Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаеща търси съвет за акустична китара, помогнете моля (:


Eva Collins

Recommended Posts

^^Тамън това си мислех и аз :D

Иначе теми валяло, даже мисля, че има няколко абсолютно идентични дори като сума (180 лв), ама който го мързи да чете...

 

Колкото да съм по темата - грабвай Walden-a, за тези пари за нова китара най-много ми допадна като се мотаех из магазини по въпроса за евтина кухарка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пластмасовите струни - зависи. За 2436294 път ще повторя, че класическата китара(с найлонови струни) и примерно акустичната с метални(примерно dreadnought) са два различни инструмента с различна история, подходящи за свирене на различни неща, имащи различна конструкция, размери и звук.

Не може човек просто да си слага найлонови и пластмасови струни на китарата.

По тая логика - на пианото да си боцна едни найлонови струни, а :).

Затова е важно какво ще се свири и какво звучене се гони. Ако ще се свирият примерно разни класически етюди от школи - класическата китара е най-доброто решение. Ако ще се свири рок - май китарка с метални струни е по-добре.

Едва ли някой в началото е минал без мехури и мазоли по пръстите, когато е хванал китара с метални струни - но този период отминава бързо.

 

@Eva Collins:

Мисля, че по-важен момент е, китарата да е удобна и струните да не са твърде високо - това става с пробване, за съжаление, на един му е удобно едно, на друг - друго. Именно затова и често отсвирваме хората, които търсят съвет. Ние не знаем кое им е удобно и кое ще им хареса,

нито дали ще попаднат на дефектна или зле звучаща бройка. Не го правим от омраза или озлобление. По добре да откажеш съвет, отколкото да дадеш лош такъв.

 

Вземи човек с теб, който свири и разбира. Аз се занимавам с ремонти на китари и имам представа кое е добре и кое - зле.

Ако няма кой да вземеш със себе си, мога да ти избера една в удобен ден. Но аз само мога да кажа коя е добре направенаи да посвиря, а звука трябва да го харесаш ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и пръстите да наболяват повече от металните струни, но пък заслужава ли си да си убие желанието за учене..

Преди и на мен ми даваха съвет да си взема с найлонови и много се радвам че не го послушах.

 

Иначе в базара има един Ovation за 180 кинта който може да се окаже супер за теб Eva, но нека и някой друг каже мнение за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаам първо благодаря много на всички. Това за мехури по пръстите не ме притеснява и не знам защо, но отвътре ми идва да си взема китара  с метални струни :D Ии помислих върху това за размера и прецених да си взема стандартна. Благодаря много и за няколкото предложения някой да дойде на оглед с мен, обаче не съм сигурна, че е много правилно да отида с напълно непознат човек :D Ще го обсъдя с наште, но тогава ще дойде проблема с кой от всичките предлагащи да отида :D

@7thString  дамм виждам какво си имал впредвид :D :D

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето хора тук са свестни, май - сигурен съм, че искат от сърце да ти съдействат - може би няма все пак от какво да се притесняваш, особено с по-утвърдените участници в тоя форум. Имай предвид, че купуването на китара за друг човек е приятно и за консултанта - това му дава възможност да рови по китарите, да пробва ... и то с цел, при това благородна. Виж потребителските профили, виж темите и мненията, които е писал човека и така ще можеш донякъде да го прецениш ... може би :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво пречи да вземеш и баща си например, предполагам, че той финансира операцията. Ние хора не ядем. Да не говорим, че във всеки от големите музикални магазини има компетентни и услужливи хора, които са там за да помагат в избора. Има достатъчно евтини и прилични инструменти за начинаещи, на съвсем разумни цени. Обикаляш и пробваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...всеки от големите музикални магазини има компетентни и услужливи хора, които са там за да помагат в избора...

E, това е малко особен фид финансово мотивирана услужливост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Точно тук бъркаш. Познавам доста от хората, те знаят на кого какво да предложат. Естествено, ако отидеш и почнеш да се правиш на много отворен да ти отвинтят главата. Щото  в повечето случаи отвореността не е право пропорционална на уменията и познанията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този ред на мисли,търговецът,продавачът ще ти изкара от девет кладенеца вода за да ти продаде наличното в магазина.На него хич не му дреме колко съм отворен или колко и от какво разбирам.Ако беше преди 20 години добре ама сега има всичко и го доставят до вратата за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Точно тук бъркаш.

 

Струва ми се, че се опитваш да поставиш много различни случаи под общ знаменател, което е невъзможно. И предубедено.

Може един търговец да е голям пич и разбирач, друг да гледа да си пробута стоката на всяка цена, а трети да не разбира много и да говори глупости(и на такива сме се нагледали).

 

Познавам доста от хората, те знаят на кого какво да предложат.

 

Във всички случаи - няма да предложат нищо, което нямат в наличност, нито пък нещо от съседния магазин, което би могло да е по добро(дори по случайност) или просто да хареса повече на купувача.

 

 

Естествено, ако отидеш и почнеш да се правиш на много отворен да ти отвинтят главата.

 

Което не говори за добронамереност и почтенност. Особено към тези, които все още разбират малко. Отвореността е характерна за младежите, които се занимават от скоро. Особено за тези от мъжки пол.

 

 

Щото  в повечето случаи отвореността не е право пропорционална на уменията и познанията.

 

А и не винаги е необходимо. Да не говорим, че често познанията и уменията са коренно различни неща.

Иначе - не само че не е правопропорционална, а е обратнопропорционална зависимостта, но това не е работа на консултанта.

 

Междувременно, девойката може и вече да си е избрала китара :greenball: .

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Послушай какво ти казва Ламби! Вземи евтина китара и ходи при свестен учител,който ще те научи да свириш като хората дето се казва. Варианта да се учиш онлайн е възможно най-неправилния от всички възможни... с учител е най-добре и гледай да е и добър педагог,защото е от голямо значение дали може да преподава разбираемо или не.Ако направиш така както ти казваме с ламби няма да сгрешиш...ако искаш ме намери на скайп: wowmaniak8 ще ти кажа някой работи да се убедиш в думите ми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме, момичето ще купува китара за начинаещи, не космически кораб. Недей да се абиш...

Е какво, да не са еднакви всички китари за начинаещи.

 

То момичето сигурно вече си е взело китарата така или иначе.

 

 

ако искаш ме намери на скайп: wowmaniak8 ще ти кажа някой работи да се убедиш в думите ми

 

 

Йее, сега могъщият 18-годишен пети член на металика, който разбира от всичко поради крехката си възраст, ще й каже всичко необходимо за нещата от живота и музиката.

Не се сдържах, нищо лично :greenangel: .

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.