drumvarna Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 абе Аксел много се съмнявам че е ямаха,ама щом казваш,ок!! аз също мисля че е тактон,може би само държачите на томовете не са,ама всичко друго е тактонско и според мен,ако има надписи ямаха,може и да са добавени допълнително!! не си струват 500 лв.за тея барабани според мен!! Цитирай
vihro Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 Любо, при цялото ми уважение, този път се изказа малко неподготвен. Съществуват принципно два вида тактони, "старите" (с едни тънки машинки с леко вдлъбване от двете страни и вътре с обикновена гайка, притисната с оранжев дунапрен) и "новите" (с въпросните по-дебели машинки с надлъжни резки, взаимствани от един стар модел на Сонор). Тук представеният сет е от "новите", с типичните размери 12, 13, 14, 16 (срещал съм и 18ки, макар и много рядко). Почвам отляво надясно: 1. Чупеща се стойка - тактон "от новите". Отгоре има забоден Aquarian Cymbal Spring. 2. флор том - тактон "от новите". 3. каса - пак същото, краката и ушите за обръча са много типични. 4. том холдър - пак е тактон от модерните, който не вярва, да сравни със снимките на барабаните на Драго (Pantommind), там фигурират и двата типа тактонско окачване. 5. и 6. пак тактонски томове, по един от всеки вид окачване. 7. стойка за тома - чистокръвно амати. 8. фус машина - "нов" тактон със сменена степенка (оригиналата е една ужасна правоъгълна плочка). 9. стойка за барабанче - не се вижда добре, но съм почти сигурен, че е пак тактонска. Системата им за затягане от по-широка към по-тясна тръба е неописуем връх на гедеерския инженерен гений и и е много типична. За барабанчето не съм сигурен дали е истински тактон, или е правено с машинки за томове от такъв, защото принципно тактонските машинки за барабанчета са двустранни, а не единични и наредени с изместване, както в случая. Друго и не може да се добави-100% Тактон :read: Адски тъпо,че обявата за продажбата им е пълен ташак :wall: Цитирай
axel Отговорено Август 15, 2006 Автор Отговорено Август 15, 2006 абе Аксел много се съмнявам че е ямаха,ама щом казваш,ок!!аз също мисля че е тактон,може би само държачите на томовете не са,ама всичко друго е тактонско и според мен,ако има надписи ямаха,може и да са добавени допълнително!! не си струват 500 лв.за тея барабани според мен!! Ямаха съм го написал в кавички Цитирай
drumvarna Отговорено Август 16, 2006 Отговорено Август 16, 2006 вярно,не бях обърнал внимание!! Цитирай
imperor Отговорено Август 18, 2006 Отговорено Август 18, 2006 (Редактирано) Любо, при цялото ми уважение, този път се изказа малко неподготвен. Съществуват принципно два вида тактони, "старите" (с едни тънки машинки с леко вдлъбване от двете страни и вътре с обикновена гайка, притисната с оранжев дунапрен) и "новите" (с въпросните по-дебели машинки с надлъжни резки, взаимствани от един стар модел на Сонор). Тук представеният сет е от "новите", с типичните размери 12, 13, 14, 16 (срещал съм и 18ки, макар и много рядко). Почвам отляво надясно: 1. Чупеща се стойка - тактон "от новите". Отгоре има забоден Aquarian Cymbal Spring. 2. флор том - тактон "от новите". 3. каса - пак същото, краката и ушите за обръча са много типични. 4. том холдър - пак е тактон от модерните, който не вярва, да сравни със снимките на барабаните на Драго (Pantommind), там фигурират и двата типа тактонско окачване. 5. и 6. пак тактонски томове, по един от всеки вид окачване. 7. стойка за тома - чистокръвно амати. 8. фус машина - "нов" тактон със сменена степенка (оригиналата е една ужасна правоъгълна плочка). 9. стойка за барабанче - не се вижда добре, но съм почти сигурен, че е пак тактонска. Системата им за затягане от по-широка към по-тясна тръба е неописуем връх на гедеерския инженерен гений и и е много типична. За барабанчето не съм сигурен дали е истински тактон, или е правено с машинки за томове от такъв, защото принципно тактонските машинки за барабанчета са двустранни, а не единични и наредени с изместване, както в случая. Няма проблем! Аз нов Тактон не съм виждал, освен на снимка, така че и в поста си написах "освен да е нов..." и т.н. Моите познания за Тактон свършват с втората серия на Тактон 4 (а искам Пентиум 4, ама ядец ). Със смес от Тактон 4 (първа и втора серия + добавка на оТрова) свирих има-няма 20 години. Поне за барабанчето съм познал. П.П. Вики, не си прав да влизаш тук рядко. Твоята информираност и компетентност определено липсват! Не обръщай внимание на глупостите. Редактирано Август 18, 2006 от imperor Цитирай
Recommended Posts