axel Публикувано Август 14, 2006 Публикувано Август 14, 2006 Въпроса ми е какви са тези барабани и моля който знае да каже.Надявам се да има хора,които ще се изкажат категорично за марката на тези барабани и след това ще кажа защо питам. http://snimka.bg/album.php?album_id=55064 Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 Takton?????поне натях ми приличат,или са модела от които краднали идеята Цитирай
rudibass Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 аз ямаха със такова ока4ване не съм виждал..... може и да се бъркам ама на тактонки ми прили4ат със тия дълбоки томове....каквото и да е.... е мооого старо Цитирай
drumvarna Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 жив Тактон си е,няма такава яамаха!! ако някой те е лъгал,не му вярвай Цитирай
lavalava Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 Аз пък да вметна че тактон с такова окачване няма(малко мяза на тама).Това е някакъв стар сет от който тактон са краднали но не е тактон. Цитирай
imperor Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 (Редактирано) Определено не е Тактон. Нито окачването е тактонско, нито машинките, а и компановката на барабанчето е странна... Тактон никога не са правили орнаменти по машинките си, а и това скосяване в долния им край не е тяхна изработка. Освен да са някой нов модел на Тактон, който не съм виждал, но пък си изглеждат бая стари... Редактирано Август 15, 2006 от imperor Цитирай
zazo Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 И аз ги гледах тия барабани и на мен нещо не ми се връзва. Maшинките приличат страшно много на едни от тактонските. Другото, което е съмнително е касата. На една от снимките се вижда че пише Yamaha DP на един от томовете. От това, което намерих в нета би трябвало това да е най-ниската серия на Yamaha преди години. Което хич не се връзва с това, че на касата има по 10 винта/машинки от всяка страна. От други снимки на Yamaha DP, които намерих се вижда че касите са с по 8 винта и машинките са обли, а не такива скосени и ръбати. Обръчите на касата също изглеждат тактоно-аматски. Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 наистина като че ли не са тактон... Цитирай
makedonetsa Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 Синия сет е "збир-щаин", от Тактон и Амати (гаранция)! А червения е почти 100% Амати ! Струват не повече от 350лв ! Цитирай
YtseJam Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 (Редактирано) Любо, при цялото ми уважение, този път се изказа малко неподготвен. Съществуват принципно два вида тактони, "старите" (с едни тънки машинки с леко вдлъбване от двете страни и вътре с обикновена гайка, притисната с оранжев дунапрен) и "новите" (с въпросните по-дебели машинки с надлъжни резки, взаимствани от един стар модел на Сонор). Тук представеният сет е от "новите", с типичните размери 12, 13, 14, 16 (срещал съм и 18ки, макар и много рядко). Почвам отляво надясно: 1. Чупеща се стойка - тактон "от новите". Отгоре има забоден Aquarian Cymbal Spring. 2. флор том - тактон "от новите". 3. каса - пак същото, краката и ушите за обръча са много типични. 4. том холдър - пак е тактон от модерните, който не вярва, да сравни със снимките на барабаните на Драго (Pantommind), там фигурират и двата типа тактонско окачване. 5. и 6. пак тактонски томове, по един от всеки вид окачване. 7. стойка за тома - чистокръвно амати. 8. фус машина - "нов" тактон със сменена степенка (оригиналата е една ужасна правоъгълна плочка). 9. стойка за барабанче - не се вижда добре, но съм почти сигурен, че е пак тактонска. Системата им за затягане от по-широка към по-тясна тръба е неописуем връх на гедеерския инженерен гений и и е много типична. За барабанчето не съм сигурен дали е истински тактон, или е правено с машинки за томове от такъв, защото принципно тактонските машинки за барабанчета са двустранни, а не единични и наредени с изместване, както в случая. Редактирано Август 15, 2006 от YtseJam Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 Загатката е разкрита,благодарение на нашия колега....Който питаше,да благодари лично на него Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 браво ПП къф тактонфен съм аз... :wall: Цитирай
axel Отговорено Август 15, 2006 Автор Отговорено Август 15, 2006 Благодаря ви много за отговорите,това е "Ямахата",която се продава за 500 лева в форума купува/продава.Предполагам че има и други хора,които са се заинтересували от офертата и мисля че тази тема ще им е от полза. Цитирай
Recommended Posts