Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абе пичовеее! Има перфектни DX EQ-та, що се мъчите с Аудишъна? Пробвайте GlissEQ, Waves или Sonic Foundry - и защо ви са графичните EQ, като има параграфични?

Отговорено

Ами позанимавах се малко , трябва да си призная че като видя 30-ет бандов евалайзер се самозабравям :green: .....и все го омазвам.Щото сигурно не съм много на Ти с тия неща може и затова да е,но тука една снимчица....така по ми харесва

за сега ще е работния вариант :P

Cubase.JPG

това си е за моя В-Амп при вас незнам как ще е ,при мен е МЕтал :D

п.с. Май френд ъф мизъри, ский го може и да ти хареса.Още не съм видял ония работи.. ама скоро ще е...

Отговорено

Ами позанимавах се малко , трябва да си призная че като видя 30-ет бандов евалайзер се самозабравям :green: .....и все го омазвам.Щото сигурно не съм много на Ти с тия неща може и затова да е,но тука една снимчица....така по ми харесва

за сега ще е работния вариант :cheers: Вдъхновението ми дойде от Средите на Dylan_101 .10х човече.Така се уби "дистортия"-та в ниските честотии стана по приятно за слушане

Cubase.JPG

това си е за моя В-Амп при вас незнам как ще е ,при мен е МЕтал :P

п.с. Май френд ъф мизъри, ский го може и да ти хареса.Още не съм видял ония работи.. ама скоро ще е...

и после .... в Аудио Едишън-а на целия микс, щото не съм си играл за всеки трак по отделно..това са само проби

AE.JPG

ебах го исках да редактирам и да добавя още една снимка и ми даде съобщение че не мога да редактирам този пост... незнайно защо.Така че молим някой Мод да изтърка по горния пост :D

Отговорено

де факто последните две можеш да ги деактивираш --- третиа банд на жърши нищо а четвъртиа е толкова ниско че само ти яде цпу а ти по смъртно не можш да го чуеш -- и ако си мислиш че в момента чуваш ниякакви промени с тези включени или изключени, то жестоко се лъжеш, sorry .... става въпрос за Lo и Lo Mid бандс.

Отговорено

за сега ще е работния вариант :D Вдъхновението ми дойде от Средите на Dylan_101 .10х човече.Така се уби "дистортия"-та в ниските честотии стана по приятно за слушане

Cubase.JPG

това си е за моя В-Амп при вас незнам как ще е ,при мен е МЕтал :cheers:

и после .... в Аудио Едишън-а на целия микс, щото не съм си играл за всеки трак по отделно..това са само проби

AE.JPG

ебах го исках да редактирам и да добавя още една снимка и ми даде съобщение че не мога да редактирам този пост... незнайно защо.Така че молим някой Мод да изтърка по горния пост :D

Това е много странен пресет, което си направил. Де факто ти режеш всичко от 500 херца на горе, след което на FFF филтъра пробваш да компенсираш някакви високи от 7 KHz даже от 1,250 поради естеството на плъгина.

Странно.

Значи мониторинга не ти е добър. Така мисля! Ще го постнеш ли за да помислим заедно, какво става или ще предпочетеш да се обидиш и да ми кажеш да си гледам работата? :P

Отговорено

@j Fog: не ти даваше update понеже аз поствах в същото рвеме... sorry :D ... Аз шях да ти кажа същото нещо като IvanDTr като видиах fft-to ...

Пичове, внимаваите с употребата на ФФТ филтри -- страсхно са добри но тука вече се работи във time domain na audio и просто поради конструкциата на FFT-то, то ще вкара забавяне на канала върху които работи -- де факто предизвикваики разминаването в ритъма :P --равно на големината на ФФТ прозореца -- 8192 сампла в случайа....

Отговорено

а за мониторинг -- много прозорци ли имаш в стаята в която миксираш или стъклени неша ?!?!! Това са reflections на високите и ми се струва че е стъкло дето ти прави мизериите -- два "bump"-a ~760(със много малко Q -- това значи, че ше афектираш повече честоти едновременно, като това изобщо не е прецизно) & 12000 (като при 12к е shelf eq.... де факто по този начин орязваш един bump малко под 12к които не ти върши много работа понеже вече си ги отрязал осножните честотите в тойа диапазон при EQ-to в Cubase).... само на това ме навежда, но разбира се може и изциало да греша...

Но да -- интересно ми е какwо ти причинява проблема в мониторинг -- и не, не мислиа че е kонфигурациата на колоните ти -- колкото и да са скапани щото предполагам че си правиш и ФФТ-то на тqх , както и самиа микс в Cubase, което не би трябвало да подчертава различни честоти в различните ситуации при един и същ source.

Отговорено

Трябва да си призная че нямам големи познания...като почнах да връткам напред назат усетих че се оправи звука малко..Имаше едно дразнещо гъгнене което ми се получаваше .сега изчезна и това ме радва.За мен е голяма крачка ;)

Не се срамувам да кажа че незнам и че нямам понятие, инъче нямаше да пусна темата.Днеска малко нямаше как да го кача, утре евентуално ще го метна.

