Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2013 Отговорено Януари 13, 2013 (Редактирано) Oказа се захранването. На ефекта нищо му няма. Не можах да дам точен съвет относно какво захранване да се търси, понеже не знам какво се предлага на пазара. Една възможност е, да се ползва решение за много ефекти, каквото произвеждат Nikifena и Parni_Valiak. В случай, че се търси адаптер само за един ефект, какво бихте препоръчали? Има много импусли и трансформаторни адаптери на пазара. Ефекта е за 9V, дърпа 80mA. По принцип всеки адаптер би станал, стига да е добре стабилизиран и обезопасен. Редактирано Януари 13, 2013 от Evtim Djerekarov Цитирай
Svanio Отговорено Януари 13, 2013 Отговорено Януари 13, 2013 (Редактирано) Аз ползвам на Ники Фена захранване от 25лв. и съм супер доволен. Имам и бос оригинален адаптер, но не бих казал, че си заслужава парите, спрямо адаптерче от Ники. И с двете не съм имал никакви проблеми. На пазара се намират и по-евтини и не по-лоши решения, стига човек да знае какво търси и да разбира (аз не съм от тези хора, затова заложих на Ники). За такъв ефект 25лв е добра цена за захранване. Мое мнение. Редактирано Януари 13, 2013 от buy&sell 2 Цитирай
bratmito Отговорено Януари 17, 2013 Отговорено Януари 17, 2013 Преди време си бях купил за 11 лв. някакво китайски адаптер от тези с настройването на напрежението и поляритета(марката май е LIWONG или нещо подобно), 1000mA е. Вътре е с LM317 стабилизатор и доста голям траф (18W). Схематично е изпълнен доста добре - със всичките предписания от datasheet-а на LM317. Не съм го мерил с уреди, но чуваем шум няма, въпреки, че захранвам 3 ефекта - дист, аналогов дилей и тунер. Като цяло китайските стабилизирани захранвания не са толкова лоши и за лайв, репетиция и т.н. вършат прекарсна работа. За записи ползвам батерии, поради предразсъдъци. 2 Цитирай
shupret Отговорено Януари 24, 2013 Автор Отговорено Януари 24, 2013 Взех си захранване от Ники Фена, току-що го пробвах и всичко е както трябва, така че само мога да благодаря за съвета. 2 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Януари 24, 2013 Отговорено Януари 24, 2013 Което ме навежда на мисълта подходящи ли са импулсните захранвания за аудио приложения? Естествено, говорим за добре филтрирано захранващо напрежение, но дали по някакъв начин биха могли да доведат до въвеждането на нежелани допълнителни шумове и влошаване работата на устройството и качеството на изходния сигнал? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 24, 2013 Отговорено Януари 24, 2013 (Редактирано) И да и не. Все едно да коментираме дали човекът е добър или лош ... Има и от едните и от другите. Редактирано Януари 24, 2013 от Parni_Valjak 2 Цитирай
Recommended Posts