Jump to content
Българският форум за музиканти

Мирчо Христов

Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Мирчо Христов

 1. Прочетох внимателно но нещо не те разбрах добре , преди седмица ползвах Корг като твоя ,първо пусках карта до 2 гб и я чете без проблем за 4 не мога да кажа защото не съм пробвал с такава . Форматирах я в лаптопа не в клавира и си работеше без грешка . А за ползването на информацията можеш да си заредиш каквото ти трябва според големината на картата и да си го ползваш миди файлове , сетове и тн , както и да записваш от клавира на картата същите неща . Ако имаш книга с корга разгледай я там нагледно е описано тези операции .
 2. Здравейте ,аз също подкрепям мненията за пах 1 , а със информяция от Красен Бонев още по добре чувал съм няколко клавира и с негови карти и звучат супер а и подбора е много добър .
 3. Искам да ви помоля за мнение ,запознах се с модела и има много възможности удобен е за работа.За момента проблема ми е че не мога да намеря информация за него за да разбера дали ще ми върши работа.Главно ми трябва за народна музика (знам че има проблем с стиловете конвертирано от другите модели ) Ако някой се срещал с този модел моля да сподели мнението си
 4. Здравейте ,имам една молба към вас . Търся страница в нета където има повечко информация за Ямаха ,става въпрос за стилове ,бленди ,най вече ме интересуват цели сетове .Понеже в моето търсене съм попадал на какво ли не до сега и съм записвал адресите с полезна информация независимо че не е за моя инструмент ,за това ако някой е попадал на подобно нещо подобно в лутенето си из нета ще съм благодарен ако го сподели . Моята ямаха е пср 540 ,така че ми трябва инфо за по старите модели като нея ,интересуват ме главно регистрите и запаметените бленди в тях .До сега попадам само на инфо за наследниците на моя модел и за нея самата нищо стойностно .
 5. Искам да помоля за стил на граовско хоро ,имам два но звучат доста сухо и зле . Аз имам Ямаха но ще съм доволен даже и стила да е от друг инструмент аз ще си го конвертирам . Благодаря ви
 6. Здравейте ,искам да помоля за информация как да преинсталирам опер. система на корг па 800 . Започна да се бърка и да заржда бавно ,от това което знам трябва да се изтегли от www.korgpa.com от там вече самата поледователност на действията не ми е ясна ,а и не знам как точно да се разположи на флашката за да го разпознае . За дискетите е ясно но с флаша знам че е по различно . Бихте ли ми обяснили последователността на действията ,кой точно файлове да истегля и как е номера с флашката . В момента с корга се работи много трудно а следват няколко много тежки дни в който е необходим . Ще ви бъда безкрайно благодарен ако ми окажете съдействие .
 7. Здравейте Искам да помоля за по читави стилове за работа в заведение (става думи за кръчма ) Мислех си че имам стилове но като взех ямахата (пср 540) се оказа че не звучат добре и повечето са с по една варияция .Главно ме интересува за хора и македонски ,те най ми куцат ,за класическите стилове съм снабден . Имах една уж оригинална дискета с неравноделни стилове но се оказа че има изтрити файлове от дискетата и не се зареждат в юзерите . Ако някой може да помогне ще му бъда благодарен.
 8. Както всеки е виждал караоке файловете си имат вграден текст ,така този текст може да се ползва не само в компютъра а в синтезатора . Въпроса ми е може ли към обикновенно миди да се вгради текст ,с каква програма и дали ще може да се ползва в кииборда после . Ще бъда много благодарен ако някой каже нещо по темата
 9. Искам да ви попитам къде мога да намеря стилове за gem .Порових в интернет но не открих за това питам вас ако някой знае . Ще пробвам един и за това търся че няма с него ,а така не мога да пробвам флопито как работи.Благодаря
 10. Като ползвам миди кабел и примерно звука които излиза през cakewalk е различен (инструментите са други ) това е добре и ми решава единия проблем (относно звука ) но остава проблем с стиловете . Когато пусна даден стил през синтезатора свири в него но не мога да го контролирам с вири си в една гама и с две думи нищо не мога да променя. Въпроса ми е има ли програма в която мога да заредя стил в компютъра и да го контролирам от синтезатора. Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете .
 11. Искам да попитам дали някой знае ,може ли yamaha dgx 205 да ползва външни стилове . Има USB порт, дали чрез него могат да се записват в нея други стилове . И също искам да питам сравнително читав ли е този модел ,защото си имам вече един синтезатор който има само вградени стилове и не могат да му се вкарват никакви други а с оригиналните му свиренето на народна музика е истински изпитание на нерви . Ще ви бъда благодарен за информацията.
 12. От доста време ми се иска като се упражнявам да има поне леко ехо ,така вокала звучи по различно и ефектно. Дали няма схема на по обикновен ехо ефект ,като за домашни условия . Ако някой има подобна схема или знае къде има ще му бъда много благодарен.
 13. Положих доста труд да намеря табулатура на paso doble но не можах. Много се надявам да ми каже някой къде мога да намеря .Благодаря ви предварително.
 14. Прерових доста страници с табулатури ,имаше какво ли не но не и пасо добле .Моля ви ако някой го има или поне знае къде мога да го намеря да каже ще му бъда много благодарен. Благодаря за вниманието
 15. Може би сте видяли темата ми за свързването на пср към комп.Желанието ми да направя тази процедура беше да обогатя функциите на синтезатора ,липсата на флопи го ограничава много а и звука му е доста дървен . Реших вместо да тръгвам пак от начало да си взвма нов,за момента не мога да си позвиля да дам не повече от 600-700 лв. И въпроса ми е за тези пари да търся нещо втора ръка или да взема някои нов .За тези пари в техномаркет видиах преди месеци ямаха dgx-205 има хубав звук и видях че има USB и си върви с инсталационен диск (не разбрах сам дали може да се вкарват стилове през този порт). Изискванията ми са да мога да използвам ритмите които сам си събрал и да има по добър звук от мойа
 16. Преди години исках да се науча да свиря на синтезатор и поради оскъдни средства си купих ямаха PSR-260 но тя има доста посничък звук и ритми . Разбрах от прочетеното в различните теми че доста от хората в форума знаят как да свържат компютъра с синтезатор .Имам кабел за връзка от midi in/out към геим порта на звуковата карта .Като го включа разпознава нешто но до там .За тази цел съм сигурен че трябва да има драйвер и подходящ софтуеар .Кажете моля какви са ,къде мога да ги намея и как става самата настроика .Добих се да търся проблема и не става. Звуковата карта ми е creative soundblaster 128 ,и сам с XP .Ако обяснението е дълго е-меила ми е gr.monte.kristo@abv.bg Във вас ми е надеждата .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.