Jump to content
Българският форум за музиканти

toshako

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от toshako

  1. Много добре казано.Този грейн филър не бях го чувал досега, но вече е късно за свещ Чудя се ако изшкуря тези струпвания на лак дали ще си създам още проблеми? А можете ли да ми кажете вид лак за по-лъскаво покритие?
  2. Прав си, Рудолф, замря си тая тема, естествено и с моя помош . Така се случи, че след снемането на целия стар лак от Кремоната, изведнъж се получи недостиг на свободно време, та я зарязах гола за известно време..... После я грундирах с воден байц няколко пъти, точно по описаните по-горе начини - със шкурене с водна шкурка между нанасянията на байца. естествено изчаквах докато изсъхне предния слой, и стана доста добре, като за лаик в тази област . А байца е смес от равни части байцове на един производител с цвят махагон + орех. Получи се нещо като матов махагон. Предната част и гърба на китарата (забравих как се наричаха...) лакирах с нитроцелуозен лак, който попи много добре и бързо, а страните лакирах само с лазурен лак за дърво. Обаче след втората ръка на НЦ лак, самият лак попи почти навсякъде, а на места засъхна на повърхността, и стана .... . Поне отстрани стана малко лъскава. То..сега пак нямам време, но смятам както си е лакирана да й ударя една ситна шкурка, и да я лакирам цялата с яхтен лак (така мисля) за блясък, защото сега нещо й се губи блясъка. По някое време ще постна някои снимки в това й състояние. Чао, и .... умната!
  3. Хммм, тоя шеллак не съм го и чувал, какво ли представлява? А иначе ще се уча на нея и искам да светне. Обаче ми се занимава да я лакирам
  4. Здравейте всички, много ми хареса тази тема, и затова реших и аз да си боядисам китарата. Виждам че темичката е малко стара, ама искам и аз да се похваля каква съм я свършил. На тази снимка е Кремоната, която закупих миналия месец в оригиналния си стар вид. A следващите са в процеса на работа, спазвайки инструкциите на автора на тази тема. Между другото смятам да я байцвам с два вида воден байц и след това отгоре ще я лакирам с нитроцелуозен лак. http://profile.imageshack.us/user/toshako/ Това е до тази вечер. Утре следва байцване и лакиране.
  5. Здравейте, нямате си представа колко полезна информация намирам в този форум. От скоро съм регистриран, и имам желанието да се сдобия с китара - акустична (с метални струни). Досега не бях пипал такова "нещо", имам желание да се науча да "дрънкам" Та, по въпроса: разгледах обявите за продажба на китари в този форум, отговорих на няколко, но без резултат. Чрез познати се свързах с един човек от моя град и той ми предложи китара, акустична "Кремона", ама каза че е 3/4. Искам да ви попитам (аз съм на височина около 2 (два) метра) колко по-малка е тази 3/4 китара от нормалната, и дали ще изглежда смешно малка в ръцете на дългуч като мене, а и добре ли ще е като за първа китара, и като звучене и като размер? Все пак ми е ясно че хубавите неща струват малко повече, а дали си заслужава пък да дам още 40-50лв. за нова акустична, все пак съм начинаещ. Благодаря ви предварително за отговора.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.