Baby Thomas Публикувано Октомври 3, 2012 Публикувано Октомври 3, 2012 Днес попаднах на сигнатурния модел педал на Jojo Mayer. Много интересен, макар и леко "крив" като него самия. Може би не е идеален избор за всеки, но това не го прави по-малко готин. http://www.jojopedal.com П.П. Много ме кефи системата за монтаж, чак да ти се прииска да си го махаш след всяка репетиция... Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Октомври 3, 2012 Отговорено Октомври 3, 2012 И да си го взимаш всеки път вкъщи, за да си го гледаш постоянно. Да, обаче за момента се откриват някои дефекти. При Pearl Demon drive също се намирали доста в началото, но сега повечето са отстранени. Цитирай
boreto Отговорено Октомври 4, 2012 Отговорено Октомври 4, 2012 Мога да ви кажа, че този педал е много приятен за свирене. Мисля, че ще разочарова любителите на по-силовото свирене. Иначе конструкцията е доста интересна и бих казал, че изглежда много гот. Цитирай
BLj Отговорено Октомври 4, 2012 Отговорено Октомври 4, 2012 Определено му имам доверие на Jojo за такива неща. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 8, 2012 Автор Отговорено Октомври 8, 2012 Аз пък докато четох инфото се изненадах доста от твърдението, че ремъка между педала и бийтъра (fiber strap, както го пише там) пречел по-малко на свиренето и правел педала по-прозрачен. Изненада ме не защото не им вярвам, ами просто никога не бях пробвал друго освен верига. И тъй като смешното ми карданче има в комплекта и верига и страп - реших да го изпробвам. Монтажа отне 5 мин. с разместването на кофите и веднага се юрнах да бухам. Изненада ме, че никак не беше странно или различно в лошия смисъл, дори напротив - много приятно се свиреше. Днес, след вече две репетиции, съм сигурен, че с ремък ме кефи повече - педала наистина е по-малко пречещ, по-леко върви някак (може би заради по-ниското тегло е не толкова тромав). Освен това като бухам по-здраво, отдолу ходилата не ми се набиват толкова, някак е по-удобно и меко. Странното е, че в същия момент педала не се усеща по никакъв начин рехав или халтав (като някои евтинджос педали). Абе който има възможност - да пробва, може да остане доволен. Аз хепи юзър (и хепи админ)... Извинявам се на напредналите, които тия неща ги знаят, но пък предполагам, че има и други ламери като мен, които може горното инфо да им е от полза. 1 Цитирай
imperor Отговорено Октомври 21, 2012 Отговорено Октомври 21, 2012 Моя английски е повече от лош... Това нещо: "страп" ми прилича на най-обикновен чембер, с който се чембероват палети, за да не изпада товара от тях и го има също така на малките барабанчета, като посредник между машинките и кордите (в различни ширини и дебелини). По-старите от нас си спомнят, че някога, преди веригите, връзката между стапенката и оста на чукчето беше от кожен ремък, който се късаше винаги при участие или точно, когато ти е най-кеф на репетиция. :greenball: Още имам у нас резерви от кожени ремъци... Беше много важно да имаш познат обущар... Честно, да си призная, спомените ми от онези педали не са особено топли... Вярвам на Бейби Томас, че има някаква разлика с този "страп", защото все пак кожата е зависима от влага, а и разтеглянето в самия момент на удара го има, за разлика от синтетичния материал, от който е направен чембера, докато веригата си има своята тежест и по-ниска гъвкавост. Страхувам се обаче да си правя експеримент с "Кобра"-та, която имам, защото за моя модел не е предвидена подобна разновидност, а и не смятам, че ще се справя по-добре от хората на "Тама". Жожо Майер е звяр във всяко едно отношение, що се отнася до музика и комплект барабани, а за "Сонор" няма какво да се коментира - мечтата ми е "Сидничър", но знам, че ще си отида от този свят с нея - плитки джобове... Чисто визуално и при задното окачване на мотоциклетите, и при педалите за барабани, това "изчекнато" инженерно решение с едно рамо (все едно красива жена с един крак... пфу...), провокира естетизма с небалансираната си и несъвършена гледка, но избягването на един лагер, респективно - намаляване на съпротивлението и триенето е оправдано за сметка на изгледа. С една дума: традицията, симетрията и красотата са пожертвани в името на рационалното и прогресивното, което доказва своята полза! Цитирай
weckl1 Отговорено Октомври 21, 2012 Отговорено Октомври 21, 2012 Днес попаднах на сигнатурния модел педал на Jojo Mayer. Много интересен, макар и леко "крив" като него самия. Може би не е идеален избор за всеки, но това не го прави по-малко готин. http://www.jojopedal.com П.П. Много ме кефи системата за монтаж, чак да ти се прииска да си го махаш след всяка репетиция... Много те моля : обясни значението на думата "крив" в случая! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 22, 2012 Автор Отговорено Октомври 22, 2012 Конкретно в случая: крив = нестандартен. 1 Цитирай
Recommended Posts