Gregg Отговорено Август 5, 2006 Отговорено Август 5, 2006 Metal Shock-а има големи възможности за най-разнообразен звук - това беше само един от възможните. Gain Monster-а звучи по добре със стандартен пасивен тонкоректор, но исках да видя дали въобще ще успея да ги събера в тези кутийки, затова съм го направил само с 3 бутона. За захранването вече писах по-горе /виж снимките/ едната лампа е на 250В, а двете са на 330В. Захранването е импулсно, има схеми из нета. Нужен е адаптер 12В/0.5А за захранване на отопленията и импулсното, а в Metal Shock-а освен това има и изкуствена средна точка за чиповете. Цитирай
TONY Отговорено Август 6, 2006 Отговорено Август 6, 2006 аз преди като продавах Маршал ВС 8100 - хибридна глава и бях казал че Чьк Шулдиньр я ползвам - пак сьм бил прав днес по Фрактура ги гледах на Живо от Динамо фест и 2-мата китаристи на Дет жулеха с ВС 8100 велвстейт като кабинетите обаче не бяха за велвстейт, а стандартните Маршалски (мисля с Г12 75 - предполагам велстейтските говорители са по скапани - даже изобщо не предполагам - сравнявал сьм и разликата е в полза на по скьпите боксове - естествено) (дейвид частей сьщо Е 8100 юЗЕР) За метал си е екстра - Дет така и не ползват чистия канал на главата - който не е нищо особенно А пьк даваха и Пантера - ЕГАТИ ЯКИЯ ТРАНЗИСТОРЕН ЗВУК ТАКА ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ С КАКВО СИ ПРАВИШ ЗВУКА - ВАЖНОТО Е ДА ТИ ЗВУчИ В КОНТЕКСТА НА МУЗИКАТА (КАКТО СЬМ КАЗВАЛ ИМА ДОбРИ ЛАМПОВИ ,ТРАНЗИСТОРНИ И ХИБРИДНИ УСИЛВАТЕЛИ КАКТО И ДОСТА ЛОшИ ТАКИВА!) Цитирай
Overdrive Отговорено Август 6, 2006 Отговорено Август 6, 2006 то при дет метъла май няма значение при толкова гейн с кво свириш - дали с дистер ЛЕЛЬ, с къстъм амп за 10000$ или с валвстейт това, което каза в последния параграф съм 100% съгласен с него!! Цитирай
Gregg Отговорено Август 7, 2006 Отговорено Август 7, 2006 (Редактирано) Чък Шулдинер /R.I.P./ от DEATH беше един от малцината, които свиреха само с един гол усилвател. Доколкото знам е ползвал понякога TS9 и толкоз. Редактирано Август 7, 2006 от Gregg 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 7, 2006 Отговорено Август 7, 2006 Да, но добре звучи, изпипали са го в студиото инженерите :twisted: . Цитирай
bobalan Отговорено Август 7, 2006 Отговорено Август 7, 2006 В студиото всичко е възможно... е, почти всичко Само да има кой да свири... 1 Цитирай
LOE Отговорено Август 7, 2006 Отговорено Август 7, 2006 Чък Шулдинер /R.I.P./ от DEATH беше един от малцината, които свиреха само с един гол усилвател. Доколкото знам е ползвал понякога TS9 и толкоз. Глупости, в момнета всеки кара така, най-много някой модулатор в луупа на ампа. Всеки един китарист чийто тон ми харесва прави така. Никакви педали за кривоч... Цитирай
TONY Отговорено Август 7, 2006 Отговорено Август 7, 2006 доста добре сьм запознат с VS серията 8100,8080, - 4 канални от 1 вата серия( кото са индентични - едното е глава-другото е сьщата глава с говорител - под формата на кубе) вс 65 , 100 ватовото кубе от 2 рата серия - 3 канално на 1 вата серия - 3 драйва ги бива - само клийн канала е доста компромисен тоест става да си свириш с него вкьщи и на лайф(при положение че си метьл и рядко го ползваш) - но не бих записвал с него вс 65 р - има подобрение на чистия канал - но пьк драйва е по -зле от пьрвата серия 8100 2 едишьн е ок - само дет липсва крьнч канала от 8100, но пьк има отделен ривьрб -1 за клийн и 1 за двата драйва едно печелиш друго губиш не казвам че са най яките - но и е ясно защо са едни от най продаваните ампове - естествено името Маршал много помага на продажбите (например Карвин тук са екзотика) за 3-тото поколение велвтейти не мога да се изкажа - все още не сьм имал Цитирай
Recommended Posts