Коморин Отговорено Декември 19, 2013 Отговорено Декември 19, 2013 На теб пък какво съм ти казала?! И да, прав си, че темата не моя, но нямах предвид това, а да не ми се спами НА МЕН в темата, която не е моя. Цитирай
spd7693 Отговорено Декември 19, 2013 Отговорено Декември 19, 2013 Е, така вече съм съгласен. Аз просто да те успокоя. Цитирай
ivcho92 Отговорено Декември 31, 2013 Автор Отговорено Декември 31, 2013 Ех какво става тук? Не съм влизал от 2 месеца във форума и поста се е превърнал в бойно поле. Колкото до акордите, лесни са наистина, аз на слух ги хванах, но не на всеки му де отдава това и не всеки е слухар. А и на клипа ми лесно може да се видят кои са Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2014 Отговорено Януари 13, 2014 Изсвирването е прилично, може би може да се потърси по-добро звучене, въпреки, че така не мога да преценя как звучи реално, като не е миксирано. Относно развилия се спор - момата подскача, щото е малка - нормално. Цитирай
Коморин Отговорено Януари 15, 2014 Отговорено Януари 15, 2014 http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aZPxrj3_460sa.gif Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 15, 2014 Отговорено Януари 15, 2014 моме,що пущи ма? Са да те светнем абсолютно добронамерено -при баса обикаляш около основния тон на акорда,кварта,квинта,терци,и се получава хубава музика,ако не се тепаш с китариста,ако и той влиза в обръщения на акорди 2 Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 16, 2014 Отговорено Януари 16, 2014 Не зная защо трябва да се затвърждава дебилизма като маниер на изпълнение и начин на аранжиране.Обърнах внимание на темата покрай известен ангажимент НО!!!Песента явно е проста: Не е нужно да е сложна.Интересно е кое пречи на г-ца басистката, да се заслуша около 3 минути и да пребори поизтърканата хармония G, D, Em (за сведение на младежа с увредения слух Ми-то е минорно), C Следва безкрайно скучния аранжимент.Съветвам всички младежи, да помислят кака аджеба да разнобразят китарното си изпълнение с повече различни техники. Прочее не е нужно да използваш супер изкривен звук за почти акустично парче.Предлагам няколко варианта на лигави обращения на както казах поизтърканата хармония, с цел да провокирам някакъв вид работа и самоусавършенстване:Например след като си извъртял/ скапаните квинти (бяха популярни като шведски гами навремето) неколко стотин скучни пъти може да преминеш в:за СОЛ за РЕ за МИ мин. за ДО-------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- --------5----- --------4----- ---------5---- --------2----- --------5----- --------5----- ---------7---- --------3----- -------------- -------------- -------------- -------------- или: -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- --------4----- -------------- -------------- -------------- --------5----- --------4----- ---------5---- --------2----- --------5----- --------5----- ---------7---- --------3----- -------------- --------5----- --------7----- --------3---- закачайки някоя свободна струна или: -------3------ ------2(0)--- -------3----- --------3----- -------3------ ------3------- -------3---- --------3----- -------0------ ------2------- -------0----- --------0----- -------0----- ------------- -------2---- --------2----- -------2----- ------------- -------2---- --------3----- -------3------ ------------- -------------- --------------или-------3------ ------5(0)--- ------7----- --------3----- -------3------ ------7------- ------8---- --------5----- -------4------ ------7------- ------9----- --------5----- ------------- ------------- -------0---- ------------- ------------- ------------- ----------- ------------- -------------- ------------- -------------- --------------Или всички заедно + свободните струни и т.н. прочее нали кавър пра'имВъртете ги ти 2 Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 16, 2014 Отговорено Януари 16, 2014 Въртете ги тия обръщения де'а. И мислете, и слушайте.Нахалството по форумите го умеем всички, даже някои сме спецоведяца 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 16, 2014 Отговорено Януари 16, 2014 Мома..,същио цирк при нас,на първи етаж едно девойче се опитва някакъв метъл да дрънчи,ходи там с един младеж и той разнася китари,а дори не ми казва "здрасти",то па толко ли страшен изглеждам с кучето,а преди време идва дядо и (аз съм на 8 етаж) подпийнал с една акустична китарка и ми казва -Малине,айде настрой китарата на внучката,че не може да се оправи - ми веднага за минута и нещо,че и по тунер.. 1 Цитирай
НиколайGK Отговорено Януари 16, 2014 Отговорено Януари 16, 2014 (Редактирано) Да не говорим, че с тая прогресия (или цялата транспонирана) има около 257 хиляди песни (Axis of Awesome - Four chords song в Youtube), но хората се напъват да правят още и още. Въпросното парче е толкова безкрайно клиширано (като структура и аранжимент), че ако с него се набират таланти, нищо чудно, че поп музиката е на това дередже Трагедия! Между другото чудил съм се дали да не изсвиря на някого (не-музикант) C G Am F и да го питам сеща ли се коя песен е това Редактирано Януари 16, 2014 от НиколайGK 1 Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 16, 2014 Отговорено Януари 16, 2014 Няма изтъркани прогресии. Има безидейни изпълнители. 3 Цитирай
jabs Отговорено Януари 16, 2014 Отговорено Януари 16, 2014 Slash за списание Rolling Stone: "...Malcolm and Angus have done more with three chords than any other human being..." 4 Цитирай
Recommended Posts