При мен ефакта беше малко по вече среди и позаглъхан онова гъгнене от време на време....чак ня жената и се стори по добре ;)

А кокото до странното отреязване на честотите ( извинявам се за терминологията която ползвам ;) )

Просто звука от ефекта ми като го записвам и после прослушвам ми струва много незнам думата....но така ми се връзва по вече със идеята която имам в главата си ;)

Един ден като има аранжимент и поне 5 такта различни + вокали може би ще ме разберете :rolleyes: ....бистря бавната част но най вероятно да я заеба ;) .. ще видим

Отговорено
Но да -- интересно ми е какwо ти причинява проблема в мониторинг -- и не, не мислиа че е kонфигурациата на колоните ти -- колкото и да са скапани щото предполагам че си правиш и ФФТ-то на тqх , както и самиа микс в Cubase, което не би трябвало да подчертава различни честоти в различните ситуации при един и същ source.

Ами колоните са ми Субуофър + 2 сателита...пазарувах ги много отдавна Джиниъс са..съвсем обикновенни и са ми точно пред главата една от ляво и една от дясно...Суб-а щото нямам много избор е долу в дясно ;) ,както и да е слушайки само китари обаче ако избягам малко настрани и леко назад се чува прекрасен звук и от пред премодулират сякаш някои честоти.От страни е както като сложиш малко блър на някое изображение във Фотошоп-а по се смесват честотите .. и това ми е интересно как мога да използвам изводите си на практика.. ама незнам.Едно време като свирех с един транзистор Селена(много железен, така и не го строших) вместо кубе за кремонката,винаги го слагах към стената и наведен към нея.Правейки със пода ъгъл от 45 градуса.Заставах от зад ... и можех да стоя там с часове свирейки..И беше същатата работа така ми се ще да ги замажа честотите и тука ама не ми се получава......

Обурудването ми е нищо особенно 1800 процесор и един музикантски форум това е за сега.

:violin: ;) :inlove: :rolleyes:;)

Отговорено (Редактирано)

Според мен най-големия ти проблем е, че не чуваш истинския си звук на това ,което имаш като външни колони.От там и голямата разлика със звука на слушалките.От моите напъни в това отношение съм се убедил ,че никога не може да се изкара един и същ резултат когато настройваш звука на слушалки и после го слушаш "от вън".

Опитай да се абстрахираш от външния звук,а наблегни на слушалките.Така поне другите ,които слушат ще усетят какво си имал предвид.

Относно китарите(аз и преди съм ти казвал,ама кой да ме слуша... ;) )Не натиквай толкова много писти в микса,когато правиш домашен пред-демо запис!Най-добрия резултат (според мен) се получава при 2 ритъм китари(на 50-75% панорама) и соло(1 или 2 според зависи в средата или на някаква панорама ,но не и същия процент както ритъм китарите).

Другото важно нещо според мен е умишлено да намалиш нивото на всички китари в първичните тракове(в момента на записване) а после ако се налага да ги вдигнеш малко в микса.Когато се използва силен дист и ефекта от прекомерното усилване е равен на повече дист+други дефекти.

X V-ampa не е "върха на сладоледа" за звук,но не е и толква зле като за класата си,дори повече от колкото може да се очаква от подобна миниатюрка.

Но както и при повечето ефекти от този клас момента на замзването не е пропуснат.Затова(както и сам си забелязал) е добре да записваш с 1/3-1/2 от капацитета на изкривяване,което дава по-чиста дефиниция на звука и в същото време не остава съвсем "сух".Т.е. жертвай "яко-метъл-дрънченето" за сметка на яснотата.Пък и мисля в случая това е по-важното ,когато искаш да запишеш нещо с демонстрационна цел.

Надявам се да съм бил полезен! ;)

...и да дадеш да слушаме после! :rolleyes:

Редактирано от edgecrusher
Отговорено
де факто последните две можеш да ги деактивираш --- третиа банд на жърши нищо а четвъртиа е толкова ниско че само ти яде цпу а ти по смъртно не можш да го чуеш -- и ако си мислиш че в момента чуваш ниякакви промени с тези включени или изключени, то жестоко се лъжеш, sorry .... става въпрос за Lo и Lo Mid бандс.

Така е да.Явно съм ги бъзикал първо тях и са останали първите две и мърдайки ги съм си мислел че съм оправил нещо с 4-те ,но не .Пследните наистина са само за калъбалък,вече го пробвах.

Отговорено

Eдж-а е прав за прекомерния гейн - напълно оплесква микса. И не триаа да с забравя, че звука ка нитарата в микс е доста различен от този, който се чува, когато свири сама. Когато си в микс, трябва да жертваш малко гейн и 'разлятост' по спектъра, щото иначе нищо не се чува дееба :godbless: