Jump to content
Българският форум за музиканти

Какви са тези барабани


Recommended Posts

Въпроса ми е какви са тези барабани и моля който знае да каже.Надявам се да има хора,които ще се изкажат категорично за марката на тези барабани и след това ще кажа защо питам.

http://snimka.bg/album.php?album_id=55064

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ямаха със такова ока4ване не съм виждал..... :) може и да се бъркам ама на тактонки ми прили4ат със тия дълбоки томове....каквото и да е.... е мооого старо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък да вметна че тактон с такова окачване няма(малко мяза на тама).Това е някакъв стар сет от който тактон са краднали но не е тактон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не е Тактон. Нито окачването е тактонско, нито машинките, а и компановката на барабанчето е странна... Тактон никога не са правили орнаменти по машинките си, а и това скосяване в долния им край не е тяхна изработка. Освен да са някой нов модел на Тактон, който не съм виждал, но пък си изглеждат бая стари...

Редактирано от imperor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ги гледах тия барабани и на мен нещо не ми се връзва. Maшинките приличат страшно много на едни от тактонските.

 

Другото, което е съмнително е касата. На една от снимките се вижда че пише Yamaha DP на един от томовете. От това, което намерих в нета би трябвало това да е най-ниската серия на Yamaha преди години. Което хич не се връзва с това, че на касата има по 10 винта/машинки от всяка страна.

 

От други снимки на Yamaha DP, които намерих се вижда че касите са с по 8 винта и машинките са обли, а не такива скосени и ръбати. Обръчите на касата също изглеждат тактоно-аматски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любо, при цялото ми уважение, този път се изказа малко неподготвен.

 

Съществуват принципно два вида тактони, "старите" (с едни тънки машинки с леко вдлъбване от двете страни и вътре с обикновена гайка, притисната с оранжев дунапрен) и "новите" (с въпросните по-дебели машинки с надлъжни резки, взаимствани от един стар модел на Сонор). Тук представеният сет е от "новите", с типичните размери 12, 13, 14, 16 (срещал съм и 18ки, макар и много рядко).

 

Почвам отляво надясно:

1. Чупеща се стойка - тактон "от новите". Отгоре има забоден Aquarian Cymbal Spring. :bravo:

2. флор том - тактон "от новите".

3. каса - пак същото, краката и ушите за обръча са много типични.

4. том холдър - пак е тактон от модерните, който не вярва, да сравни със снимките на барабаните на Драго (Pantommind), там фигурират и двата типа тактонско окачване.

5. и 6. пак тактонски томове, по един от всеки вид окачване.

7. стойка за тома - чистокръвно амати.

8. фус машина - "нов" тактон със сменена степенка (оригиналата е една ужасна правоъгълна плочка).

9. стойка за барабанче - не се вижда добре, но съм почти сигурен, че е пак тактонска. Системата им за затягане от по-широка към по-тясна тръба е неописуем връх на гедеерския инженерен гений и и е много типична.

 

За барабанчето не съм сигурен дали е истински тактон, или е правено с машинки за томове от такъв, защото принципно тактонските машинки за барабанчета са двустранни, а не единични и наредени с изместване, както в случая.

Редактирано от YtseJam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много за отговорите,това е "Ямахата",която се продава за 500 лева в форума купува/продава.Предполагам че има и други хора,които са се заинтересували от офертата и мисля че тази тема ще им е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.