Evtim Djerekarov Публикувано Юли 26, 2006 Публикувано Юли 26, 2006 Удря ли ви често ток от китарата? Интересувам се, защото съм намислил да направя защити, и се чудя дали биха се купували. Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 ми като съм фанал струните и си пипна телефона докато е включен в зарядното ме удря но не бих си купил защита, понеже от малък съм си свикнал да ме тресе 220 и тия ниските волтажи не ми правят впечатление Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Странно , но мен не знам защо никога не ме е праскал ток нито от стари кремони и орфейки , нито от сегашните ми китари . Кажете ми какво трябва да направя , че да ме прасне тока от китарата ?!? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 26, 2006 Автор Отговорено Юли 26, 2006 (Редактирано) Вкъщи едва ли ще ви удари ток. Проблема е на сцена, с тези трифазни източници на напрежение. Имало е и смъртни случаи от това. ОТ микрофони също. Получава се проблем при дефазиране на захранването. Тогава земята на апаратурата(шаси на микрофона, заземени части на китарата) могат да получат много голям потенциал, в сравнение със земята, на която стъпвате. Също така се получава проблема при неправилно заземени контакти, или просто нисък потенциал при сцената, в сравнение с този при трафопоста(или електроцентралата(у нас контактите НЕ са заземени в земята, както по принцип трябва). Редактирано Юли 26, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
LOE Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 От китара не ме е удрял ток, от микрофон също, но ме е удрял когато държа китара от микрофона - явно не са били заземени на 1 място и е имало разлика... по устата е доста неприятно, дори и да е фантомно захранване... Удрял ме е и от мрежов кабел - коаксиален, у нас всичко е заземено добре, но при комшията не - мерил съм 80 волта разлика между мойта и неговата маса... Цитирай
wessy Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Мен редовно си ме цепи ако си докосна струните и микрофона едно временно или докато свиря ако си сложа крака на усилвателя(в метална кутия е) ама чак защита ... въпреки че ако е добра оферта що да не Ако включа всичко на едно място и няма този проблем. Доколкото знам всичко идва от лошо заземяване Цитирай
maringtr Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Мен ме праска чат пат като си докосна струните но не знам точно от какво се получва, защото не правя нищо по-различно от обикновено Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Да те удари ток от китарата на сцената е толкова rock & roll.. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Мен ме е хващал ток от китарата веднъж преди много години. Китарата беше Кремона, ефекта - дисторшън Милин Камък, а усилвателя - ужасно старо лампово радио-грамофон. Цитирай
LOE Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Значи за тия които не ги е удрял ток - взимате 2 метални предмета, тънки и дълги, пирони, куки за плетене - това са идеални начини да изпитате удоволствието от токов удар. Хващате ги с 2 ръце и ги ръгате в контакта - понякога е смъртоносно... не е голяма оферта... Може да изпитате и нещо по компромисно в рамките на 50-60 волта, но не е същото като 220в, тук говори опита Цитирай
mmanson Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 преди в репетиционната имахме 1 смесител ТЕСЛА и ако искате се смейте, но един ден мен ме хваща ток само като пипа струните на китарата а другите не ги хваща. аз хващам китарата хваща ме басиста взима китарата и него не го хваща ток той докосва китарата после аз него и ни хваща ток и двамата. така един ден съм аз следващия ден е басиста после и вокалистката . Много странно , а нямаме никакви метални неща по нас Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Значи за тия които не ги е удрял ток - взимате 2 метални предмета, тънки и дълги, пирони, куки за плетене - това са идеални начини да изпитате удоволствието от токов удар. Хващате ги с 2 ръце и ги ръгате в контакта - понякога е смъртоносно... не е голяма оферта... Може да изпитате и нещо по компромисно в рамките на 50-60 волта, но не е същото като 220в, тук говори опита Ако става дума за ~220V аз съм хващал щифтовете на щепсела докато са още в контакта (почти излезли , ама друг път) ... Цитирай
Zlatanov Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Мен ме тресе на един концерт нз защо ... ама не беше приятно ... само като си пипнех струните и усещах една тръпка и ми се схванаха пръстите на лявата ръка ... Цитирай
Recommended Posts