Dilian Nedev Публикувано Август 2, 2006 Публикувано Август 2, 2006 Току-що ми се случи най-гадното - скъсах струна , а нямам никакви резерви за този размер . Нито ползвах тремолото , нито нищо !?! Както и да е ... 1. Колко време издържа при вас нов комплект докато се скъса някоя струна ? Говорим за китари с всякакви тремолота 2. Как може да увеличим времето , в което струните да са все още струни , а не парчета тел 3. Откъде се късат при вас струните ? 4. Защо се късат изобщо ??? Аз мога да си отговоря на тези въпроси по странен начин : 1. 2 Месеца 2. Ако знаех , нямаше да питам ... 3. От топчето 4. Може би защото ръцете ми се потят ужасно много , или ги натискам много при мютинга с дясната ръка , може би не трябва изобщо да ползвам тремолото ... Цитирай
X_eNeMy Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 1. 7 месеца 2. Зависи си от качеството на струните и условията в които се намира китарата (температура например). Можеш да си купиш от xxxx някакъв лубрикант за струните, но ще ти излезе толкова, колкото и да си кпупуваш по-често струни 3. При главата. По-конкретно при ключовете, или ниско долу при задния мост. 4. Защото като се оптегне струната тя се разтяга малко или много и нейната издържливост се скапва и намалява. Пък и като я блъскаш с перото струната пак се изхабява. Нали знаете, ... капката дълбае камъка с постоянство, а не със сила П.С. Тремолото също има роля в изхабяването на струните. Цитирай
black_waltz Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 1 различно 2 фаст фрет - 10 кинта, аз съм много доволен 3 долу при флойда 4 ми при мен се късат щото при флойда нали струната се извива и така след време се причупва.... Цитирай
Icarus Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 Различния размер струни издържат различно време. Нормално е по-тънките да се късат по-бързо. Аз примерно свиря с .009 и: 1. Средно месец, но ми се е случвало и на първия ден да скъсам; 2. Мазилата за струни - Фаст Фрет примерно; 3. Най-често ми се късат на мястото където опират в долния мост на китарата. Мнооого мразя. Аз процедирам така, за да мога да 'закърпя' струната ако нямам налични средства за нова: Като слагам нови струни не ги режа, за да не стърчат от ключовете, а ги оставям да се мандахерцат или ги подпъхвам една под друга за да не дрънчи. Грозно, но като се скъса струната от моста там после се изтегля надолу и се увива струната около откъснатото топче. Безценен трик, с малко тренировка и два чифта клещи става за минутки цялата процедура; 4. Аз ги късам щото много пера с дясната ръка на моменти. Неправилна ми е постановката сигурно, пък уж не свиря металии. п.с. имам наблюдения само на китари без тремоло; Цитирай
LOE Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 сега лятото, с тая пот дето се стича... малко! последните ми струни са на 2 месеца и оня ден скъсах една - не бях късал струна от 3-4 години. Направиш един як бенд с флойда и тя изпращя - явно е ръждясала от потта и се е скъсала... Цитирай
wolfgang Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 много рядко късам струни. даже не си спомням кога ми се е случило за последно. сменям ги, защото остаряват и се скапва звука. при една от предишните ми китари (ибанец) яко късах струни, даже съм забирал по 2 на веднъж (при бенд). после пилнах малко столчетата на тремолото, щото точно на тях се касаха струните, явно от това, че евтиното тремоло не е изпипано добре. сега с хубави китари нямам късане, а дори свиря значително по-динамично, в това число и по-силно дърпам струните от преди. Цитирай
