orlin_jv Публикувано Ноември 18, 2012 Share Публикувано Ноември 18, 2012 Продадох си солистичния Korg X5D и съм решил да взема нещо по голямо, но в момента не разполагам с кой знае колко пари, търся клавир до 1700-1800 лв. Колебанията ми са между PA80, PA500 и PAx1-pro. Дайте съвет. Интересува ме кой е по добър за кръчмарска музика, плюсовете и минусите им, койе с хард, кой с CD, взаимозаменяеми ли са им флаш картите със звуците и ритмите и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Ноември 18, 2012 Share Отговорено Ноември 18, 2012 ^ http://www.korgpa.com/en/products/arrangers/pa500/pa500-specifications.html http://www.korgpa.com/en/support/discontinued-products/korg-pa1x-korg-pa1x-pro.html http://www.korgpa.com/en/support/discontinued-products/korg-pa80.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanil Отговорено Ноември 19, 2012 Share Отговорено Ноември 19, 2012 (Редактирано) PAx1,но не знам за толкова пари как можеш да го вземеш? Редактирано Ноември 19, 2012 от jordanil Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
orlin_jv Отговорено Ноември 19, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 19, 2012 PAx1,но не знам за толкова пари как можеш да го вземеш? Ами намерил съм го, колега, за 1800. Дайте да чуем и други мнения. Някой ще ми каже ли флаш картите взаимозаменяеми ли са? Ще стане ли карта от PA80 например на РАх1-pro. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Ноември 19, 2012 Share Отговорено Ноември 19, 2012 ^ Колега, няма как да знам дали си цъкнал на посочените от мен линкове в предния ми пост в тази тема, но там пише следното: Ра1Х: Korg Options: SUG-TC1 Pitch Correction/Voice Modeling - PaX-EXB01 Concert Grand Piano Expansion Board - PaX-EXB02 Latin & Latin Dance Expansion Board... Ра80: Options: FMC-PCM01 "Real Drums" Flash-ROM Card, RMC-PCM02 "Turkish Arabic World" ROM Card, RMC-PCM03 "Latin & Latin Dance" ROM Card, FMC-8MB Empty Flash-ROM Card Прави впечатление, че в единия случай става въпрос за експанжън борд, а в другия за - за карти. Те сами по себе си няма как да бъдат взаимно заменяеми, тъй като става въпрос за различен хардуер. Aко намереният от теб за 1800 лв Ра1Х е в добро състояние, хич не се колебай. Вярно, че е тежичък (20 кг), ама е про изпълнение. Поне това е моето мнение. Нормално е да останеш разочарован от ниската активност на форума, но тук е така - много хора искат, пък малко хора пишат и имат нерви да обясняват. А какво да кажем за раздела "Духови", където активността е веднъж месечно и хората, които отговаряме там сме не повече от 5 човека? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanil Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 каква флаш карта за pa1x говориш? Няма такова чудо.....Тоя клавир работи с хард диск и евентуално флопи и cd rom.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
orlin_jv Отговорено Ноември 20, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2012 каква флаш карта за pa1x говориш? Няма такова чудо.....Тоя клавир работи с хард диск и евентуално флопи и cd rom.... Aми не съм наясно, колега, нали затова е форума. Аз до вчера съм работил с друга марка синтезатор плюс още един солистичен Korg X5D, така че серията PA ми е много мътна, затова се допитвам. Между другото бях се насочил към PA80, защото имах колега който свиреше с такъв и по точно с флаш карта на Красен Бонев (ако сте чули за нея) и звучеше много яко. Звънял съм на Красен и той ми каза, че тази информация за PA80 става и за PAx1-Pro. Затова може би съм останал с впечатление, че и той е с флаш карта. Може би е имал впредвид, че може да ми качи информацията на харда или на CD. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 (Редактирано) ... Между другото бях се насочил към PA80, защото имах колега който свиреше с такъв и по точно с флаш карта на Красен Бонев (ако сте чули за нея) и звучеше много яко. Звънял съм на Красен и той ми каза, че тази информация за PA80 става и за PAx1-Pro. Затова може би съм останал с впечатление, че и той е с флаш карта. Може би е имал впредвид, че може да ми качи информацията на харда или на CD. Аз съм влизал в сайта на Красен преди 2-3 години и съм слушал демота. Наистина това, което е направил е на ниво. Имал е предвид точно това - прехвърляне на харда и черпене на семплите от там. Редактирано Ноември 20, 2012 от Мартин87 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирчо Христов Отговорено Декември 4, 2012 Share Отговорено Декември 4, 2012 Здравейте ,аз също подкрепям мненията за пах 1 , а със информяция от Красен Бонев още по добре чувал съм няколко клавира и с негови карти и звучат супер а и подбора е много добър . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Maestroto Отговорено Декември 18, 2012 Share Отговорено Декември 18, 2012 Така.. Откъде да започна. Инфото на г-н Бонев е чудесно. Добра работа е свършил човека - евала. Щом ти е казал, че ще ти я продаде да става за ПА1Х - значи е направил и сет. Но.... PA1X е на доста години вече, а не вярвам в БГ да ма читав екземпляр. Доста ще е поуморен, смятам. Аз лично за 1800 лв. бих направил егати сетъпа - Yamaha PSR 9000. Як акустичен саунд, семплер със 64 MB RAM, вокалист, хард-диск. Вкарвам доволно перкусия, сетове барабани, бас и ритъм китари - конвертирани стилове от KORG за Yamaha и с акомпанимента съм ок. 800-900 лв. върви тая свирка в момента. За 600 лв. семлера на Джузи за дясна ръка, с терци, портамнето и т.н. В крайна сметка получавам най-доброто и от двете марки за 1500лв. Плюса на KORG-а, е ,че ако ще се ползва изключително само за мангалии - ок. Обаче, който и KORG да пуснеш спрямо бившата ми PSR 9000, визирайки стндартните стилове - нямат място за сравнение. За мен Корга там издиша. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Maestroto Отговорено Декември 18, 2012 Share Отговорено Декември 18, 2012 Това обаче си е мое мнение. Нали така? Не препоръчвам па 500. Нама нищо в повече от па50 като функци, а относно качествата му като чиста механика - па 50 е по-добрият вариант. Доста халтаво направени копчета - визирам па 500, 800, па1х и т.н. След многократна употреба се чупят едни тъпи пластмасови крачета и потъват. При па50 и па80 копчетата са гумирани и са по-издържливи. Па1х е твоят избор, НО само и единствено при условие, че си запознат със състояноето на клавира. В противен случай - па50 е идеалния вариант. Лек, върши добра работа и е с по-добрата механика. Поздрави! П.С. Въпрос към управата на форума. Защо не мога да си едитвам поста? Тва за мен не нормално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts