Jump to content
Българският форум за музиканти

HardDrive за PC конфигурация, RAID, SSD Cache ....


Recommended Posts

Разбира се, че го погледнах, само че това http://de.wikipedia.org/wiki/RAID на немски. Просто не намерих информация за Раид + ССД Кеш и връзката между двете, как работи, работи ли въобще да не стане да накупя хардовете и да увисна .... Райд 10 е с 4 хард диска, мисля, че вече е леко преувеличено за рекординг компютър, както и райд 5, 6 .... Единицата за сега звучи идеално :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RAID1 намалява двойно капацитета на използваемото дисково пространство. Скоростта защо да пада и спрямо какво е двойно по-ниска?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че преди всичко трябва да се направи точната разлика между мироринг и бекъп и тогава да се обсъжда кой точно райд масив е нужен, защото по последната информация, която колегата сподели, стрелката сочи към втория вариант.


П.П. при райд1 скоростта си е колкото позволява най-бавния диск от масива, а на четене - може да бъде по-висока, а може и да не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз точно това си мислех, а те като са еднакви би трябвало да пише с нормалната скорост, а да чете двойно!!! И като прибавим ССД става двойно по бързо четене ССД-тата, при положение, че файла се е ползвал скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешна представа имаш за четенето от хдд/ссд. затова и хората горе споменаха думата контролер и той е това, което определя дали теорията и практиката ще вървят ръка за ръка :) В един по-песимистичен случай ще имаш наслагване на буфери и изчакване за синхронизация, така, че може с два диска де-факто да чете "паралелно" по-бавно отколкото с един :) Така, че не залягай на тая кълка. Всъщност, съмнява ме да има забележима в работна обстановка разлика, така, че все тая :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.