Smokejack Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 (Редактирано) По принцип всички струни се изхабяват за една седмица,така че няма смисъл да ползваш един комплект повече от месец.Просто им пада хрома и след това не стават за ништо.Свиренето на китара си е доста скъпо удоволствие ако не ти е професия,откъдето и да го погледнеш!!! Под всички струни имам предвид,всички марки и размери!!! :violin: Редактирано Август 2, 2006 от Smokejack Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 Сменям струни на всеки 1-2 месеца, и никога не късам - вероятно поради честата смяна. Свиря с D'Addario .9-.42, настроен съм в Е. Преди години това съм ползвал и други марки - Fender Bullets, SIT, Гашевска, xxxx. Последните бяха ужасни - на една репетиция скъсах 3, и толкова много избеснях, че си наритах ефекта - DOD Attacker... горкия - вече не проработи, а аз толкова се радвах, когато си го взех... Цитирай
Burton Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 Обикновено сменям струните на всеки 2-3 месеца, но последните с които съм траят вече 6-7 месеца /не ме питай защо още не съм ги сменил/ Ползвам 9-46 D'Addario и късам доста рядко, почти винаги първа струна, и то когато при бенд пръста ми по невнимание се изплъзва и закача струната. Късат се предимно отзад при флойда. Фаст Фрет и продуктите от сорта вършат доста добра работа, но ако ги използваш още от началото...на вече остарели струни не дава особен ефект. Цитирай
RockoBG Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 (Редактирано) Имеет тремоло - имеет проблема. Нет тремоло - нет проблема! Не късам струни от години, ма те мойте повече от 3 месеца не седят на китарата и са 10, 11 Редактирано Август 3, 2006 от RockoBG Цитирай
Overdrive Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 1.Колкото го държа издържа 2.Като ги пускаме в пералнята всяка седмица 3.Горе при ключовете - от много сваляне и слагане, другаде НЕ се късат 4.Явно имате проблеми с китарите - ползвам едни струни по 2-3 месеца и никога не съм късал Цитирай
sa6tiat Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 (Редактирано) Малко съм скептичен по отношение голямата превантивна полза от Фаст фрет срещу късането на телта... Просто Фаст фрет ти поддържа струните и грифа да не клеясат зловещо. Но чак да предпазват струните от късане.?... Редактирано Август 3, 2006 от sa6tiat Цитирай
LOE Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 може... ако предпазва струните от солта която се садържа в потта, лично при мен това е най големия проблем, защото малкото струни които съм скъсал през живота си съм ги късал лятно време, и винаги са се късали там където ми е дясната длан - на флойда. Цитирай
RockoBG Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 (Редактирано) Малко съм скептичен по отношение голямата превантивна полза от Фаст фрет срещу късането на телта...Просто Фаст фрет ти поддържа струните и грифа да не клеясат зловещо. Но чак да предпазват струните от късане.?... оффффффф а 'е, пък аз си помислих, че фаст фрет е марка струни. мноооо зле... Абсолютно подкрепям Smokejack - в активен период на 1 месец е задължително... Редактирано Август 3, 2006 от RockoBG Цитирай
Child^in^Time Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 (Редактирано) Еми нали точно от това клеясване се получава по-лесното късане на струните 1.(сега малко ще шашна с отговор сигурно) Веднъж съм късал струна. преди 3 4 месеца сигурно беше. откъсна се топчето. С обикновено тремело съм. Но струните ми бяха на една година и малко смених само скъсаната първа струна с нова и още пиля с тия струни вече година и половина ( мързи ме да ги сменям а и невиждам смисъл на тоя Орфей и златни да сложа звука си е същия ) 2. Според мен опеделено не трябва да хващат и съвсем малко ръжда (мойте са толкова ръждиви че не се виждат на фона на черния фингърборд(дайте БГ дума за туй че тая ме нерви)) С разни препарати трябва да има някъкав ефект. 3.Е както казах при топчето дето го държи тремелото. 4.Е нормално е да се късат. От тоя чекнеж по цял ден и аз да съм и аз ще се скъсам А и с времето си позагубват физикомеханичните качества. Редактирано Август 3, 2006 от Child^in^Time Цитирай
Recommended Posts