Jump to content
Българският форум за музиканти

Коя звукова карта да взема?


shabazz

Recommended Posts

Здравейте,

един приятел си ъпгрейтва студиото и ще ми даде една от двете си звукови карти. Картите са: M-Audio Audiophile 192 и E-MU 1212m PCI.

Четох доста теми по въпроса и като цяло картите са доста сходни. Имам време да мисля до края на седмицата. Въпроса е коя да си избера? Моля ви, насочете ме към по-добрия избор от тези 2 звукови карти :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тествай и двете и прецени сам. Ему-то е с по-добри конвертори, но драйверите са им много слабо място от години... Аудиофила не е лоша също. Според мен провери драйверите първо ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

192 освен това е PCI, а 1212 май беше PCIe

Точно тази EMU 1212m e PCI, също както и Audiophile 192. Сега на пазара е новия модел на 1212, който е PCI Express, но моя вариант е между стария модел 1212 и 192. Сега съм на Windows XP SP3, но след малко повече от година този Уиндоус официално остава в историята, понеже Майкрософт спират подръжката му. Така че ще се минава на WIN 7 32-bit, а за там незнам дали ще има драйвери за това EMU 1212m PCI, иначе от коментарите доста се зарибих да взема точно Ему-то :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти ползваш ли подръжката на Windows XP? Аз не, и не познавам някой да я ползва, така, че остави тия простотии и си карай с XP. Ему-то и по-горе казах, като конвертори е по-добре. Дано уцелиш читав драйвер ;)

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поигарх си малко и намерих чиповете на конверторите. Емуто има същия A/D конвертор като Digidesign 192 HD.

1212m AK5394 CS4398

192 I/O PTHD: A/D:AKM AK5394A; D/A: AKM AK4394

 

Имай в предвид, че EMU-то е направено за мастъринг и това "м" накрая значи точно това ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ще взема Ему-то, остава единствено да намеря читав драйвер. Иначе ми минава през главата и мисълта да събера малко пари и да купя ново ЕМУ 1212м, което е PCI Express. Дали ще има разлика в качеството на старото ЕМУ PCI и новото PCI Express? Хардуерно двата модела ми изглеждат еднакви, единствено може би ще излизат нови и по-добри драйвери само за новия модел. Четох и мнения в Гугъл, че уж новия PCI Express слот бил по-бърз, но май това не е съвсем вярно или ако е то разликата е незначителна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм и 1212м pci сега съм със  1212м pcie. Разлика  между двете в звука няма -  само в слота е разликата - тъч, че няма смисъл да събираш пари за pcie версията при положение, че може да вземеш на pci. С хп-32бита  няма да имаш проблем със драйверите както и със 7-ца 32бита. Единствено със 64бит. версия има проблеми, но само на някоИ системи. Ако си с аваст.-антивурусна си изключи bahavior shield от опциите, че създава проблеми при зареждане на драйвера. 

И още нещо  1212м pci има 2 версии - нанявам се,че взиваш версия 2, версия 1 имаше проблеми с картата с аналоговите изходи и входове. Има и визуална разлика между тях първа версия имаше едни червени кондензатори и едно жълто като дросел. Виж снимки в гуглето - разликата се вижда веднага. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

patzo, предполагам проблемния модел, за който говориш е с Fireware конектора отзад - този ето и тук ,

а хубавата 2-ра версия на картата е тази ? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да

 

Не , че задължително трябва да е проблемна, но доста хора се оплакваха по форумите, че спират да им работят аналоговите вховове на 1212м първа версия. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ему-то се оказа PCI Express :D  Patzo, ти казваш, че имаш същата карта - какви са ти впечатленията като цяло за нея? Изскочи и една RME HDSP 9632, но за нея ми искат 350лв., а 1212м мога да я взма без пари. Доста се изкушавам от това RME, ама пък Емуто пише, че има по-добри конвертори :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло нямам никакви оплаквания от нея работи си без проблем - със 7ца 32бита съм, преди това с хп също нямаще проблеми. 

 

RME HDSP 9632 - едва ли има по-лоши конвектори от е-му то. А и цената хич не е лоша, но всичко зависи от това каква ти е крайната цел и дали си струва да даваш пари при положение, че може и без. RME - то за да го ползваш с балансирани изходи и входове се купува отделен кабел който не е в комплекта и е към 100лв. Инъче се слави със железни драйвери. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех Emu-то :headbang:  bmo - ще кажа на човека с RME, че има интерес към нея и ако още не я е продал ще пиша тук :thumbup:

Иначе, какви кабели да взема за да свържа Ему-то с мониторния миксер Behringer MON 800, ето го: цък ? Чудя се дали да взема 2 кабела голям моно жак към голям моно жак, или пък кабелите да са голям стерео жак към голям стерео жак? Ему-то е с балансирани входове и изходи, а миксерчето май че е с небалансирани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.