jorog Отговорено Март 17, 2013 Отговорено Март 17, 2013 (Редактирано) Пробвай със нови кабели, екранирай си китарата,използвай добре филтрирано и стабилизирано захранване,купи си нойз гейт.Също може да са вързани неправилно намотките на адаптера. Редактирано Март 17, 2013 от jorog Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 17, 2013 Автор Отговорено Март 17, 2013 Техник ми е казал,че китарата няма нужда от екраниране понеже е с Humbuckers и почти нищо няма да се промени дори и да се екранира.Кабелите,както съм писал по-преди,са фендерски и напълно изправни.Остава със адаптера да е проблема,защото при скуайъра захранването не съм усетил да дава чак такъв силен брум.Може би е от адаптера,но не знам.Най-кофти е да не знаеш от къде идва проблема като цяло,но...живот. Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 17, 2013 Автор Отговорено Март 17, 2013 А това с намотките нямам как да го проверя. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 17, 2013 Отговорено Март 17, 2013 Изобщо не слушаш какво ти се говори, но... живот. 1 Цитирай
Akerfeldt Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 Съгласен съм с Baby Thomas. И аз имах камионче на DigiTech някога си, но толкова го мразех заради шума (иначе вадеше стабилен тон, маа' му стара!), че го разкарах за 0 лева. Съвети от мен: 1. Батерия за камиончето. Така ще видиш дали не е от захранването. 2. Пробвай китарата и усилвателя когато свириш, а не като ги държиш едва ли не допрени заедно без да правиш нищо. 3. Тъмно ми е видеото ти, ама имаш ли гейн от кубето? Такъв "chain" води до шум, няма как. 4. Ако свириш с гейн от кубето + камионче, изравни гейновете и пак пробвай. 5. Виж само китарата през кубето, защото... защото така. С евтина китара си, не се надявай на кадърна електроника, макар и да е с хъмбъкъри. Не се надявай на чудеса с китара от 200 лева. Просто недей. Иначе скъпите адаптери се обезсмислят. 6. А смени ли блендите? Да видиш как работи на бриджа, нека, а и на двата? Личното ми мнение е, че имаш по-скоро проблем с тока, отколкото с китарата, ама кой да знае. Дай по-добро демо ако може, пък ще го мислим. Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 18, 2013 Автор Отговорено Март 18, 2013 Пробвах с батерия - същата работа.Освен това бръмчи на всички адаптери еднакво,а като намаля единия потенциометър(който не мога да разбера точно за какво е,не този за звука,а другия)шума изчезва и звука се променя.Просто изглежда електрониката не е нищо особено,но се сменя така или иначе. Имам гейн на кубето,но не е от значение,защото свиря през чистия канал,не мешам драйв и дисторшън. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 И двата потенциометъра са за звука. Как така не знаеш за какво са, въртиш наслука ли?!?!? 1 Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 18, 2013 Автор Отговорено Март 18, 2013 Ей,важно съобщение(...направо)!Сложих батерията и в тока включих единствено кубето.Шумът значително намаля(доста!)и вече няма припукване като сменям акорди!Преди включвах кубето и захранването на педалчето в един контакт с едно мини черно разклонителче като ония за телевизионните игри и имаше брум.Изглежда трябва да го карам с батерийки!Както и да е,благодаря ви на всички,които се отзоваха!Много здраве! Цитирай
jorog Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 (Редактирано) http://forum.muzikant.org/topic/64113-noaaeeecedhaii-e-oeeodhedhaii-9-aieoiai-caodhaiaaiaa-ca-eeoadhie-aaoaaeoe/ Ето тук е много добре изобразено и обяснено как да си изработиш филтрирано и стабилизирано захранване. Гледай захранването да е над 500мА (1000мА примерно),че този ефект има ненормално висока консумация(около 530мА) което ще изтощи една 9-волтова батерия за 4 часа.Ако не можеш да си го изработиш ,пробвай при техника. Ако си вземеш и един хубав нойз гейт шума ти ще изчезне на 100 %. Редактирано Март 18, 2013 от jorog 1 Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 18, 2013 Автор Отговорено Март 18, 2013 Добре,това е единия вариант.Аз мислех да взема една 9 волтова батерия,която да е акумулаторна и да я презареждам със зариадно.Дали е добра идея? Цитирай
Icarus Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 Абсолютно съм съгласен с BabyThomas - хич не слушаш какво ти се говори. Това с батерията го повторихме не знам колко хора в тая тема не знам колко пъти. Акумулаторна батерия не мисля, че е добра идея, заради свойството й на работа - тя се разрежда бързо, дори и без да се използва. За съвсем прост експеримент - вземи два идентични стайни часовника тип китайски ментета, сложа на единия нормална батерия, на другия - презареждаща се, и си направи изводите коя батерия колко изкарва. Друг е въпросът колко свириш, може пък и да върши работа за теб. В общи линии - намери си един читав траф и не се занимавай с глупости. Малък хинт - ако има амнайсе накрайника на жицата и има избор от 5-6 напрежения, и струва 5 лева, не е добър адаптер. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 BTW, има 9-волтови батерии на eneloop, които не се саморазреждат толкова и стават да се ползват в музикални инструменти (китара/бас). За овърдрайв педал няма причина да не станат (стига да се вади всеки път жака от входа на ефекта). Казвам го само принципно, за парите, нужни за зарядно и батерия, ще се купи/направи чудно захранване. Цитирай
7thString Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 (Редактирано) Не трябва да се забравя по-ниското напрежение на зареждащите се батерии(1.2 вместо 1.5V) - за тези дето уж трябва да са 9V не знам дали и колко е разликата Редактирано Март 18, 2013 от 7thString Цитирай
jorog Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 И така става ,но ще трябва да я презареждаш на всеки 4 часа работа ,докато доброто захранване е цялостно решение на проблема.Частите за споменатото захранване са около 5лв. без адаптера(тъй като спомена че си имаш 9в.адаптер от ел.игра ,може него да използваш) и работата да ти е около 5-10лв.(за изработка от ел.техника) макс.15 лева да излезне. http://www.digitech.com/en/products/metal-master http://www.musiciansfriend.com/accessories/digitech-ps200r-power-supply Като гледам на оригиналното захранване пише 9,6V 300mA.Мисля ,че към частите за стабилизирано захранването може да се добави и един малък радиатор.http://vikiwat.com/aluminiev-profil-0.25m.html Цитирай
jorog Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 http://www.digitech.com/soundcomm/guitar_view_thread.asp?productid=205&thread_id=1077366149 http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_27881/f_544/BEHRINGER_PSU_HSB_ALL.html Ето това би свършило работа.Ако не ти се занимава. Цитирай
Recommended Posts