maky Публикувано Януари 23, 2013 Публикувано Януари 23, 2013 Здравейте. Скоро ще ми се наложи да извадя старата китара за да направя няколко парчета. До сега не ми се е налагало да правя директни записи на лаптопа, защото в доброто старо време записите си ги правихме с изход от миксера, директно към касетофона за запис. Доста се рових из форума, но имам чувството, че още повече се обърквам. Някой може ли да ми синтезира информацията, как и с коя програма мога да запиша примерно ритъм на китара, след което да пусна записа и към него да добавям друга китара или микрофон.
vaxo Отговорено Януари 23, 2013 Отговорено Януари 23, 2013 Всеки DAW..... Cool edit pro е добър избор, както е казал колегата. Аз в началото започнах с Mixcraft, защото интерфейсът е супер елементарен и удобен
maky Отговорено Януари 23, 2013 Автор Отговорено Януари 23, 2013 A китарата как трябва да се върже към лаптопа? През буксата на микрофона, или.......?
bustard Отговорено Януари 23, 2013 Отговорено Януари 23, 2013 Буксата на микрофона, със преходник. Продават се навсякъде във магазини за електроника.
maky Отговорено Януари 23, 2013 Автор Отговорено Януари 23, 2013 Понеже буксата на китарата е моно, предполагам, че този преходник, ще трябва да прехвърли моно сигнала от китарата на двата стерео канала?
VSTi Отговорено Януари 23, 2013 Отговорено Януари 23, 2013 това си го определяш от формата, в който ще записваш , избираш за записваш сигнала от единия канал само, моно, и трака се панорамира в центъра. Ама за да изпреваря следващия ти въпрос - нивото е слабо, или има бръм........ потърси си DI box или поне някаква калпава карта с инструменталне вход.....аме ако е за някаква заигравка - става с всяка карта, включително и на дъното на лаптопа..... АМА ЗА НЕЩО ПО СЕРИОЗНО - интерфейс, предусилвател, DAW , активни студийни МОНИТОРИ!!!!!! 2
maky Отговорено Януари 23, 2013 Автор Отговорено Януари 23, 2013 Ясно, но на този етап разполагам само с лаптоп и китара! Благодаря.
Baby Thomas Отговорено Януари 24, 2013 Отговорено Януари 24, 2013 Това е писано 400 пъти из Форума. Прегледай темите за начинаещите, за DAW софтуерите, как да свирим с компютър и т.н.
Recommended Posts