LOE Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Мда.. факта че ти се сковават пръстите и не можеш да свириш е по неприятен от самата болка... Цитирай
wessy Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Кат 3 годишем съм хакнал 2 кабела в контакта и съм се опитал да заредя батерия AAA. Е тогава 220 ги усетих с пълна сила. И 380 са ма цепили ама това е друга история Като волт-метър съм сега Цитирай
guitarfromhell Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Значи за тия които не ги е удрял ток - взимате 2 метални предмета, тънки и дълги, пирони, куки за плетене - това са идеални начини да изпитате удоволствието от токов удар. Хващате ги с 2 ръце и ги ръгате в контакта - понякога е смъртоносно... не е голяма оферта... Може да изпитате и нещо по компромисно в рамките на 50-60 волта, но не е същото като 220в, тук говори опита аххах мисля да пробвам ... но да доста често ме треска точеца ... ма се научих да не пипам микрофон докато свиря ... тъй де ... иначе таз идея за защитата е доста хубава ... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Хора, майтапите се със много сериозни неща. Когато се стегнат пръстите около струните или микрофона, няма отделяне, и ако няма наблизо някой да те оттърве - просто си отиваш. Преди години имаше такива случаи на мокри сцени... А ако недай си боже веригата се затвори през двете ръце и сърдечната област, ако не умреш веднага, нарушението на ритъма и повредите по сърцето ще доведат до сериозни последствия - завинаги ! Проблема е много сериозен, макар че не съм убеден дали инициативата на колегата е удачна. Истината е, че унесени в евтини и непрофесионални решения пропускаме да помислим до какво води това. Ако е само скапания звук и похабените нерви, иди дойди, ама с живота шега не бива. Затова мисля, че по-скоро всяка апаратура и особено комбинациите от различни апаратури задължително трябва да се проверява и тества от специалисти, за да отговори на изискванията за безопастност. Е, струва пари, ама слагаш на кантара пари - живот и решаваш колко ти струва живота. Сигурен съм че все някой ще предпочете живота... Успех ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 26, 2006 Автор Отговорено Юли 26, 2006 (Редактирано) На мен идеята ми е да направя кутийки с батерийки 2х9В, които имат 2 предусилвателя и са галванично отделени един от друг чрез оптрон. Редактирано Юли 26, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 26, 2006 Автор Отговорено Юли 26, 2006 (Редактирано) ДА, но доста по-скъпо и ненадеждно, и ако не се изпълни със скъпи компоненти ще е доста шумно. Също така ще се кара с други подобни устройства най-вероятно. На мен идеята ми е да не излезе по-скъпо от едно евтино педалче за китара, а да си върши работата. Редактирано Юли 26, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
LOE Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Ей тва нещо струва 50$, и като за парите си върши такава работа че не е истина... най продаваната безжична система в момента - това е факт Не е ПРО но върши работа. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 26, 2006 Автор Отговорено Юли 26, 2006 (Редактирано) Изглежда удобно, само зависи колко шум има, защото ако е шумно, то ще е ужас за китара. и не знам дали не са на една и съща честота, и не си пречат. Редактирано Юли 26, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
emil Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Хората са измислили разни ди боксове и т.н които решават проблема стига да знае човек как да ги ползва. Иначе този проблем с тока го има в България и други соц. държави в които мрежата е двупроводна и понятията "нула" и "земя" се бъркат и най-често се обединяват в едно.... Предполагам че има из нета научни трудове по този въпрос, защото нямам време да пиша. Ако някой проявява интерес и мисли че ще му помогна да пише ЛС . Все пак ще ви дам жокер - Ако потенциалът на струните или други метални части е равен с този на земята никога няма да имате проблем с тока... вие си правете изводи кое как да се свърже. Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 29, 2006 Отговорено Юли 29, 2006 (Редактирано) Значи за тия които не ги е удрял ток - взимате 2 метални предмета, тънки и дълги, пирони, куки за плетене - това са идеални начини да изпитате удоволствието от токов удар. Хващате ги с 2 ръце и ги ръгате в контакта - понякога е смъртоносно... не е голяма оферта... Може да изпитате и нещо по компромисно в рамките на 50-60 волта, но не е същото като 220в, тук говори опита а ако си падате екстремисти - вземете лампов усилвател, сложете си едната ръка на шаси, другата на някой филтров кондензатор - от 300 до 600 волта прав ток (зависи от ампа) - неповторимо усещане - заслужава си да се пробва по темата - може да се "модне" китарата, като моста не се върже директнно към маса, а през кондензатор 220-330нф/630в (правя го на много китари) и по този начин пак удря ток, но не смъртоносно и почти не се усеща Редактирано Юли 29, 2006 от Overdrive Цитирай
drizzt Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 (Редактирано) Редовно, като се гепсам за струните и барна касата на вратата например.. като не държа през струните пък бучене.. един пасивен ДИбокс дали шъ оправи нещата, такъв например.. ??? Тока как да е, то директно в саункартата и не е голям ама треснята.. инак 220в и е класика, който си е играл с контакти.. за ентусиасти вкусно е 9 волта батерийка на езика.. леко кисело освежаващо.. Редактирано Юли 30, 2006 от drizzt Цитирай
stratocaster Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 момчета, който не знае нека да не си прави експерименти с контакти и кондензатори, защото последствията понякога може да са повече от неприятно усещане :exclaim: Цитирай
Recommended Posts