PAYNER Публикувано Юли 20, 2006 Публикувано Юли 20, 2006 Здравейте, не разбирам много от микрофони и затова искам да ви питам каква е разликата в микрофоните, освен очевидната във външния им вид, за какво се използва единият модел и за какво другият. Надявам се, че тук има хора, които разбират и биха ми обяснили. Цитирай
docc Отговорено Юли 20, 2006 Отговорено Юли 20, 2006 Различават се: Конструктивно: По това,че единият е с "глава" Beta58A,която е с динамичен капсул,а другият - с Beta87A,с кондензаторен капсул. Експлоатационно: По линейно/честотна характеристика(диапазон и амплитуда на приемане и трансформиране на звуковия спектър);Чувствителност;Максимално звуково налягане,което могат да поемат,преди да настъпят изкривявания;Ниво сигнал/шум;Генерирано изходно напрежение.(и още някои техн. показатели) Ценово: В случая - кондензаторният е по-скъп(предимно по технологично-производствени причини). И двата капсула са много популярни,използвани и съответно - доказани.Аз лично,не бих дал категорично предимство на единия,или другия.Те просто звучат различно един от друг и изискват малко по-различаващ се подход при работа.При вземане на решение,разбира се най-добре е да се пробва.Но е добре това да става в оптимално коректни условия - иначе много лесно може да се "достигне до извода",че единият звучи "глухо",а другият микрофонира лесно,или пък,че и двата не са кой знае колко по-различни от някой модел,който е 3-4 пъти по-евтин(много атрактвна и лесно приемана констатация). Специално при безжичните системи е за предпочитане(при възможност,разбира се),да се използват предаватели и приемници с по-добри техн. показатели:Изходна мощност на предавателя;Честотен диапазон на генерирания радиосигнал;общи динамични показатели...Така капсула,с който е оборудвана съответната безжична система може по-пълно да разгърне възможностите си.При Wireless-ите,качествата на "класните" картриджи страдат, в сравнение с "жичните" версии.Целте е,да се свежда до минимум това "страдане".За съжаление,поне засега,макар и малкото предимство на една по-висококласна система,струва доста скъпо. Цитирай
PAYNER Отговорено Юли 21, 2006 Автор Отговорено Юли 21, 2006 Благодаря ти много за информацията, наистина ще ми е от полза. Цитирай
Mandalay Отговорено Юли 22, 2006 Отговорено Юли 22, 2006 @docc Едно от най-полезните мнения, които съм чел в последно време. Цитирай
TONY Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Бих искала да попитам още по темата, възмойно ли е да се запише що-годе качествен звук с такъв тип (професионален) микрофон и вградена звукова платка на компютъра, или се изисква задълйително компютър със звукова карта? Благодаря за информацията относно типовете микрофони Цитирай
omurtak Отговорено Август 11, 2006 Отговорено Август 11, 2006 Бих искала да попитам още по темата, възмойно ли е да се запише що-годе качествен звук с такъв тип (професионален) микрофон и вградена звукова платка на компютъра, или се изисква задълйително компютър със звукова карта? Благодаря за информацията относно типовете микрофони ами трябва да ти кажа че съм записвал в домашни условия с вградена звукова карта и се получи доста сполучливо . Естествено не на професионално ниво иначе за студийно не може да се получи без необходимия Hardweare тук освен професионална звукова карта която е страшна цифра играят и други конфигурации например една от най професионалните компютърни компоненти за звук е Pro Tools и тук нещата се отнасят до към 10 000 долара без да се шегувам Цитирай
Overdrive Отговорено Август 11, 2006 Отговорено Август 11, 2006 защо ли си мисля че без добър преамп резултата ще е ужасен? Цитирай
lavalava Отговорено Август 12, 2006 Отговорено Август 12, 2006 За това трябва добра карта защото почти всички имат Boost на микрофонния вход,но по-ефтинките вкарват излишни шумове. Цитирай
peshoy2k Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 добър вокал+третирана стая+мик+преамп+карта с добър конвертор = хубав запис Цитирай
Recommended Posts