Jump to content
Българският форум за музиканти

Орфей - изчадието


Recommended Posts

След дълга борба и мъки подкарах дрътото!!!  :dance:  :dance:  :dance: Бях си казал че ако трябва ще сера кръв но това нещо ще засвири!! Та така... на някой от вас може би им се вижда много лесно да се каже "смени електрониката"  ...е да ама не и за човек който никога през живота си не е запоявал...както и да е след дълго ама много дълго ровене реших да си направя електрониката от 0-та и осъзнах че схема за китара с 3 бутона не съществува! затова пък има такава за ДЖАЗ БАС!!!!! на която попаднах случайно...и слава богу...след още толкова ровене разбрах че за сингли ми трябват 250К ома потенциометри каквито нямаше в моя град но пък имаше 220К по новия стандарт и си взех такива с кондензатор 47 нанофарада за тон контрола... друго дразнещо нещо което открих е че ми трябват кабели с покритие каквито не намерих абсоолютно никъде но накрая набарах от едно място микрофонен кабел тлъст почти 1 см....и поенето започна   :unsure:  из цялата къща смърдеше на прегорял колофон  :whistle: а по земята тинол като кучешки лиги ! Резултата беше ето това:

 

 

p1110278z.jpg
 

пробвах всичко бачкаше... остана само да почистя и излъскам адаптерите...и имах неблагоразумието да разглобя единия  при което последва експлозия от магнит4ета и скъсана намотка.......как е възможно се питате  :curse:  познайте с какво бяха залепени тези магнити!!!!! точно така!!!!! с лепило РИЛА!!!!!!!!!!!!!! социалистическата "капчица" ! и тук вече беше момента в който се отчаях...нямах никакво понятие от адаптери и зарязах всичко...но мисълта ме глождеше и след известно време вече търсех какви точно са моите и как изглеждат отвътре...не исках да отварям другия защото ме беше страх че ще последва същото...и тъй адаптерите са нещо като P90 на les paul само дето моите имат по 4 малки гадни несъразмерни магнитчета от 2те страни на намотката а при les paul - 2...как да е залепих всичко с поксипол запоих намотката и макар и невероятно за мен адаптера проработи...сега всичко беше готово за инсталване в китарата но финалния тест претърпя провал :D новосглобеният адаптер беше значително по слаб от другия почти двойно! не можах да се примиря с този факт и разглобих и другия...оказа се че магнитите са залепени на самия ръб , а аз ги залепих 2-3 мм навътре към намотката.... най-якото беше че поксипол се разлепя с ножовка :D:D:D:D тук поялника изигра решаваща роля....при определена температура лепилото просто се откъртва !! не се топи а се откъртва! това беше добре дошло за мен...така залепих и двата адаптера само че този път размених полюсите на магнитите и посоката на навиване на намотките за да няма шум между тях...мхм това беше последното парче от пъзела с адаптерите и когато ги сглобих всичко си работеше идеално ! и предстоеше наи шибаното...как да вкарам вичките тези чаркалъци през тези малки отвори където не мога да си провра пръста...решението беше иновативно от моя страна  B)  с конец!!!!!!! прекарах по 1 конец през всяка дупка...най напред издърпах кабела за буксата...след което с 3 кончета започнах да придърпвам потенциометрите и един по един ги издърпах през дупките ! гениално! хаха ! В Ямбол няма струни и затова изкопах някакви 3-та употреба ръждиви и гадни 2 от които за акустична и тъй горд съм да ви представя резултата от всичко това : 

 

http://yourlisten.com/channel/content/16942560/smoke_on_the_eurydice

 

http://yourlisten.com/channel/content/16942564/day_tripper

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за труда и за кавърите, добре се е получило.Чува се леко фалшивеене.Не знам от струни ли е от китарата ли е.

По външния вид има ли промени?Снимки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Счува ми се, че има лек проблем с интонацията - на "смокът на дървото" се чува едно изфалшивяване. Но като за такава дъска, звучи учудващо прилично :) Покажи и снимки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи много автентично! :yes::cheers2:

Не блести със "състейн", но пък връща в доброто старо време... ееееех... айде пак наздраве! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля да не се сърди колегата, но до последно ми се струваше че ми преразказва някоя серия на Петък, 13. Аха да изкочи отнякъде Джейсън и да насече всичко с мачетето. Просто едно след друго нещата заплетени, катo в ужас....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.