SomeoneElse Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 И после да се лагне 2 седмици, ако не стане добре и/или не му хареса, щото знаеш ли как се шкури не добре засъхнал лак или боя? Но има навитаци за всичко де, нека пробват, все пак всеки се учи от грешките си Цитирай
vlex Отговорено Юни 9, 2007 Отговорено Юни 9, 2007 Аз искам да си направя дървен пикгард за Стратокастера, който да е натурален финиш, но нещо не намирам толкова тънък шперплат (па и дебел не намирам).Мисля моя Страт да го правя и него целия да е натурален транспарент финиш, а може би sunburst, но не знам от кво дърво е и дали ще мяза на нещо като махна боята. Ще пробваме нещо там, да има човъркане. Говорих с майстора от нашето даскало, та той ми сподели, че по младини бачкал в завода за фурнири до басейна дианабад. Каза че правели по цял ден фурнири и ми показа някаква ролка махагон 0,6мм та ми и отчупи едно парченце да покаже на какво мяза Може би там ще имат нещо от сорта на 2-3мм за пикгард. Ако аз ида преди теб ще питам и за фурнири (дано не забравя къвто съм чвор и аз) и ще свиркам Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 9, 2007 Отговорено Юни 9, 2007 Мерси, аз вече имам 4 мм фурнир, който ще отъня с рендето до 2-3 мм и ще ползвам. Но да стигнем до този проект, че станаха вече 3 наведнъж. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 16, 2007 Отговорено Юни 16, 2007 Ам началният пост е от преди година, даже май е юбилей... та.. аз така и не намерих завършената китара на Evtim Djerekarov Какво стана? Цитирай
Krasen Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 Моля Ви, ако някой си пребоядисва китарата, да направи снимки на процеса и да ги качи моля. Важна тема с снимки които не работят Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 (Редактирано) Споко, споко, аз чакам само малко да напредна в процеса и поствам :Р Гледам на китарата, като на парче лакирано дърво, та не би трябвало да правя много неродности Редактирано Юни 26, 2007 от bai-goku Цитирай
teykarat Отговорено Юли 27, 2007 Отговорено Юли 27, 2007 искам да попитам с какъв вид лакове и бои е наи добре да си боядисам баса четох доста по темата но ми остана малко размътено някои казват с акрилни бои (за които не знам нищо), а други казват с автоемайл лак може ли да ми разясните този въпрос Цитирай
thurston Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 като за в путфайл.ком не съм сигурен колко ще живеят. няма ги картинките, а точно сега се връщам към темата, защото ми е крайно необходимо да гледам, гледам, гледам преди да започна работа... може ли да се направи нещо? Цитирай
vlex Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Ако не ти е спешно скоро ще боядисвам един проект и ще пусна снимки. При всички половения може би до средата на август трябва да има маТРИал Цитирай
cone Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 А някой пробвал ли е да боядисва с байц? Цитирай
vlex Отговорено Август 28, 2007 Отговорено Август 28, 2007 Да боядисаш с байц, звучи интересно Нищо де, скоро ще пусна тема с новия си проект, койот ще е "боядисан с байц" Почакай и ще видиш Цитирай
cone Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Да боядисаш с байц, звучи интересно Нищо де, скоро ще пусна тема с новия си проект, койот ще е "боядисан с байц" Почакай и ще видиш Аз мисля да изпробвам точно този тип "боя". Успех и на теб, колега! Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Септември 15, 2007 Отговорено Септември 15, 2007 Не може да боядисваш с байц защото байца е на водна основа ,има лакове с байц но според мен не са добро решение защото не можеш да получиш преливане от тъмно към свело както са направени повечето такива китари. Има и друг важен момент когато байцваш дървена повърност преди това се мокри с влажна гъба дървото и се шлаифа с финна шкурка тази гимнастика се прави два пъти.Ако използваш лак примесен с байц, китарата ще заприлича изрезка креват което мисля че няма да ти хареса. Цитирай
vlex Отговорено Септември 15, 2007 Отговорено Септември 15, 2007 (Редактирано) Щом казваш... Аз пък смятам, че тия дни като байцвам и лакирам ще стане екстра - ще видим кой ще излезе прав Поздрави, Влад П.П. Само да вметна, защото явно не си в час байцове освен на водна има и на спиртна основа, а колкото до рошенето - зависи: ако изливаш кофа байц на всеки 10 кв.см е НАПЪЛНО логично да се роши, особено с воден байц! П.П.П. Има писано как се прави сънбърст и далеч не става с лакове с байц! И ако трябва да сме акуратни, към каквото се стремим те въобще не са с байц, а просто не са безцветни! Демек ако лакираш нещо с лак орех или дъб и после изстържеш САМО лака дървото отдолу ще си бъде абсолютно неоцветено (Говорим при сносно безиросване естествено - ако лака попие в жилките трудно ще стане хавата с неоцветяването на дървото ) Редактирано Септември 15, 2007 от vlex Цитирай
toshako Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 Здравейте всички, много ми хареса тази тема, и затова реших и аз да си боядисам китарата. Виждам че темичката е малко стара, ама искам и аз да се похваля каква съм я свършил. На тази снимка е Кремоната, която закупих миналия месец в оригиналния си стар вид. A следващите са в процеса на работа, спазвайки инструкциите на автора на тази тема. Между другото смятам да я байцвам с два вида воден байц и след това отгоре ще я лакирам с нитроцелуозен лак. http://profile.imageshack.us/user/toshako/ Това е до тази вечер. Утре следва байцване и лакиране. Цитирай
Recommended Posts