Notko Публикувано Ноември 22, 2012 Публикувано Ноември 22, 2012 Здравейте, Купих си 6 микрофона за барабани, пуснах ги към миксера, дотук всичко е ок. От там насетне - знам, че миксера трябва да се включи към звукова карта, записа да отиде в компютъра ми в съответната програма и каквато е целта ми - да излиза в програмата канал по канал, многоканално, за мога да смесвам. Някой може ли да ми препоръча такава звукова карта и има ли такива за около 300 - 350 лева нови. Виждам, че тези, които ползват повечето от вас са подобни на тази да речем - http://www.core-sound.com/FastTrackPro/1.php Картите като нея изкарват ли многоканален запис или тази, която ми трябва е различен вид? Цитирай
Notko Отговорено Ноември 22, 2012 Автор Отговорено Ноември 22, 2012 или може би нещо такова... http://www.musicworld.bg/bg/c_1430/i_14534/M_Audio_Audiophile_192.html Цитирай
7thString Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 И двете са с по 2 аудио входа. Тебе ти трябват 6... http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_30525/Tascam_US_800.html примерно. Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Имаш два варианта. Ако ти харесват предусилвателите на миксера, трябва да си вземеш карта с 6 линейни входа (line inputs). Така ще вземеш сигнала след предусилвателите на миксера и ще го вкарваш в линейните входове на картата, за многоканален запис. Другият вариант, ако не си харесваш предусилвателите на миксера, е да си вземеш карта с 6 микрофонни входа с прилични предусилватели и да не използваш миксера изобщо. Това в зависимост от картата, в повечето случаи е по-скъп вариант, тъй като микрофонните входове излизат по-скъпи. Имаш и комбиниран вариант - карта, примерно с 2 микрофонни входа и 4 линейни. А при много карти има и варианта микрофонните входове да са комбинирани и да може да се ползват и като линейни. За 300-350 лева нова карта с толкова входове, няма да ти е лесно да намериш мисля. Почват от около 450-500 нагоре. Но разтърси се все пак и питай ако не си сигурен за нещо. Цитирай
presly Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 И сега остана да каже, какъв е миксера, че нещо не се сещам за бюджетен такъв със direct out на каналите.... 3 Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Добра забележка. Аз все съм си мислел, че от инсъртите може да се взема изходен сигнал (поне инсърти повече се намират). Вярно ли ми е предположението или има някакви проблеми с импеданси и т.н.? Цитирай
Notko Отговорено Ноември 22, 2012 Автор Отговорено Ноември 22, 2012 http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_image/product/20443-yamaha-mg124c-large.jpg Няма такова нещо като гледам на моя... С такъв миксер многоканалният запис отпада ли напълно? Ако е така, все пак, ще търся саунд карта, колкото да хвана хубав звук от цялото нещо. Цитираните от мен с по един, два аудио входа вероятно ще свършат работа Цитирай
7thString Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 (Редактирано) Е нали искаш да хванеш 6 канала?! Как да стане с 2 канална карта? Редактирано Ноември 22, 2012 от 7thString Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 (Редактирано) Ако е вярващ, може да се обърне към Христос и вместо с три риби да храни народа, да му отпусне една професионална многоканална звукова карта... Редактирано Ноември 22, 2012 от Parni_Valjak Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Добра забележка. Аз все съм си мислел, че от инсъртите може да се взема изходен сигнал (поне инсърти повече се намират). Вярно ли ми е предположението или има някакви проблеми с импеданси и т.н.? Мястото на вмъкването на външно устройство във веригата на сигнала на входните канали е на друго място и не става за пълноценно изваждане на директен изход. Има разбира се и други особености. Тук мога да спомена само, че от всеки пулт може да се извадят директни изходи, но трябва да се добавят още нещица, а трудът и материалите са в пряка зависимост от желаното качество. Което пък води до сериозно финансиране. А както се видя до тук, там е слабото място... Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Можеш ли да кажеш какви са недостатъците? Въпреки, че малко в off-topic навлизаме, мисля че ще е полезно за хората в раздела, доста основен проблем мисля че е. След 40 минути четене в интернет, забелязвам че доста хора ползват insert-ите като direct line out без проблеми, по тяхни думи. Дори Ethan Winer го препоръчва в тази статия: http://www.ethanwiner.com/mixer2daw.html Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Така, както е показано в статията ще има закъснение в изходния сигнал от пулта към евентуално озвучаване - монитори, централно някакво, слушалкови усилватели за мониторинг или каквото там е включено. Отделно микса, който се чува от изходите на пулта, ще зависи от направеното в съответната DAW и от друга страна се губи целия channel strip - т.е. EQ, AUX-ове и прочее благини на миксера. Ако ще се ползва така, то ще е единствено ако звуковата карта няма микрофонни входове. Друг смисъл аз не виждам, по-добре да се включат инструментите директно в картата. Друг вариант е да се ползват AUX изходите и директните изходи от групите (ако има) вместо direct out от всеки канал. Тогава обаче трябва да се внимава с нивата, до колко оцветява EQ на пулта, pre/post fader send, кое към коя шина/група праща и как и т.н. проблемации. Иначе бюджетни пултове с директни изходи има - behringer с повечко канали имат такива. 1 Цитирай
misterj Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Миксерът ти мисля, че има стерео групи. Можеш да рутираш сигнала към тях и от там с 4 канална карта (за посочените пари) можеш да запишеше едновременно 4 микрофона, което при оптимално озвучаване може да е достатъчно за барабаните. 1 Цитирай
aarab Отговорено Ноември 28, 2012 Отговорено Ноември 28, 2012 Или да влезе в студио и за 200лв да си запише барабаните както трябва, после да си ги миксира и т.н. Цитирай
Recommended Posts