми ги смени, че хич ме няма с поялниците Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 Има неща, които ме дистанцират от решаване на този проблем. Единият е че съм много ангажиран и нямам време да се занимавам с такива неща. Второто е, че маниерът да ми се носи нещо наполовина разглобено, не ми харесва. Явно , човекът си има свое виждане, да е жив и здрав. Все пак, като synchu, не съм сигурен дали проблемът е посочен правилно. Може да са съединителите, може да не са. Може и да не се налага смяната им. Накрая ще се разбере. Цитирай
group_home Отговорено Април 27, 2013 Автор Отговорено Април 27, 2013 (Редактирано) Разбрах, че от тези конектори се продават нови моно и стерео, които по външен вид изглеждат 1:1 еднакви. На мен кои точно ми трябват - моно или стерео? Като гледам картинката в ръководството на машината ми се струва, че трябва да са стерео буксите, въпреки че са за ляв и десен канал. Как мислите, ето снимка от ръководството: Редактирано Април 27, 2013 от group_home Цитирай
patzo Отговорено Април 27, 2013 Отговорено Април 27, 2013 Стерео трябва да са - за балансиран кабел. Само, че както казаха по-горе може и да не са буксите виновни. Доста е малък шанса и двете да се развалят наведнъж, но не невъзможен. Цитирай
group_home Отговорено Април 27, 2013 Автор Отговорено Април 27, 2013 (Редактирано) Според мен са точно буксите, то само левия инпът не прави контакт, а и той се е стопил леко отзад. Всичко стана след като семплирах част от песен, през точно тези аналогови букси. Та, тогава ми се струваше доста тих звука, който се записва в семплера и вдигнах Record Gain-a на семплера, но пак ми се струваше слаб сигнала, та вдигнах Rec Gain-a до край, и в този момент започна да се чува ужасен шум през студийните монитори, шума наподобяваше пищене на стар телевизор, който е включен, без да е настроен на честота (като се появи екрана със "снежинките"). Това може би се получи понеже прекарвах сигнала от ПЦ-то през миксера и оттам взимах сигнал през 2-Track Out L+R, който отиваше оттам в семплера и едновременно през мониторите се чуваше сигнала, който излиза от пц-то и влиза в семплера, както и това което излизаше от семплера при записа пак се чуваше в мониторите. Дотогава всичко беше перфектно с аналоговите Record входове на семплера, явно тогава нещо се случи. Според мен няма какво да е освен буксите. Всичко по платката изглежда като ново, няма надути кондензатори или каквито и да било видими нередности, с изключение на стопената лепенка на гърба на проблемния ляв конектор. Сега като включа да семплирам нещо през тези букси и десния канал звучи идеално, а левия доста глухо, както и като вдигна Record Gain-a се вдига само скалата на десния (работещия) инпът, а скалата на левия не помръдва, (пак е активна, но се виждат само първите няколко чертички и с вдигането на Rec Gain не се увеличават, а си остават пак толкова, колкото като Gain-a e на нула). Машината има и дигитални SPDIF конектори, които работят безпроблемно сега. Явно проблема е само в аналоговия ляв инпът, и то точно в буксата. Редактирано Април 27, 2013 от group_home Цитирай
L.K. Отговорено Май 6, 2013 Отговорено Май 6, 2013 Тези неща се мерят (измерват) и няма нужда да се гадае. Цитирай
group_home Отговорено Май 12, 2013 Автор Отговорено Май 12, 2013 В крайна сметка проблема се оказа в едно кабелче, което не беше добре включено, така че в буксите няма никакъв проблем. Сега семплера си работи идеално отвсякъде, без да се налага да се сменят буксите Благодаря на всички за помощта! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 12, 2013 Отговорено Май 12, 2013 В крайна сметка се оказа, че предварителната твърда убеденост се оказа едно сериозно изхвърляне. Дано да послужи за урок, един вид малко отрезняване. Цитирай
group_home Отговорено Май 13, 2013 Автор Отговорено Май 13, 2013 Така е, Валяк, напълно съм съгласен Цитирай
Recommended Posts