Jump to content
Българският форум за музиканти

Zoom MS50/MS100/G3/G5 - мнение?


bratmito

Recommended Posts

TC-то съм го пробвал и е наистина страхотен! Проблема е, че не е евтин ефект, надявах се да намеря по-евтина алтернатива или поне употребяван. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи го тествах DL-8. ;)

 

Като цяло е много добър, с достатъчно много звуци, добро качество на звука, яка изработка.

 

Ривърс дилея обаче работи супер странно и не успяхме да нагласим да звучи като на едно RHCP солце.

 

Основният недостатък е управлението на тап-темпото. Има го, но така се вкл./изкл., че е почти безполезен. Също като при предната версия DigiDelay, поради което и го продадох моя тогава... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не е толкова сложно.Задържаш 2-3 секунди и после си тап-ваш темпото,когато искаш да го изключиш пак задържаш 2-3 секунди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, така е. Когато иде соло и искам да го включа, а трябва да прецъкам и лийд канала + някой друг суич по китарата е идеално. ;)

И колко секунди по-рано трябва да спра да свиря, за да мога да си тап-на темпото. А ако имам 2-3 солца? Мерси ша кажа аз на такъва леснотия! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, има. Съществуват дилей ефекти, които имат бутон за вкл./изкл. на ефекта и втори бутон за тап темпо. Eventide TimeFactor, TC Nova Delay, сигурно и много други. Един Бос имаше допълнително включващ се бутон за задаване на темпото. Line6 EchoPark е с общ бутон, но при различна сила на натискане се задава темпото или се вкл./изкл. ефекта. Не е чак толкова удобно като да е с отделен бутон, но пък е по-компактен ефекта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да знам доста такива примерни ... набързо се сещам още за Line6 DL4 и Digitech Timebender, но все пак по време на песен ми се струва сложно всички горепосочени неща (включване на дилея, тапване, смяна на канал на ампа, бъзикане на нещо по китарата ... това са поне пет-шест натискания с крак) да се правят в даден момент. При подобни сложни превключвания, които трябва да станат в рамките на секунда да кажем най-добре всичко да си е предварително зададено за песента и с някакъв програмируем луупър да се извършват промените. Иначе си е един дол дренки трудно според мен дали ще има отделен бутон за тапване или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като имаш отделно копче можеш да си тапнеш когато си искаш - като почва песента, на куплета, дето свириш по-малко, или кога да е преди солото. Така ти остава само да превключиш некой пикап + да активираш дилей + канал/драйв/бууст. Значително по-лесно е. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.