Jump to content
Българският форум за музиканти

Jojo Mayer signature bass drum pedal


Recommended Posts

Днес попаднах на сигнатурния модел педал на Jojo Mayer. Много интересен, макар и леко "крив" като него самия. Може би не е идеален избор за всеки, но това не го прави по-малко готин. ;)

 

http://www.jojopedal.com

 

П.П. Много ме кефи системата за монтаж, чак да ти се прииска да си го махаш след всяка репетиция... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да си го взимаш всеки път вкъщи, за да си го гледаш постоянно. Да, обаче за момента се откриват някои дефекти. При Pearl Demon drive също се намирали доста в началото, но сега повечето са отстранени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ви кажа, че този педал е много приятен за свирене. Мисля, че ще разочарова любителите на по-силовото свирене. Иначе конструкцията е доста интересна и бих казал, че изглежда много гот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък докато четох инфото се изненадах доста от твърдението, че ремъка между педала и бийтъра (fiber strap, както го пише там) пречел по-малко на свиренето и правел педала по-прозрачен. Изненада ме не защото не им вярвам, ами просто никога не бях пробвал друго освен верига.

 

И тъй като смешното ми карданче има в комплекта и верига и страп - реших да го изпробвам. Монтажа отне 5 мин. с разместването на кофите и веднага се юрнах да бухам. Изненада ме, че никак не беше странно или различно в лошия смисъл, дори напротив - много приятно се свиреше. Днес, след вече две репетиции, съм сигурен, че с ремък ме кефи повече - педала наистина е по-малко пречещ, по-леко върви някак (може би заради по-ниското тегло е не толкова тромав). Освен това като бухам по-здраво, отдолу ходилата не ми се набиват толкова, някак е по-удобно и меко. Странното е, че в същия момент педала не се усеща по никакъв начин рехав или халтав (като някои евтинджос педали). Абе който има възможност - да пробва, може да остане доволен. Аз хепи юзър (и хепи админ)... :P

 

Извинявам се на напредналите, които тия неща ги знаят, но пък предполагам, че има и други ламери като мен, които може горното инфо да им е от полза. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Моя английски е повече от лош... Това нещо: "страп" ми прилича на най-обикновен чембер, с който се чембероват палети, за да не изпада товара от тях и го има също така на малките барабанчета, като посредник между машинките и кордите (в различни ширини и дебелини). По-старите от нас си спомнят, че някога, преди веригите, връзката между стапенката и оста на чукчето беше от кожен ремък, който се късаше винаги при участие или точно, когато ти е най-кеф на репетиция. :greenball: :greenball: :greenball: Още имам у нас резерви от кожени ремъци... Беше много важно да имаш познат обущар... :yes: Честно, да си призная, спомените ми от онези педали не са особено топли...

Вярвам на Бейби Томас, че има някаква разлика с този "страп", защото все пак кожата е зависима от влага, а и разтеглянето в самия момент на удара го има, за разлика от синтетичния материал, от който е направен чембера, докато веригата си има своята тежест и по-ниска гъвкавост. Страхувам се обаче да си правя експеримент с "Кобра"-та, която имам, защото за моя модел не е предвидена подобна разновидност, а и не смятам, че ще се справя по-добре от хората на "Тама".

Жожо Майер е звяр във всяко едно отношение, що се отнася до музика и комплект барабани, а за "Сонор" няма какво да се коментира - мечтата ми е "Сидничър", но знам, че ще си отида от този свят с нея - плитки джобове... :(

Чисто визуално и при задното окачване на мотоциклетите, и при педалите за барабани, това "изчекнато" инженерно решение с едно рамо (все едно красива жена с един крак... пфу...), провокира естетизма с небалансираната си и несъвършена гледка, но избягването на един лагер, респективно - намаляване на съпротивлението и триенето е оправдано за сметка на изгледа. С една дума: традицията, симетрията и красотата са пожертвани в името на рационалното и прогресивното, което доказва своята полза! :drummer::crying:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес попаднах на сигнатурния модел педал на Jojo Mayer. Много интересен, макар и леко "крив" като него самия. Може би не е идеален избор за всеки, но това не го прави по-малко готин. ;)

 

http://www.jojopedal.com

 

П.П. Много ме кефи системата за монтаж, чак да ти се прииска да си го махаш след всяка репетиция... :P

Много те моля : обясни значението на думата "крив" в случая!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.