vihro Публикувано Декември 30, 2012 Публикувано Декември 30, 2012 (Редактирано) Само за лютиери, защото искам да се ползват по предназначение. Имам три излишни парчета, които ми останаха от барабанчето и така си седят 5-6 години. С трапецовидно сечение са (като летви за бъчва) с размери: основа - 250/65/30мм, ширината в горната част е 53мм. Ако някой ги иска да драсне лично, ще ги пратя с куриерска пратка, за да си плати пътя. Редактирано Декември 30, 2012 от vihro 3 Цитирай
Fats Отговорено Декември 31, 2012 Отговорено Декември 31, 2012 Жалко, малко по-къси са от това, което ми е нужно за един корпус за банджо. Трябва да направя един "сандвич" от свирещ материал и да струговам пръстен с външен диаметър 11". Цитирай
vihro Отговорено Февруари 12, 2013 Автор Отговорено Февруари 12, 2013 Да вметна нещо, макар че съм го написал съвсем точно в горния си пост, но поради факта, че ми пишат хора, които желаят да използват парчетата за разни проекти - не го приемайте лично, но искам дървото да се използва от професионалисти на 100%, а не за експерименти и идеи, които я станат, я не и подобни. Цитирай
Fats Отговорено Февруари 12, 2013 Отговорено Февруари 12, 2013 Между моят корпус и твоето барабанче няма особена разлика. Само че ти редиш елементите като бъчва, а аз правя "санвич" и после струговам пръстен с дебелина на стената 1.5". Отгоре ляга масивен бранзов тонринг и върху него Remo 11". Колкото и да ми се иска твоето дърво не стига за 100%, много е малко. Да ти се намират случайно парчета дълги 30 см със сечение 5х5 см? Цитирай
lyubohar Отговорено Февруари 14, 2013 Отговорено Февруари 14, 2013 По размерите прилича на заготовки за шийки за цигулки. Има ли ригъл? Цитирай
Recommended Posts