Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз пък не мога да разбера какви са тези простотии и защо са толкова разпространени, след като съществуват толкова много препарати за струни, които въобще не са скъпи. :think: Освен киселина, те съдържат и регенериращи вещества, които да запазят струната, която сама по себе си, макар и дебела в нашия случай, е доста фина и деликатна част от инструмента. Изключително неудачно ми се струва да се свалят струните и после да се поставят отново същите. Друго, което мисля някой вече беше казал е, че киселита плюс основа, в случая оцет плюс сода, да получава се вода, сол и водород. Не мисля, че това чисти нещо, понеже наслагванията по струната също трябва да са алкални. Поздрави!

Отговорено
Тази тема е за мизерници и пропаднали металисти дет не им се дават по 40 лева секи месец и се чудят кака да оправят звука на старите си струни

затова е измислена;) препарати за струни доколокото помня не са евтини а оцета върши същи ефект имам около 4-5 копмлекта струни минимум за по 40 50 лева и съм си ги варил останал сум доволен така че първо пробвай пък чак тогава говори (нищо лично ) айде наздраве <_<

Отговорено

@Bаdhabitt - баце, виж че мъмриш автора на темата, който пише че с тия методи изкарва по година и половина с тях :blink: ...И то мнение от преди почти 2 години!!! :blink: :read:

Между другото и моите скоро ще станат на толкова - въпреки че скъсах първа, останалите се държат - след 4 преварявания. :blink:

Отговорено

Само малко по повод с оцета..

Аз май го писах преди, ама пак да кажа :blink:

Някой тук беше споменал, че се чистило много добре с оцет.. Е да ама става баси и мазалото. Цялата къща се осмърдява ужасно ! :blink:

По-добре е според мен с разните му препарати за почистване. Те като се варят поне не миришат лошо :blink:

Иначе badhabittt не си разбрал какво съм имал напредвид изглежда :blink:

Отговорено

Да Никсън верно че смърди но мойте от тъмно сиви намазани кир пот аку и др в-ва след оцетната баня станаха сребристи и като ги сложих си казах "ВЪХ! Туй моя бас ли е?" смарди но върши работа и тва само с оцет смарди

я сложи ималко сода да видиш за кво си говорим

• 6 months later...
Отговорено

хей хора купих си ENCORE преди два месеса .това се първите ми струни за баса и изкам да знам през колко време трябва да ги ВАРЯ . И да позравя тези кото направиха форума за начинаещите басисти -много ми помогна !!! :)

Отговорено

абре момци как въобще се захванахте с тоя бас аз по 50 лева за струни нема дам ако ще сами да свирят. са разбирам що басистите са изтрадали от живота толкова

Отговорено (Редактирано)
абре момци как въобще се захванахте с тоя бас аз по 50 лева за струни нема дам ако ще сами да свирят. са разбирам що басистите са изтрадали от живота толкова

Басиста купува струни за 40-50 лева веднъж годишно,че даже и по-рядко.Откакто си взех китарка (за Коледа) съм купувал вече 2 комплекта струни <_< Аре сега де кой е по-прецакан китариста или басиста откъм струни?!

Редактирано от Zlatyio
Отговорено (Редактирано)

мисля че коментарите са ви излични има струни както за 150 лева така и за 20 всеки си сменя струните когато прецени за добре

имам познати и с струни на 35 години дето няма никога да си ги сменят :virtuoz:

Редактирано от badhabittt
Отговорено

Басиста купува струни за 40-50 лева веднъж годишно,че даже и по-рядко.Откакто си взех китарка (за Коледа) съм купувал вече 2 комплекта струни :virtuoz: Аре сега де кой е по-прецакан китариста или басиста откъм струни?!

хахаххаха, кво ги праиш тия струни бе, да не ги ядеш...по-лекично ги дърпай, тва не са тупузи като на баса, по-нежни струнки са, трябва да ги галиш все едно галиш жена...нежно...ти да не свириш слап на тях..направо ше им разкажеш играта. Относно това кой е по-прецакан...ами горе-долу и китаристите даваме по толкова пари само че не наведнъж, а на порции, което и по-леко се поема от джоба ти...