Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустичен бас Factor new line - мнения?


webster1102

Recommended Posts

Здравейте,

 

Мисля да си направя един подарък за Коледа.Ходих до няколко магазина, пробвах няколко акустични, така по-евтини баса, и попаднах на този.Пробвах го, хареса ми как звучи(горе долу), но бих искал да чуя и малко мнения.Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фактор си поръчват бюджетни инструменти с тяхна марка, най-вероятно от Китай. Този модел не съм го пипал, но преди няколко години бях пробвал в магазина им някакво копие на Jazz Bass. За парите си беше ОК. Ако ти харесва звука и ти ляга добре в ръцете, взимай го. В този ценови клас няма как да очакваш чудеса откъм звук и качество на изработка, каквото и да вземеш. Няма да е лошо, ако имат още една бройка да тестваш и нея при покупката. Евтините инструменти (а понякога и по-скъпите) могат да имат големи вариации от бройка до бройка. Огледай и провери внимателно всичко за явни и не дотам явни дефекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ +1
 

Фабриката, в която се правят тези инструменти е китайска, с американски собственици. Формално в момента мисля че е част от FMIC, до преди няколко години беше собственост на Kaman Music. Контролът на качеството е добър - на същото място се произвеждат и доста по-скъпи инструменти, но в такъв ценови клас често има разлики между отделни бройки. Избирай внимателно, най-добре с помощ от по - опитен музикант. При всяко положение е добър бюджетен вариант. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само едно малко уточнение, което мисля, че не е излишно. Всички акустични басове, коита съм пробвал във Фактор бяха с 3/4 мензура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3/4 и други дроби се използват обикновено за означаване на дължината на грифа и не само,  на контрабас (когато става въпрос за бас разбира се). Предполагам е имал предвид дължина от 30" (около 76 см), т.е. къса мензура. Относно предимствата и недостатъците на тези инструменти... темата е дълга и няма смисъл да се дискутира тук. В практичен план, по-трудно ще си намираш струни в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.