Baby Thomas Отговорено Март 3, 2013 Отговорено Март 3, 2013 Има и други хитри варианти - RAID5, RAID6... Зависи какви са целите и възможностите. Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Март 3, 2013 Автор Отговорено Март 3, 2013 Разбира се, че го погледнах, само че това http://de.wikipedia.org/wiki/RAID на немски. Просто не намерих информация за Раид + ССД Кеш и връзката между двете, как работи, работи ли въобще да не стане да накупя хардовете и да увисна .... Райд 10 е с 4 хард диска, мисля, че вече е леко преувеличено за рекординг компютър, както и райд 5, 6 .... Единицата за сега звучи идеално Цитирай
presly Отговорено Март 3, 2013 Отговорено Март 3, 2013 Само дето при РАЙД 1 скоростта на трансфер намалява двойно.... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 3, 2013 Отговорено Март 3, 2013 RAID1 намалява двойно капацитета на използваемото дисково пространство. Скоростта защо да пада и спрямо какво е двойно по-ниска? Цитирай
7thString Отговорено Март 3, 2013 Отговорено Март 3, 2013 Мисля, че преди всичко трябва да се направи точната разлика между мироринг и бекъп и тогава да се обсъжда кой точно райд масив е нужен, защото по последната информация, която колегата сподели, стрелката сочи към втория вариант. П.П. при райд1 скоростта си е колкото позволява най-бавния диск от масива, а на четене - може да бъде по-висока, а може и да не. 1 Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Март 9, 2013 Автор Отговорено Март 9, 2013 Ами и аз точно това си мислех, а те като са еднакви би трябвало да пише с нормалната скорост, а да чете двойно!!! И като прибавим ССД става двойно по бързо четене ССД-тата, при положение, че файла се е ползвал скоро. Цитирай
7thString Отговорено Март 9, 2013 Отговорено Март 9, 2013 Грешна представа имаш за четенето от хдд/ссд. затова и хората горе споменаха думата контролер и той е това, което определя дали теорията и практиката ще вървят ръка за ръка В един по-песимистичен случай ще имаш наслагване на буфери и изчакване за синхронизация, така, че може с два диска де-факто да чете "паралелно" по-бавно отколкото с един Така, че не залягай на тая кълка. Всъщност, съмнява ме да има забележима в работна обстановка разлика, така, че все тая Цитирай
Recommended Posts