Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно питане за кубенце...


IgniteAll

Recommended Posts

Ами преди време пуснах една тема в Купува/Продава за бас кубе, но само Дарк-а ми върна отговор, за което много му благодаря B) Реших да е нещо новичко и започнах да се ровичкам из онлайн магазини на родна територия. Минах през сайта на ВизиАртс и се заковах на това:

 

 

Берингерченценценценце

 

Доста прилична цена, както повечето неща на Брингер, а и мощноста му е хубавка B) За цена 450 лева мисля, че ще ми върши работа, но исках да ви питам дали сте го тествали, чували, притежавали и да попитам какво мислите за него B) Просто не искам да си метна паричките веднага, а както се сещате работя за тях и ми е малко терсене при такива суми...

 

Наистина моля за обективно мнение, а не за коментари от типа "Берингер са боклук, крадци, мошеници и т.н.", както става в темите за китари на Стаг(където пак не сте прави). Всеки според парите си... ако имах повече нямаше да питам сега :greenangel: Просто ми трябва кубе с вход за бас с активна електроника. Искам да знам реално какво съм харесал, преди да се метна да го тествам или купувам. Всяко нещо извън темата ще моля модераторите да го трият като офтопик.

 

Мерси за сериозното отношение по темата,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

на външен вид определено са го докарали,изглежда много брутално,спред мен за 450лв е съпер,пробвай го, ако ти хареса звука зимай,незнам какво друго да ти кажа.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз се колебая между това, което показах в началото и ето това кубе...

 

Берингер

 

Това има EQ... което може да ми спести един ефект след време, говорителя е на BUGERA™ 12", с 60 вата по-мощно от предишното и де да знам... Май в Дайнакорд или магазина, където го намеря, ще ме търпят да тествам поне половин ден :killyou: Цената им е една и съща, което ме кара да се замислям какви са плюсовете на това с повечето екстри.... и дали са екстри.

Редактирано от IgniteAll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бате имал съм такова 120 вата абе да ти кажа ако иска6 земи си по силното 4е 120 ката е голема пръ4ица.....и все пак за6то не земе6 едно Б100 и да ти се приклиу4ат проблемите.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеш да ми дадеш повече информация като цена и ако може един линк, за да мога да го прегледам, защото с Б100 ми стана още по-голяма кашичка в главата :greenangel:

Много ще съм ти мерси и имаш бира, ако ми допадне и се засиля към него!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лудото е, че аз го искам това за вкъщи :) 180 вата си е направо за съжаление на съседите :) Ама трябва да го чуя и ще реша дали да ги пожаля! Нещо са ми на кантар :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Б 100 нема какво да го гледа6 то е глава със 4 дванайски кабинет българско е ама бие по саунд вси4ки беринджъри на света е тва е бегъл изглед на Б100

http://store1.data.bg/lordvetinari/Pics/IMGP1066.JPG усилвателя е на заден план

ПС .ако иска6 наистина не6то ка4ествено има един мар6ал се продава 65 вата е ама е супер има си вси4ко и е доста евтин за ка4еството си за около 400 кинта 4е ти го дадат може и по малко как се разбере6

Редактирано от rudibass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-= ULTRABASS BXL1800 =-

Плюсове :

Има си графично EQ , Compressor и нещо като буустер на ниските .

Минунси :

Ще дойде малко мощно за у дома :)

 

-= ULTRABASS BX1200 =-

Плюсове :

Има си ДИ вграден , ще можеш с него да записваш без никакви проблеми , има го пак тоя буустер , има даже и нещо за режене на динамика ...

Минуси :

Не става за репетиционна или нещо такова , защото е слабо ...

Няма толкова много настройки на звука , което би помогнало много за да се докара един качествен звук без всякакви други чаркалаци преди него ...

 

-= Б100 =-

Плюсове :

Има мощност :green:

Минуси :

Тъй като е стар , понтециометрите му в повечето случаи трябва да се сменят

То хубаво има мощност , ама като го нацепиш почва да криви като замаяно

Тежи колкото двата берингера заедно

Огромно е .

