musicman Публикувано Октомври 26, 2012 Публикувано Октомври 26, 2012 Един от най-очакваните софтуерни релийзи вече е факт! От Ableton официално анонсираха Live 9! И така, отдавна чаканата нова версия на Live вече е факт! Според информацията излязла на сайта на Ableton, чакането си е струвало. Ето само част от нововъведенията: Автоматизация в клиповете - вече можете да вкарвате автоматизация в самите клипове не както до сега само в аранжиментния изглед. Също така може да се чертаят криви с което автоматизацията става още по-убийствена. Нов браузър за звучи и ефекти - доста по-организиран и нагледен от предишната версия. Семплите могат да се категоризират и им се слага рейтинг в зависимост колко ви харесват. Нови библиотеки със звуци. Нови ефекти - изцяло преработени като качество и визия. Задължително е да споменем Glue Compressor. Audio To Midi! - На демото изглежда доста добре. Има три режима на работа - монофоничен, полифоничен и перкусионен. Докато първият не е нещо кой знае какво като нововъведение аз съм впечатлен от това как свириш акорди на китар аи то ти ги преобразува в миди ноти, които можеш да изсвириш с там каквото искаш. Също впечатление прави как от бийтбокс създава перкусионен клип с всичките му каси, фусове и барабанчета. Все пак да не омаловажаваме и моновоничният режим. Имате някаква идея в главата - пеете я и то ви я нотира. Мега яко! Преобразуване на миди ноти - можете да увеличавате или намалявате трайностите на цял регион. Max 4 Live вече в Suite пакета. Не е нужно да го купувате отделно. Нов контролер - Push. за него ще има отделна статия. Очаква се да излезе на пазара в началото на 2013. Цените на версиите за сваляне по интернет започват от EUR 79 за Live 9 Intro, EUR 349 Live 9 Standard и EUR 599 Live 9 Suite. В момента тече промоция и ако поръчате ще ви излезе с 25% по-евтино. За повече информация вижте сайта на производителя: www.ableton.com Прочети още. 1 Цитирай
SGEORGE Отговорено Октомври 26, 2012 Отговорено Октомври 26, 2012 Дам. Впечатлен съм от демотата и го чакам с нетърпение. Само не видях никъде дали е 32 или 64 битов. Би трябвало да е 64, след като вече бяха пуснали 64 битова бета версия на 8-цата. Имам предвид аудио обработката, разбира се. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 29, 2012 Автор Отговорено Октомври 29, 2012 Сега остава и Logic да пуснат нова версия и всичко ще е върха 1 Цитирай
yamahadrums Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Няма такива изгледи в обозримото бъдеще. Преди няколко дена пуснаха 9.1.8. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 30, 2012 Автор Отговорено Октомври 30, 2012 Е то и за Live беше така ама... един ден... Цитирай
soundcare Отговорено Ноември 18, 2012 Отговорено Ноември 18, 2012 (Редактирано) Дам. Впечатлен съм от демотата и го чакам с нетърпение. Само не видях никъде дали е 32 или 64 битов. Би трябвало да е 64, след като вече бяха пуснали 64 битова бета версия на 8-цата. Имам предвид аудио обработката, разбира се. Ми май само неща от сорта на автоматизаци,миди едитор и т.н. работят на 64бита,което не е излишно,но не мога да разбера хората от ЕЙБЪЛТЪН.Още колко време няма да пуснат 64бита.Все пак това май ще се окаже най-ползваният хост, а няма 64 бита.Вярно,че в началото Лайв излезе с цел да е компактен и бърз и да можеш да го разцъкваш на лаптопи и по-слаби компютри, но вече лаптопите станаха с 64битови процесори и 5-6гб. рам. и т.н. и т.н Все пак най-силната страна на лайв аудио енджена и сигурно не могат да го закрепят на 64бита и затова толкова го бавят. В интерес на истината минах през фрути луупс(миналия век)кюбейс, про-тулс, лайв, сонар и накрая останах на лоджик.Мога да За моя радост Лоджик си има 64бита,но сигурно е доста фрапантно тъпо за ПРО-тата като наредят 30-40 трака.А и като заредиш през 32битов хост виртуалени инструменти те се зареждат в 32 бита.Тогава виртуални инструменти с големи и качествени библиотеки от сорта на спектрасоникс яко спичат. Мога само да споделя, че от общо видяното до сега в музикалните среди от последните 10г. ми прави впечатление,че няма значение хоста,инструмента ИЛИ СРЕДАТА. С желание, практика и отдаденост може да постигнеш много.Трябва едно голямо съсредоточаване и доверие в наличният сетъп и яко Екшън. Редактирано Ноември 18, 2012 от soundcare Цитирай
musicman Отговорено Ноември 22, 2012 Автор Отговорено Ноември 22, 2012 Обявиха че в 8.4 ще има 64 битова поддръжка. За сега обаче е бета версия. Със сигурност 9 ще поддържа 64 бита. Цитирай
SGEORGE Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Да, знам за 8.4 бета версията. Точно затова ми идва въпросът. Но пък никъде не споменават 9-ката каква ще бъде. Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 22, 2012 Отговорено Ноември 22, 2012 Абе трябва да има 64bit версия 9-ката, няма къде да ходят. Иначе ще се самозакопаят. Цитирай
Recommended Posts