Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ето днес се здобих с една Кремонка.Но има нужда от смяна на струни да ми кажете какви да взема и цената каква е горе долу и има ли някакви особености при смяната им ?Ето и малко снимки на Кремонката.

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=872255

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=872257

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=872258

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=872261

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=872263

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=872265

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=872267

Забравих да спомена че държа китарата обратно свиря с лявата ръка и трябва да наредя обратно струните.Това не пречи нали и последно става ли тази китарка за напълно начинаещ ???Или е пълно дървоИ наистина последно нали струните се броят от долу нагоре?

Отговорено

Лично аз докато свирех на акустична китара от начало си бях купил едни наелонови струни Фендер за 11 лева от Технополис - Шумен и останах много доволен. Като за начинаещ са идялни лесно се натискат, не режат пръстите като металните и все пак вадят по мек звук. :greenangel:

Отговорено

Здравей и от мен! Китарата ти не става за найлонови струни, тя е направена за метални, затова съдя по струнника ти, който е метален и би късал често найлоновите струни, както и по металните и ключове. Освен това не виждам как би закрепил найлонови струни на тази китара, защото обикновено струните се завързват за дървеното мостче, а случая това е невъзможно. И още нещо: Ако сложиш найлонови струни на китара за метални струни, звукът става по-тих и китарата губи много от възможностите си. Ако искаш да свириш на тази китара си вземи метални струни за акустична китара, струват по 10-11лв, а има и български за 6 лв. Аз ти препоръчвам да си намериш класическа китара (с пласмасови цилиндри на ключовете, найлонови струни, дървено мостче) и да се учиш на нея. :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Мен ми се срува,че човека си иска точно железни стурни. А това с найлоновите не е толкова задължително, аз лично си почнах с железни и си отидах с тях.По-късно ми попадна китара са найлонови струни, сложих й, но не ми допадна <_< Въпрос на вкус.

А за цена, едно време във варненския Фактор ми взеха 11 лева за Ърни бол, а в Шумен продават Фендер за 11 лева също.

Четете новините! ;)

За няк'во ново правило пише!

Редактирано от MDFk
Отговорено

И аз искам да свиря с железни струни :blink:Разбрах сега да ми препоръчате марка накаква разбрах че не са много скъпи само да са добри:blink:И още нещо някой ако може да ми обясни разликата между акустична каквато е Кремоната и Класическа.Аз винаги съм си мислил че са еднакви.

Отговорено

За струни аз лично бих ти препоръчал Ernie Ball и оттам вече в зависимост на стила който искаш да свириш 9-10 или в краен случай чак 11-ка или по-дебели... А колкото до разликата между класическа и акустична и двете са акустични наистина, но чини ми се класиката да е по-малка... Останал съм с впечатлението че класическите са по-често с прав гриф и найлонови струни, а стандартйния уестърн е с метални, а грифа все по-често забелязвам да е объл. Аз лично съм се учил на Кремона-Иглика, която е уестърн и да ти кажа предпочитам я защото вади по-ясен и отчетлив звук от класическа (сравнявал съм с един стагг) особено ако свириш fingerpicking... Вече е въпрос на избор и на жертва дали ти пука какво ще стане с пръстите ти :blink:

Ае успех

Отговорено

Aз имам същата. Преди месец и сложих ямаха 14ки. Свири си добре, въпреки че ми е малко зор, щото на електрическата съм с 8ци :greenball: Бързо потъмняха обаче. Даже много бързо. Иначе 10 лева струват.

Отговорено

Ми то за такава китара не може да става въпрос на какви струни искаш да свириш, а какви могат да се сложат, щото има разлика между грифовете на китари за метални струни и такива за найлонови.

Ефекта от несъобразяването с този факт води до китара, която е невъзможно да бъде настроена.

За повече инфо цък.

Отговорено
А колкото до разликата между класическа и акустична и двете са акустични наистина, но чини ми се класиката да е по-малка... Останал съм с впечатлението че класическите са по-често с прав гриф и найлонови струни, а стандартйния уестърн е с метални, а грифа все по-често забелязвам да е объл. Аз лично съм се учил на Кремона-Иглика, която е уестърн и да ти кажа предпочитам я защото вади по-ясен и отчетлив звук от класическа (сравнявал съм с един стагг) особено ако свириш fingerpicking... Вече е въпрос на избор и на жертва дали ти пука какво ще стане с пръстите ти ;)

Ае успех[/color][/i]

класическата китара има по- мек и пo-топъл звук от китарата с метални струни. тя задължително е с найлонови струни, с широк плосък гриф и е много подходяща за начинаещи бъдещи китаристи. оносно това че звука и не може да се сравнява с уестърн-китарата, този стаг който си пробвал сигурно е от порядъка на 150-200 лв. една хубава(за начално ниво) класическа китара е поне два пъти по-скъпа. струните на класическата китара по-бързо губят леко металния си оттенък в звука и за да звучи хубаво, те трябва да се сменят доста по-често... но всичко е въпрос на вкус...и принципи <_<

Отговорено

Днес и купих 10ки марката е D'Addario били американски.8 лева струват .Малко кофти че старите са по тънки изглежда са били 9ки и ся малко по кофти влизат тия дебелите.Исакм дапопитам колко номера има струни за този вид китари от колко почват 8-9-10?

Отговорено
А колкото до разликата между класическа и акустична и двете са акустични наистина, но чини ми се класиката да е по-малка... Останал съм с впечатлението че класическите са по-често с прав гриф и найлонови струни, а стандартйния уестърн е с метални, а грифа все по-често забелязвам да е объл. Аз лично съм се учил на Кремона-Иглика, която е уестърн и да ти кажа предпочитам я защото вади по-ясен и отчетлив звук от класическа (сравнявал съм с един стагг) особено ако свириш fingerpicking... Вече е въпрос на избор и на жертва дали ти пука какво ще стане с пръстите ти ;)

Ае успех[/color][/i]

класическата китара има по- мек и пo-топъл звук от китарата с метални струни. тя задължително е с найлонови струни, с широк плосък гриф и е много подходяща за начинаещи бъдещи китаристи. оносно това че звука и не може да се сравнява с уестърн-китарата, този стаг който си пробвал сигурно е от порядъка на 150-200 лв. една хубава(за начално ниво) класическа китара е поне два пъти по-скъпа. струните на класическата китара по-бързо губят леко металния си оттенък в звука и за да звучи хубаво, те трябва да се сменят доста по-често... но всичко е въпрос на вкус...и принципи ;)

Искаш да ми кажеш че разликата е само в големината на корпуса и съответно в струните? А грифа? На уестърните все по-често виждам че са облогрифни, докато класическа с объл не съм виждал ;)

Ми човек се учи докат' е жив...

Мерси за инфото ;)

Отговорено

А можете ли да ми кажете някое магазинче електронно естествено за китари струни и тн.Българско ако може да е .И също така разбрах че имала някаква програма дето ти свири акордите но не я намерих .Имало и друга дето вкарваш песен и тя ди вади всички акорди и ноти;) има ли такова нещо или сам :violin: