loopche Публикувано Януари 26, 2013 Публикувано Януари 26, 2013 Здравейте, нов съм както и във форума така и в свиренето, затова и не разбирам много. Свира от 2 месеца и половина на една кухарка howa. Китара е чисто нова, много хубава но проблема е че дори и нова вади притъпен и слаб звук. Въпроса ми е ако сменя пластмасовите струни с някакви метални по хубава марка дали звукът ще е по силен и ясен или не. Четох по форуми че попринцип акустичните класически издават по притъпен звук за разлика от уестърн китарите. С метални струни ще може ли да докарам звука на моята близък до по ясният звук на уестърн китарата? Благодаря предварително за помоща Цитирай
gos Отговорено Януари 26, 2013 Отговорено Януари 26, 2013 Колега,във форума е писано много по тази тема! Метални струни не се слагат на класическа китара!!!Като не ти харесва звука събирай пари за уестърн.Успех! Цитирай
Лими Отговорено Януари 26, 2013 Отговорено Януари 26, 2013 ^ ...защото или гриф или горна дъска ще се деформира до няколко месеца! Цитирай
AzSumTuk Отговорено Януари 26, 2013 Отговорено Януари 26, 2013 Здравейте, нов съм както и във форума така и в свиренето, затова и не разбирам много. Свира от 2 месеца и половина на една кухарка howa. Китара е чисто нова, много хубава но проблема е че дори и нова вади притъпен и слаб звук. Въпроса ми е ако сменя пластмасовите струни с някакви метални по хубава марка дали звукът ще е по силен и ясен или не. Четох по форуми че попринцип акустичните класически издават по притъпен звук за разлика от уестърн китарите. С метални струни ще може ли да докарам звука на моята близък до по ясният звук на уестърн китарата? Благодаря предварително за помоща Купи си перце. Сериозно, метални струни на китарата наистина ще й навредят, силата на опън е прекалено голяма. Това и колегите горе ти го казаха. Замисли се дали нямаш някакъв проблем със звукоизвличането, който има нужда от остраняване, бтв. Ако имаш познат по-опитен китарист, може да го помолиш да посвири на твоята китара - най-малкото за да разбереш дали този притъпен и слаб звук наистина е такъв или идва от начина, по който свириш. Цитирай
tatkoogi Отговорено Януари 26, 2013 Отговорено Януари 26, 2013 Ти като я купува тази китара, не я ли чу как звучи? Цитирай
trendkiller Отговорено Януари 27, 2013 Отговорено Януари 27, 2013 Сменял ли си и струните досега или още е с фабричните? Цитирай
Fats Отговорено Януари 27, 2013 Отговорено Януари 27, 2013 Предполагам, че става дума за това http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=150500&scenario=&productarea=P11070901&detailScenario=GUITAR-HOWA-GL-01 И пискюл да й вържеш на тая китара, по-добър звук няма да изкараш. Това е китара за първи опити и стъпки, за тия пари - толкова. Един ден ще дадеш повече за нещо по-прилично ако още нети е минал меракът. Цитирай
Recommended Posts