7thString Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Защо не вземеш TC-то? Страхотно е като качества. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Nova Delay е още по-корав. Имат и два нови Flashback дилея, като единият е много малък, за разлика от другия. Цитирай
bratmito Отговорено Януари 17, 2013 Автор Отговорено Януари 17, 2013 TC-то съм го пробвал и е наистина страхотен! Проблема е, че не е евтин ефект, надявах се да намеря по-евтина алтернатива или поне употребяван. Цитирай
trolla Отговорено Януари 17, 2013 Отговорено Януари 17, 2013 Аз бих се спрял на Hardwire DL8. Поне от видяното в нета съм изкефен, изработка е добра и е компактен Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 17, 2013 Отговорено Януари 17, 2013 Снощи го тествах DL-8. Като цяло е много добър, с достатъчно много звуци, добро качество на звука, яка изработка. Ривърс дилея обаче работи супер странно и не успяхме да нагласим да звучи като на едно RHCP солце. Основният недостатък е управлението на тап-темпото. Има го, но така се вкл./изкл., че е почти безполезен. Също като при предната версия DigiDelay, поради което и го продадох моя тогава... Цитирай
Heartman Отговорено Януари 17, 2013 Отговорено Януари 17, 2013 ^Не е толкова сложно.Задържаш 2-3 секунди и после си тап-ваш темпото,когато искаш да го изключиш пак задържаш 2-3 секунди. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 17, 2013 Отговорено Януари 17, 2013 Да, така е. Когато иде соло и искам да го включа, а трябва да прецъкам и лийд канала + някой друг суич по китарата е идеално. И колко секунди по-рано трябва да спра да свиря, за да мога да си тап-на темпото. А ако имам 2-3 солца? Мерси ша кажа аз на такъва леснотия! 1 Цитирай
trolla Отговорено Януари 17, 2013 Отговорено Януари 17, 2013 Не мисля, че има тап темпо, което в подобни ситуации би се активирало и регулирало лесно. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Напротив, има. Съществуват дилей ефекти, които имат бутон за вкл./изкл. на ефекта и втори бутон за тап темпо. Eventide TimeFactor, TC Nova Delay, сигурно и много други. Един Бос имаше допълнително включващ се бутон за задаване на темпото. Line6 EchoPark е с общ бутон, но при различна сила на натискане се задава темпото или се вкл./изкл. ефекта. Не е чак толкова удобно като да е с отделен бутон, но пък е по-компактен ефекта. Цитирай
trolla Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Да знам доста такива примерни ... набързо се сещам още за Line6 DL4 и Digitech Timebender, но все пак по време на песен ми се струва сложно всички горепосочени неща (включване на дилея, тапване, смяна на канал на ампа, бъзикане на нещо по китарата ... това са поне пет-шест натискания с крак) да се правят в даден момент. При подобни сложни превключвания, които трябва да станат в рамките на секунда да кажем най-добре всичко да си е предварително зададено за песента и с някакъв програмируем луупър да се извършват промените. Иначе си е един дол дренки трудно според мен дали ще има отделен бутон за тапване или не. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Като имаш отделно копче можеш да си тапнеш когато си искаш - като почва песента, на куплета, дето свириш по-малко, или кога да е преди солото. Така ти остава само да превключиш некой пикап + да активираш дилей + канал/драйв/бууст. Значително по-лесно е. Цитирай
Recommended Posts