Няма говорител :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, това за жалост ще ме вкара в допълнителни разходи... :) тоест трябва с нещо да закарам сигнала до главата... а на мен ми е необходимо 2 в едно. Май ще е онова 180 ватовото, само да го има и да мога да го тествам :)

Редактирано от IgniteAll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@RockMan - Това което си написал не са плюсове, а само екстрите на 120ката, а минусите са логични. :)

 

Свирил съм на такова - и занапред ще свира по репетиции(Бисер от "Президент" да не чете)...

Трудно се различава ниския регистър под ре(респ. 5та струна), трябва EQто да се изтормози яко за да има присъствие(в група), и даже тогава (на мен) не идва достатъчно. Самия иквалайзър е ОК. Ефектите...еми не знам, знам само че има компресия - и аз само нея ползвам, и та май допринася горе-долу за по-добра оценка, но пак нещо липсва. Още - за чий хикс ти трябва ДИ, като то такаи така си има усилвател, т.е. има си шлифовката на звука? нещо не виждам смисъл. Може да е по-добре с него, но аз вкъщи като записвам без ДИ, но през кубе, пак става съвсем прилично. Буустер - сигурно помага, ако не се лъжа по принцип се държи на макс и пак хавата е същата. :)

За настройките - ако се бяха постарали да го изкопират като хората, щеше да е чудно.

 

На запис - чува се добре, даже бих казал че не звучи като Берингер изобщо, вероятно това е най-голямата му сила.

 

Като качество на звука докато свири човек става, но не е нищо особено, Асоасовата Б100арка(кубе??? :) , няма нищо общо с горната снимка :think: на rudibass) е доста по-плътна и енергична. Еми 120ка...уж. На бас че БГ кубето ще го издуха мощно(е то с 15ка говорител...) при директна съпоставка.

 

Да кажа че написаното до тук си е мое мнение и гледна точка, имайки предвид моята скромна практика и опит, не ангажирам никого с него, но поне е first hand experience! :exclaim:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам - моето Б100 е глава , нямам оригиналния кабинет , който е 4х12" :)

Иначе Ди бокса би помогнал да записваш без да тормозиш съседите , няма да е нужно да помпиш ампа , че да излезе все нещо през микрофона :)

Редактирано от RockMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Берингер 120 от година, взимай го без да му мислиш. 180вата за вкъщи за излишни, а за репетиции е префектно(мъкнал съм го всякакви вили, апартаменти, на открито и съм супер доволен). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Но аз мисля за малко по-далечно бъдеще и май ще купя 180-ката... Имам една идея, а то може да се намалява все пак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има два усилвателя В 100. Единият е комбо "Лариос" с 15 инчов говорител, а другият - отделна глава + колона с 4 бр. 12 инчови говорители. Вторият е с повече честотни корекции (не помня колко точно, защото не съм общувал с такъв от доста години). И двете са производство на Завода за акустична техника - София, "Лариос"-а даже е правен по някакъв лиценз :)

 

Балансираният изход освен за запис е много удобна екстра и за живо свирене - подаваш сигнал към пулта, а комбото ползваш само като монитор за сцената ( формата и на двата модела на Behringer, BTW свита като идея от Hartke позволява разполагане "под ъгъл" - много удобно!). Който е свирил на сцена без апаратура и монитор знае колко е гот цяла вечер да си представяш как звучи това дето го свириш :)

 

RockMan, без да се засягаш нещата, които си изредил като плюсове и минуси са доста спорни. Лично аз не мога да преценя кой от двата модела си струва повече без да ги чуя, тъй че съветът ми е точно такъв :)

 

За сравнението с Б 100 - плюсовете му са че е с по-"натурално" звучене (всички апаратури на Б. които съм пробвал имат някаква странна компресия и оцветяване, което не ми допада), в случай на нужда може сравнително лесно и евтино да се ремонтира (платките на Б. са с СМД монтаж, което почти изключва поправка от приятел), освен това дори когато говорим за комбото Б100 площта на говорителя е по-голяма в сравнение със споменатите модели на Б., а при баса това е важно. Всичко това не значи, че Б. няма да хареса някому повече като звук, това всеки трябва да разбере сам ;)

 

Съветът на rudibass ми се вижда разумен, пробвал съм такъв Marshall и звучи доста добре. Определено това е най-добрия вариант от изброените дотук.

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.