Свилен Бас Публикувано Юли 13, 2006 Публикувано Юли 13, 2006 Над дупките пише: from tape; to tape; prog up; release; arrpegio trig in. Та какви сигнали взимам(подавам) от(към) този дзвер и какво ще се случи? Цитирай
makermusic Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 А какъв е този дзвер както ти го наричаш??? Обясни по-подробно... От снимката нищо не се разбира... Клавир ли е някакъв, саунд модул ли, рикордър ли, кво ли......??? :think: Кажи какво е и дай подробности за да се опитаме да ти помогнем...!!! Цитирай
the_man_who Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 На мен това ми прилича на старичък синтезатор, който може да си запазва настройките на аудио касета и съответно да си ги зарежа от там. Най-добре кажи марка/модел. Цитирай
scaldor Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 така по цвета ми прилича на корг но не съм сигурен - определено е японско нещо (корг/роланд/ямаха) to tape: от там изпращаш "блендите" запаметени в синта към касетофон(трябва да внимаваш с нивото - нито много силно(ако кривне после няма да може да си ги прочете) нито много слабо(същото нещо) (WRITE или SAVE) from tape: там влиза от касетофона с който вече си записал нещата за към паметта на синта (READ или LOAD) tape enable/disable е нещо като защита срещу случайно изтриване на банките и просто включва/изключва входа и изхода за към и от касетофона low/high определя нивото с което влиза и излиза от синта към касетофона и обратно - с проба ще разбереш как да го нагласиш prog up (program up) е за педал с който сменяш "блендите" с една напред(нагоре) - всяко настъпане набира номера на програмата с +1 arpeggio trig in (trigger in) ти е за педал с който пускаш(тригер) арпежиатора realease предполагам е някакъв вид холд педал при който като пуснеш педала свири release-а на саунда но не съм сигурен дали е така - просто предполагам (GND = ground) залагам 50% на корг Цитирай
scaldor Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 като казах цвят и се сетих че по едно време имах едно casio cz5000 (phase distortion) синт който беше същия такъв цвят но не си спомням имаше ли входове и изходи за tape.... определено нямаше арпежиатор(имаше някакъв кошмарен sequencer) Цитирай
miro Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Korg Poly 800 имаше възможност да качва и чете информация от касета,но това не ми прилича на този модел Цитирай
scaldor Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 да - не е poly800 това е интересна игра - guess the synth Цитирай
scaldor Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 (Редактирано) ок - залагам на Polysix за момента или Poly 61... Редактирано Юли 13, 2006 от scaldor Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юли 13, 2006 Автор Отговорено Юли 13, 2006 Надявам се играта Guess The Synth да ви е харесала... Ето и резултатите: Има участник познал верния модел... Да това е Poly61! Позналият верния отговор e scaldor, който може да участва и във втори кръг! Ще пробвам запис и пускането му и ще видя какво ще се получи - благодаря за препоръките. Ето ви втори рунд: 1. Педалите за блендите и арпежиатора обикновени прекъсвачи ли са?; 2. Този с release какъв би могъл да бъде? П.П.: Награди няма да има :twisted: - участвайте смело Цитирай
scaldor Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 да - обикновен холд педал върши работа - само провери накъде е ON накъде OFF - при някои синтове е наопъки а release със същия тип педал(ако беше такъв като volume педал щеше да пише CV - control voltage) Цитирай
NoSoul Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 (Редактирано) Продават се и педели с променлив поляритет. Аз такъв си купих - универсален за 20 кинта от малкия цум. Малко е клошарийка, но върши работа. А ръководство не идва ли с тая машинка м? Редактирано Юли 13, 2006 от NoSoul Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 (Редактирано) Аз съм сигурен , че е Poly61 Виждал съм такъв на живо и тея входове и изходи ги помня пс. Брей , сега видях , че човека е написал какво е Мноу съм зле . Може да се изтрие Редактирано Юли 13, 2006 от RockMan Цитирай
nicky_p Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 При КОРГ е отворена веригата при ненатиснато положение и респективно затворена при натиснато, докато при РОЛАНД е обратно !!! На сустеин педала става вапрос Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 При КОРГ е отворена веригата при ненатиснато положение и респективно затворена при натиснато, докато при РОЛАНД е обратно !!! На сустеин педала става вапрос А как се оправя това нещо при Корг-а? В смисъл със същия съсстейн педал, с който си свиря на Роланд-а не може ли да стане?!? Цитирай
makermusic Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Може но трябва да му обърнеш поляритета... Тоест да отвориш жака и да размениш положението на проводничетата!!! Това което е маса да е + и обратно това което досега е било + да стане маса... Цитирай
Recommended Posts