Isak Seung Hun Публикувано Декември 6, 2012 Share Публикувано Декември 6, 2012 Значи харесал съм си един бас http://www.muzikalen.bg/bg/catalog/id/1458.html stagg musicman copy (mb300). Гледах няколко клипа за него ама ... И така, исках да попитам дали от стаговете това е добър бас и ако някой има или е свирил на такъв да напише нещо. П.П: Знам че стага не е хубава марка ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Декември 6, 2012 Share Отговорено Декември 6, 2012 Тая работа с гледане на клипове не става. Този модел е приличен, копира Music Man. Ако си в София отиди в магазина на Оборище и пробвай. Преди време го пипах и мисля, че за ниската си цена е съвсем приемлив. Пробвай няколко инструмента защото има разлики между различните бройки. Там можеш да прецениш дали ти е удобен и да го чуеш в няколко различни усилвателя. Още по-добре ако отидеш с някой, който има повече опит с бас китарите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bat_koren Отговорено Декември 6, 2012 Share Отговорено Декември 6, 2012 Не е хубава за напреднали За начинаещи това е марката Просто иди и посвири на въпросния бас ако ти хареса взимаш , ако не, не взимаш , все пак говорим за 190 лв. не за хиляди. Другото което е важно към какъв стил си ориентиран, аз лично навремето имах фендер джаз бас, и като започнах да свиря метъл го продадех, просто тоя бас не става за тоя стил и това е, въпреки че е хубав инструмент и реномирана марка. така че отиваш свириш и решаваш на място, ако продължиш да се занимаваш е ясно че няма да останеш с този бас дано да не съм те объркал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Декември 6, 2012 Share Отговорено Декември 6, 2012 (Редактирано) ^ Аз пък преди 2 месеца гледах как Project Arcadia подгряваха Accept и басистът им с бас Стаг и комбо Фендер Ръмбъл направо ме разби....ако да подгряваш Аксепт пред пълна зала за теб е за начинаещи....евала ти И като говорим за тоя концерт...басистът на Аксепт пък свири точно с Фендер. Е, не е Джаз, ами Пресижън, но разликата едва ли е от земята до небето. Общо взето успя да кажеш 2 да не кажа неверни, но противоречиви неща и то много категорично Към авторът...общо взето за 190лв не знам какво друго може да се намери, а дори и да се намери надали ще е различно от Стаг-а, така че.... Редактирано Декември 6, 2012 от Yves Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Декември 7, 2012 Share Отговорено Декември 7, 2012 Аз пък не разбирам какво е това "бас за начинаещи". Има качествени, по-малко качествени и некачествени инструменти. Не виждам защо ако човек сега започва да свири, непременно трябва да си купи зле звучащ инструмент направен от некачествени материали... Какъв е смисъла да се купува боклук, след някой месец да се продава на половин цена и да се търси нещо друго. Нито излиза по-евтино, нито е приятно. Според мен, минимумът за бюджетно решение е Cort GB34 или Squier Vintage Modified сериите. Ако няма пари, да се търси в базара или да се изчака докто се съберат повечко пари. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Декември 7, 2012 Share Отговорено Декември 7, 2012 Никъде не съм употребил "бас за начинаещи". Конкретният модел е добре изработен, балансиран добре, със съвсем приличен тон. "Некачествени"е последното, което може да се каже за материалите - дървото се вижда добре под лака. Единствено трябва да се пробват няколко инструмента от модела, това е задължително и при скъпи китари. Cort GB34 лично за мен са "крехки" инструменти, имам предвид не звука, а чисто физическо усещане за материалите. А за Squier Vintage Modified парите просто няма да му стигнат, даже на старо. bir, при случай пробвай въпросния бас и вярвам, че ще се съгласиш с мене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Isak Seung Hun Отговорено Декември 7, 2012 Автор Share Отговорено Декември 7, 2012 Купих този бас и много ми харесва, грифът му е прав и всичко е наред. Звукът много ме кефи, мн як, все пак китарата в др саитове е 350лв, но в този саит е последна бройка и за това е 190лв. СУПЕР БАС И БЛАГОДАРЯ !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bustard Отговорено Декември 7, 2012 Share Отговорено Декември 7, 2012 Пробвай в Forte Music, до колкото помня, го има изложен. Там продават и BC Rich, може и от тях да ти хареса нещо. Както самия човек във Forte-то (чичо Краси, до колкото помня), важното е да ти приляга и да ти харесва, без значение от материалите, адаптрите и електрониката...и без това не те свирят, те просто си стоят там и те чакат да имаш вдъхновение. Колкото до магазина, адреса е Оборище 38А и е един от най-приятните магазини и цялата ми група свири на BC Rich-ове от там: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=527651023917590&set=pb.319429808073047.-2207520000.1354904595&type=3&theater http://www.facebook.com/photo.php?fbid=527650953917597&set=pb.319429808073047.-2207520000.1354904595&type=3&permPage=1 Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts