Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

http://usuarios.lycos.es/jfog/44mix12.mp3

ето това е линка към новото :bravo:

Как то казах тук малко по вече ми харесва , махна се онова бъждене и някак си усещам липста на Бас

бързам че бягам за работа после ще допълним

:godbless:

Редактирано от jFog
Отговорено

Аз пък изобщо не съм съгласен със това което каза edgecrusher... sorry ..... Няколко неща просто на които искам да наблегна вниманието:

1. Като запишеш тихо и после го вдигнеш във mix-a де факто вдигаш нивото на шум което неизбежно си записал !!! Запис се прави (и особено понеже не говорим за класическа/акостична музика) колкото да не минава в червеното което ще ти е клип индикатор де факто... ако искаш после можеш да го намалиш в mix-a ;)

2. По принцип защо не пробвате нещо друго - запишете китарите чисти без distortion и след това ги прекараите само през дист. ;) имаш страшно много цонтрол върху самя тип distortion и върху целия му звук;)

3. Mix не се прави на слушалки .... по добре на скапани колони от колкото на слушалки - слушалките винаги се познават и не правят добро впечатление( да не говорим че mix-a e клаустрофобичен) ...При лошите колони - ще слушаш про направени неща които някои със монитори ти е казал че звучат добре и ще се стремиш към това ... слушалки просто не могат да възпроизведат правилно всички честоти ;) Дам ...говорим за демо разбира се ..... Да не говорим пък ако искаш да правиш mix за голяма уредба ;) ... Където ти трябва bass.

4. Изобщо не съм съгласен със това колко китари и колко не знам си какво било оптимално за звучене - това си е до човека,които прави mix-a ... Спазваш ли някои основни правила и можеш три пъти повече инструменти да събереш и то в стерео ;) ... Всичко си е до eq и dynamics....

P.S.Това,че е глухо е в резултат на кумулативния ефект от eq-to и filtera,които ползваш : де факто от 12000hz нагире режеш не със -3.5dbFS a със -6dbFS само на стадий eq, което де факто ти е цялто чувство за въздух/пространство и по принцип всичките ти високи честоти (и което де факто си е доста драстично).... В същото време потвърждава това,което ти казах за reflections -- това че на тебе ти звучи добре значи че някъде си увеличават високите в стаята ти и ти пречат да чуваш правилно при което компенсираш във filter-a и eq-to....

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Отговорено (Редактирано)
Как то казах тук малко по вече ми харесва , махна се  онова бъждене и някак си  усещам липста на Бас

niama kak da ima bass pri takqv filter ;) low shelf-a ti pochva ot ~150hz adolu, a tam sa niskite koito praviat vpechatlenie ....

Редактирано от phile
Отговорено
1. Kato zapishesh tiho i posle go vdignesh vqv mix-a de fakto vdigash nivoto na shum koeto neizbejno si zapisal !!! Zapis se pravi (i osobenno poneje ne govorim za clasicheska/acoustichna muzika) kolkoto da ne minava v chervenoto koeto shte ti e clip indicator de fakto... ako iskahs pols emojesh da go namalish v mix-a ;)

Според мен говореха за гейна на процесора, а не на нивото на запис. Иначе подкрепям казаното до тук.

Отговорено
1. Kato zapishesh tiho i posle go vdignesh vqv mix-a de fakto vdigash nivoto na shum koeto neizbejno si zapisal !!! Zapis se pravi (i osobenno poneje ne govorim za clasicheska/acoustichna muzika) kolkoto da ne minava v chervenoto koeto shte ti e clip indicator de fakto... ako iskahs pols emojesh da go namalish v mix-a ;)

Според мен говореха за гейна на процесора, а не на нивото на запис. Иначе подкрепям казаното до тук.

ахх значи е моя грешката и в такъв случай се извинявам.... аз не съм разбрал правилно ;)

Отговорено

Бат' ми Ейдж знае, има истини в нещата които е написал.

Тука смятам утре и в други ден да си поблъскам още малко главата и пробвам да запиша това онова , да поблъскам още малко главата във зида де ;)

Но не смятам да поствам вече неща че става банално вече.

Ясно е че мъглата е дълбока и с нож да я режеш.А и темата много се изроди

може да пуснем тема Аз и моя Вамп ( само за маниаци ;) ) там ще се разпрявяме за тия работи.. евентуално....

до някой друг ден ще отрежа и линковете, трябва ми Уеб пространството не за друго.

Отговорено
az pqk izobshto ne sqm sqglasen sqs tova koeto kaza edgecrusher... sorry .....

Няма лошо приятел.Аз също мисля ,че това което си изнесъл като информация е истина,но в случая моя постинг беше адресиран към Фоги, защото съм запознат с неговата ситуация и начини на работа.Т.е. това което давам като съвети не е точно общовалидно за всеки.Все пак той в момента се опива да си запише няколко идеи с цел да ги завърже в аранжимент, а не да прави постижения в звукозаписната технология.Знам че си има мого тънкости,но просто в случая говорехме на съвсем друго ниво.

Респект! :)

• 10 years later...
Отговорено

Аз имам въпрос свързан с размера на китарата. Примерно, наскоро гледах едно клипче на Ed Sheeran и много ме изкефи китарата му. Търсих по нета китари с такъв размер ама не мога да намеря. Или просто не знам точно как да потърся подобен размер. Ако имате секунда погледнете тоя линк и вижте горе-долу как изглежда китарката  https://www.youtube.com/watch?v=K4Udv9qgOWU . Е такова или някво подобно търся. Почвам да се отчайвам  :unsure:  :unsure: