Jump to content
Българският форум за музиканти

Shure Slx2 Beta


PAYNER

Recommended Posts

Здравейте, не разбирам много от микрофони и затова искам да ви питам каква е разликата в микрофоните, освен очевидната във външния им вид, за какво се използва единият модел и за какво другият. Надявам се, че тук има хора, които разбират и биха ми обяснили.

 

Shure.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различават се:

Конструктивно: По това,че единият е с "глава" Beta58A,която е с динамичен капсул,а другият - с Beta87A,с кондензаторен капсул.

Експлоатационно: По линейно/честотна характеристика(диапазон и амплитуда на приемане и трансформиране на звуковия спектър);Чувствителност;Максимално звуково налягане,което могат да поемат,преди да настъпят изкривявания;Ниво сигнал/шум;Генерирано изходно напрежение.(и още някои техн. показатели)

Ценово: В случая - кондензаторният е по-скъп(предимно по технологично-производствени причини).

 

И двата капсула са много популярни,използвани и съответно - доказани.Аз лично,не бих дал категорично предимство на единия,или другия.Те просто звучат различно един от друг и изискват малко по-различаващ се подход при работа.При вземане на решение,разбира се най-добре е да се пробва.Но е добре това да става в оптимално коректни условия - иначе много лесно може да се "достигне до извода",че единият звучи "глухо",а другият микрофонира лесно,или пък,че и двата не са кой знае колко по-различни от някой модел,който е 3-4 пъти по-евтин(много атрактвна и лесно приемана констатация).

 

Специално при безжичните системи е за предпочитане(при възможност,разбира се),да се използват предаватели и приемници с по-добри техн. показатели:Изходна мощност на предавателя;Честотен диапазон на генерирания радиосигнал;общи динамични показатели...Така капсула,с който е оборудвана съответната безжична система може по-пълно да разгърне възможностите си.При Wireless-ите,качествата на "класните" картриджи страдат, в сравнение с "жичните" версии.Целте е,да се свежда до минимум това "страдане".За съжаление,поне засега,макар и малкото предимство на една по-висококласна система,струва доста скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих искала да попитам още по темата, възмойно ли е да се запише що-годе качествен звук с такъв тип (професионален) микрофон и вградена звукова платка на компютъра, или се изисква задълйително компютър със звукова карта?

Благодаря за информацията относно типовете микрофони :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Бих искала да попитам още по темата, възмойно ли е да се запише що-годе качествен звук с такъв тип (професионален) микрофон и вградена звукова платка на компютъра, или се изисква задълйително компютър със звукова карта?

Благодаря за информацията относно типовете микрофони B)

ами трябва да ти кажа че съм записвал в домашни условия с вградена звукова карта и се получи доста сполучливо . Естествено не на професионално ниво иначе за студийно не може да се получи без необходимия Hardweare тук освен професионална звукова карта която е страшна цифра играят и други конфигурации например една от най професионалните компютърни компоненти за звук е Pro Tools и тук нещата се отнасят до към 10 000 долара без да се шегувам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това трябва добра карта защото почти всички имат Boost на микрофонния вход,но по-ефтинките вкарват излишни шумове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.