Jump to content
Българският форум за музиканти

maky

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

maky's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ясно, но на този етап разполагам само с лаптоп и китара! Благодаря.
  2. Понеже буксата на китарата е моно, предполагам, че този преходник, ще трябва да прехвърли моно сигнала от китарата на двата стерео канала?
  3. A китарата как трябва да се върже към лаптопа? През буксата на микрофона, или.......?
  4. Здравейте. Скоро ще ми се наложи да извадя старата китара за да направя няколко парчета. До сега не ми се е налагало да правя директни записи на лаптопа, защото в доброто старо време записите си ги правихме с изход от миксера, директно към касетофона за запис. Доста се рових из форума, но имам чувството, че още повече се обърквам. Някой може ли да ми синтезира информацията, как и с коя програма мога да запиша примерно ритъм на китара, след което да пусна записа и към него да добавям друга китара или микрофон.
  5. ОК, благодарско! Може и така да стане. Ще видя как ще си планувам нещата и ще ти пиша.
  6. От Свищов съм. Тук нямаме магазин от който да си купя тези неща. Скоро ще ходя до София и ще търся там. Иначе струни съм сменял мноооого пъти. С това нямам проблеми. Не съм паднал от марс. Все пак свиря от 86-та година, макар и с голяма пауза и доста работи съм изкомпозирал с групата тогава...хахахаха. Просто преди да се захвана с каквото и да било първо се допитвам до по-знаещите и след това гледам да взема най-доброто решение. Имам електрическа и понеже нямам време постоянно да вадя от куфара, да включвам в усилватели и тем подобни от доста време се се канех да си купя някаква акустична. Като ме хване музата или като ми се присвири да ми е под ръка. Случайно попаднах на тази. А за тези пари как да я изпусна? Та така. Все пак ако имате идеи как да оправя проблема или от къде да си намеря счупената джаджа думайте!
  7. Изобщо не ме мързи......просто нямам никакво свободно време. Цял ден съм по задачи....сега сядам. Като подлагах днес това нулево прагче даже ми се рздели на две. Явно е било и пукнато. Спукано е под пета струна и струната пропада надолу. Тия дни ще купя някакво моментно лепило да го лепна Направих едни снимки, но незнам какво може да се разбере.
  8. Купих китарата, според мен за символичните 50лв и сега трябва да й търся подходящи струни. Тези са много зле. Какви ще ми препоръчате? Занимавах се активно с музика, може да се каже до преди 15години и в момента съм поизостанал с новостите и видовете струни. Свирех соло китара в една група и да се има в предвид, че ще ги поопъвам отвреме на време. Да питам и друго. Направи ми впечатление, че струните опират "бръждат" на първо прагче. Подложих сигурно 1мм под нулевото прагче за да го повдигна и се пооправи, макар, че при 6-та малко пак се усеща леко бръждене. Интересува ме колко трябва да е разтоянието между струните и първо прагче и възможно ли е да е имало нещо и преди по под това първо прагче. То ми изглежда цяла отливка и да не би да е имало някаква поставка/подложка/ или там нещо подобно.....? Ето я и нея:
  9. Отдавна си търся акустична и попаднах на тази. Явно хората не знаят какво продават, защото я взимам за без пари.
  10. Предлагат ми такава. Колко е реалната й цена горе долу, за да знам.
  11. Бихте ли си казали мнението за тази акустична китара - Sigma guitar DM-3 Ето такава: http://classicalguitars.hitproductsweb.com/get-martin-sigma-acoustic-sunburst-dm-3-wcase-tusq-saddle-now/
  12. Айде бре китаристи.........никой ли не е ползвал такъв???
  13. Бивш музикант съм, и имам такъв. Преди време след прослушване на доста ефекти си го купих от чужбина и то доста скъпо. Сега се двоумя дали да го продам, понеже вече не свиря професионално. Иначе съм свирил със стотици най-различни, но този си е страхотния звук на старите блусари.
  14. Интересува ме мнението ви за този овърдрайв - Ibanez OD850 Overdrive http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2530/28...11531671161.JPG
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.