taktun Отговорено Декември 1, 2012 Отговорено Декември 1, 2012 Пасивни са и са доста добри. 1 Цитирай
IndustrialMan Отговорено Декември 2, 2012 Автор Отговорено Декември 2, 2012 (Редактирано) Охооо екстра Редактирано Декември 2, 2012 от IndustrialMan Цитирай
IndustrialMan Отговорено Декември 2, 2012 Автор Отговорено Декември 2, 2012 Колко горе долу трябва да платя на някой лютиер,за да ми сложи адаптера? Цитирай
Slide Отговорено Декември 12, 2012 Отговорено Декември 12, 2012 (Редактирано) Добре, като изключим строго индивидуалните обяснения на това кое какъв "тон" вади и вземем предвид подробната и интересна информация, която Евтим е дал... Аз имам "метълска" китара - махагонов тяло, кленов гриф, Флойд. Принципно се кефя на хард рок и хеви метъл, и разни неща в средата. Сериозно се замислям за активни адаптри, по-конкретно EMG 81/85 бридж и 60 нек. Проблемът е, че в повечето ревюта, които слушам, на чистия канал звучят с много избити среди (или орязани баси, както искате го наричайте). За разлагане на акорди с хорус - супер, ама друго освен това...? Само на мен ли ми се струва така? От друга страна пък някои си свирят хард рок, фюжън... абе списъка с изпълнители, ползващи активни адаптри не е никак малък, както беше казал Yves. Дали всъщнст не опира в по-голяма степен до ръцете и техниката (усилватели, кабинети, ефекти..) Иначе съм имал срещи с активни адаптри, предимно най-популярната комбинация 81/85, но никога с цел да добия представа и да си вадя изводи, а само дрънкан... Редактирано Декември 12, 2012 от Slide Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2012 Отговорено Декември 12, 2012 Дали всъщнст не опира в по-голяма степен до ръцете и техниката (усилватели, кабинети, ефекти..) Aз мисля, че това е сериозен тонообразуващ фактор. Но все пак разликите ги има. Според мен, с пробване ще стигнеш до истината за теб конкретно. Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 13, 2012 Отговорено Декември 13, 2012 (Редактирано) Дали активни или пасивни е най-вече въпрос на вкус. Аз ползвам и от едните и от другите. И в двата вида има по нещо което ми допада. Установяването на това, кое ви допада повече, става най-точно единствено и само с пробване. Редактирано Декември 13, 2012 от Kalmar Цитирай
Recommended Posts