nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 (Редактирано) Има начин да свириш на терца или в акорди дори ,само че трябва да натиснеш праволния бутон (копче). Много от съвременните аранжори (самосвирки) имата тази функция. Доколкото си спомням имаш един слаидер или плъзгач който е асаинабъл или с думи прости за настроика от теб самия какво да прави. ако искаш единия тембър или бленда или както му казваш да си го усилваш просто настрои плъзгача да контролира силата(volume) или каквото си искаш !!! ПА 80 е много функционален клавир ако малко поне разбираш от синтезатори то би се справил!!!! Действаи !!! Редактирано Юли 23, 2006 от nicky_p Цитирай
nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 (Редактирано) Има едно копче пише на него (ensemble) от там се пуска терцата!!! (25. ENSEMBLE This button turns the Ensemble function on or off. When on, the right-hand melody is harmonized with the left-hand chords. Note: The Ensemble function works only when the keyboard is in SPLIT mode, and the LOWER Chord Scanning mode selected.) това пише в мануала е,? Редактирано Юли 23, 2006 от nicky_p Цитирай
nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Зависимост в какъв режим на дисплея се намираш имаш усилване и намаляване на трите звука в дясна ръка. Можеш да усилиш или намалиш на секундата всеки един от тях!!!! ПИЧ, НЕ СИ ПОЗНАВАШ КЛАВИРА!!! Аз бачкам със софтуеарен аранжор и ми се наложи директно да почна работа без да го познавам като функций или каквото и да е там, беше трудно ама се оправих. Ти с такъв клавир като ПА80 ако неможеш да се оправиш , ЗАЕБИ !!!! Терминологията ти куца яко. Вземи една книжка за МИДИ и/или и речник и ........ Цитирай
jordanil Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 абе колега,,вземи още един клавирист и свирете на терци.---май като гледам ще е по-лесно,отколкота да ти се обяснява Цитирай
anji Отговорено Юли 23, 2006 Автор Отговорено Юли 23, 2006 Ето един точен пич да има в тоз сайт.Брато виж ся Енсабле не е за терца там са цели акорди или нещо такова.Мен ми трябва да свиря с хиджас терца което там тази функция не съществува Цитирай
nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Значи не си си купил правилния клавир!!! Все пак виж дали има някакви настройки на този енсемъл , обикновенно има !!! E(nsemble)Harmonization type. Duet Adds a single note to the melody. Close Adds a closed-position chord to the melody. Open 1 Adds an open-position chord to the melody. Open 2 As the above, but with a different algorhythm. Block Block harmonization – very typical of jazz music. Power Ensemble Adds a fifth and an octave to the melody, as heard in hard rock. Fourths LO Typical of jazz, this option adds a perfect fourth and a minor seventh under the melody. Fourths UP As the above, but with notes added over the melody. Fifths This adds a series of Fifths below the original note. Octave Adds one or more octaves to the melody. Dual This option adds to the melody line a second note, at a fixed interval set with the “Note” parameter. When selecting this option, a transposition value appears (-24…+24 semitones to the original note). Brass Typical Brass section harmonization. Reed Typical Reed section harmonization. Trill This option trills the melody note. You can set the trill speed by using the Tempo parameter (see below). Note: You must play at least two notes with this option! Repeat The played note is repeated in sync with the Tempo parameter (see below). When playing a chord, only the first note is repeated. Echo As the Repeat option, but with the repeated notes fading away after the time set with the Feedback parameter (see below). Това го пише в книжката на клавира!!! Защо не четеш? Цитирай
nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Да ти кажа чесно, няма клавир на който да задаваш в какъв макам свириш. То си е и до начин на изпълнение. И в КАРДЖАГАР и в ХУЗАМ да свириш то си трябва да го измислиш как да ти звучи. Никой няма на готово да ти го направи!!! Просто няма как да обясниш на ПА80 или на които и да е клавир кога понижава втора степен или увеличава седма или т.н. Просто си измисли начин! или ползвай тремоло ефекта или трилер ефекта пак от менюто на енсембала!!! Аз не съм свирил на ПА80 , виждал съм и съм пробвал ама потруди се и ти малко де! Цитирай
anji Отговорено Юли 23, 2006 Автор Отговорено Юли 23, 2006 Знаеш ли откога се мъча.Има маками но като се нагласи Жсичките програми т.е 3те максимално в блендата всички свират с макама.На мен ми трябва нещо като едит кей на секи клавиш но на тунинга за жалост променя всичко не само ч от трите програми???Итова не може да се настройва Цитирай
jordanil Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Да ти кажа чесно, няма клавир на който да задаваш в какъв макам свириш. То си е и до начин на изпълнение. И в КАРДЖАГАР и в ХУЗАМ да свириш то си трябва да го измислиш как да ти звучи. Никой няма на готово да ти го направи!!! Просто няма как да обясниш на ПА80 или на които и да е клавир кога понижава втора степен или увеличава седма или т.н.Просто си измисли начин! или ползвай тремоло ефекта или трилер ефекта пак от менюто на енсембала!!! Аз не съм свирил на ПА80 , виждал съм и съм пробвал ама потруди се и ти малко де! м.м ..не е така на моя Тритон имам направено бленди в макам хиджас в всичките тоналности -както и натурален мажор и минор .т.е. най-използваните Цитирай
nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Говорим за самосвирките!!! Че тритона има скали , да , но трябва да си го програмираш как да ти свири!!! Аз също имам Тритон Имайки предвид че в арабската музика има над 20 разновидности само на четвърттоновите скали в Тритона не са сложили кой знае какво!!! Цитирай
nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 на моя Тритон имам направено бленди в макам хиджас в всичките тоналности -както и натурален мажор и минор .т.е. най-използваните Ами прати ми ГЛОБАЛ СЕТИНГИТЕ и някое ПиСиДЖи да видя че не мога да си обясня как можеш да си направиш дуал воис на тритона който да ти свири в определен макам ама ДВУГЛАС като ти изпълняваш ЕДНОГЛАС! Ще помисля как и дали може ама си мисля не е възможно да се направи!!! (лично мнение, не ангажирам никой ТРИТОН ЮЗЕР с него) Цитирай
jordanil Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 на моя Тритон имам направено бленди в макам хиджас в всичките тоналности -както и натурален мажор и минор .т.е. най-използваните Ами прати ми ГЛОБАЛ СЕТИНГИТЕ и някое ПиСиДЖи да видя че не мога да си обясня как можеш да си направиш дуал воис на тритона който да ти свири в определен макам ама ДВУГЛАС като ти изпълняваш ЕДНОГЛАС! Ще помисля как и дали може ама си мисля не е възможно да се направи!!! (лично мнение, не ангажирам никой ТРИТОН ЮЗЕР с него) ей...бре...............как да не може.....свириш в тоналност да речем Ла мажор,макам хиджас -едногласа,а ти звучи и едновременно на тона ла-до диез-а/терцовия тон/ Цитирай
jordanil Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 http://yu-midi.com/modules.php?name=ailu Цитирай
anji Отговорено Юли 24, 2006 Автор Отговорено Юли 24, 2006 на моя Тритон имам направено бленди в макам хиджас в всичките тоналности -както и натурален мажор и минор .т.е. най-използваните Ами прати ми ГЛОБАЛ СЕТИНГИТЕ и някое ПиСиДЖи да видя че не мога да си обясня как можеш да си направиш дуал воис на тритона който да ти свири в определен макам ама ДВУГЛАС като ти изпълняваш ЕДНОГЛАС! Ще помисля как и дали може ама си мисля не е възможно да се направи!!! (лично мнение, не ангажирам никой ТРИТОН ЮЗЕР с него) ей...бре...............как да не може.....свириш в тоналност да речем Ла мажор,макам хиджас -едногласа,а ти звучи и едновременно на тона ла-до диез-а/терцовия тон/ Ами на тона ре пич кой е терцивия тон??Да не би да е Фа бекар?? Цитирай
Recommended Posts